PŁATKI MIGDAŁOWE

płatki migdałowe

PŁATKI MIGDAŁOWE

Bezpłatna dostawa już od 199zł

13,80 zł
Brutto

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 1 punkt lojalnościowy.


Płatki migdałowe

Wartość  odżywcza w 100 g:

  • Wartość energetyczna - 2544 kJ / 616 kcal

  • Tłuszcz - 54 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 3,9 g

  • Węglowodany - 5,4 g w tym cukry - 4,8 g

  • Białko - 22 g

  • Sól - 0 g

Migdały - całe, płatki czy mąka?

Owoce migdałowca zwyczajnego, czyli migdały to znane od starożytności i bardzo popularne orzechy. Obecnie uprawiane są w wielu miejscach na świecie i wykorzystuje głównie kulinarnie, jako przekąska i dodatek do wielu dań. Często sięga się również po mąkę migdałową, szczególnie przydatnej do słodkich wypieków. Migdały są również stosowane w przemyśle kosmetycznym. Olejek migdałowy ma szerokie zastosowanie i może być dodawany do kremów i mleczek albo być też stosowany w pojedynkę.

Migdały to jedne z wielu orzechów, jakie możesz kupić w naszym sklepie. Dostępne w wersji nieoczyszczonej albo blanszowanej. Są źródłem białka, zdrowych tłuszczy, witamin i minerałów: cynku, magnezu, wapnia i potasu. Migdały zawierają również kwas foliowy niezbędny do prawidłowego funkcjonowania organizmu oraz błonnik - regularnie spożywane poprawiają poziom odpowiedzi na insulinę i obniżają poziom cholesterolu. Dzięki zawartości magnezu i potasu wspierają funkcjonowanie układu nerwowego.

Płatki migdałowe na cerę i włosy

Migdały mają wpływ nie tylko wewnątrz organizmu - również na zewnątrz można zaobserwować pozytywne zmiany. Duża zawartość witaminy E, silnego antyoksydantu, opóźnia efekty starzenia się komórek i pozwala dłużej zachować młody wygląd. Z kolei obecność cynku gwarantuje mocne i zdrowe włosy, a także zapobiega łamaniu się paznokci.

Poza tym migdały są nie tylko zdrowe, ale też pyszne. To jedne z bardziej miękkich orzechów, w wersji blanszowanej (pozbawionej brązowej otoczki) mają delikatny, maślany posmak. Warto jeść je w całości lub w płatkach, jako samodzielną przekąskę w ciągu dnia, gdy akurat jesteśmy w biegu. Również w domu możemy wykorzystać płatki migdałów jako dodatek do owsianki, jogurtów, koktajli, smoothie i sałatek. Są wygodne w użyciu, a dzięki strunowemu zamknięciu przed długi czas utrzymają swoją świeżość.

Zalety spożywania płatków migdałowych

Garść orzechów to doskonała przekąska, jednak czasami może się okazać, że nie mamy pod ręką albo nie chcemy dodawać do potraw całych orzechów migdałowych. Płatki migdałowe sprawdzą się idealnie jako zamiennik. Mają szerokie zastosowanie i są bardziej uniwersalne, a dzięki swoim rozmiarom ograniczymy też spożywane kalorie, których w orzechach jest bardzo dużo. Już łyżka płatków migdałowych dodana do musli czy owsianki sprawi, że stanie się on bardziej pożywny i sycący. Płatki migdałowe są idealnym sposobem na wzbogacenie posiłku o cenne wartości odżywcze.

Płatki migdałowe mogą stanowić też element dekoracyjny ciast i deserów. Sprawdzą się także jako dodatek do dań wytrawnych. Świetnie pasują do dań mięsnych, w szczególności do ryb jak łosoś i pstrąg. Chrupiące płatki migdałów zastąpią na przykład grzanki w sałatce cezar, a także sprawią, że Twoja poranna owsianka będzie o wiele smaczniejsza! Można ich też użyć do posypania wszelkich słodkości – polecamy szczególnie jako topping do lodów.

Kto może jeść migdały?

Płatki migdałowe to cenne źródło witamin i minerałów. Mogą być bez problemu spożywane przez osoby zmagające się z cukrzycą i insulinoopornością – ich indeks glikemiczny wynosi tylko 15. Płatki są bardziej delikatne w smaku niż migdały, gdyż są pozbawione gorzkiej, brązowej otoczki. Z tego samego powodu mają jednak mniej błonnika.

Mimo swoich niezaprzeczalnych zalet nie każda osoba powinna spożywać migdały w formie płatków. Jest to produkt kaloryczny, a ze względu na jego przyjazną postać, łatwo przesadzić ze spożywaną ilością. Poza tym orzechy są jednymi z najczęściej uczulających produktów w przemyśle spożywczym. Osoby z alergiami niestety będą musiały je sobie odpuścić.

Płatki migdałów – cena

Dlaczego warto wybrać migdały w płatkach właśnie u nas? Nasza propozycja to dobrej jakości płatki, które bez wątpienia znajdą wiele zastosowań w twojej kuchni. Tak jak w przypadku innych naszych produktów, również w naszych płatkach migdałowych nie ma zbędnych dodatków, takich jak konserwanty, siarka i polepszacze smaku.

Nasze płatki migdałowe są całkowicie naturalne oraz gotowe do jedzenia zaraz po wyjęciu z torebki. Aby nie straciły swoich cennych właściwości oraz chrupkości należy przechowywać je w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Takie zabezpieczenie powinno też ochronić przed wizytą nieproszonych gości jak mole.

Wzbogać swoją dietę o płatki migdałowe i ciesz się ich niepowtarzalnym smakiem oraz korzystnymi właściwościami! Dobra jakość w atrakcyjnej cenie? Tylko w Naturalnie Zdrowe.

Skład:

migdały cięte 100% bez dodatków

Kraj pochodzenia:

Australia 

W zakładzie wykorzystywane są surowce zawierające: gluten, sezam, różne orzechy. Data przydatności, kraj pochodzenia i numer partii towaru znajdują się na opakowaniu. Przechowywać szczelnie zamknięte w suchym i chłodnym miejscu. Opakowanie może różnić się wyglądem w zależności od partii towaru.

PRODUCENT: NATURALNIE ZDROWE Barbara Bućko

E239

Specyficzne kody

ean13
5902721170060
Ocena 

Smaczne i chrupiące

Uwielbiam te płatki. Najcześciej posypuje nimi owsianke lub dodaje do ciast albo muffinek, jako zdrowy dodatek

  • 1 z 1 osób uznało tą opinię za przydatną.

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

  • Rejestracja

Rejestracja nowego konta

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w związku z zamówieniem. Więcej w Polityce prywatności.

Posiadasz już konto
Zaloguj się lub Zresetuj hasło