Sklep Naturalnie Zdrowe

Oferujemy tylko zdrowe i naturalne produkty, przyjazne dla naszego organizmu. Nie znajdziesz u nas produktów ze sztucznymi dodatkami. Bezpieczeństwo i najwyższa jakość zdrowej żywności gwarantowane.

Rabat

MIGDAŁY BLANSZOWANE 500g Powiększ

MIGDAŁY BLANSZOWANE 500g

Liczba punktów lojalnościowych za produkt: 2 . Suma punktów za Twój koszytk to: 2 Punkty te mogą być zamienione na bon o wartości 0,40 zł.


Szybka wysyłka w ciągu 24h
Dostawa kurierem za 10,90 zł (szczegóły)
Bezpłatny zwrot do 14 dni

28,90 zł brutto

31,90 zł brutto

-3,00 zł

Czym są migdały i skąd pochodzą?

Migdały są postrzegane jako orzechy o cennych właściwościach odżywczych i wysokich walorach smakowych. Pozyskuje się je z drzew migdałowców zwyczajnych, które są rozłożyste i obficie kwitną biało-różowymi kwiatami, w okresie od wczesnej wiosny. Zbiory migdałów odbywają się od połowy sierpnia i trwają do połowy października. O ich dojrzałości świadczy pękająca łupina. Właściwie migdały są jadalnymi nasionami migdałowca zwyczajnego, ale potocznie nazywa się je orzechami.

Najcenniejsze, aromatyczne orzechy migdałowców pochodzą ze słonecznej Kalifornii w Stanach Zjednoczonych. Uprawia się je także w Hiszpanii, Iranie, we Włoszech, w Maroko, Syrii, Afganistanie, Turcji, Tunezji i Algierii.

O najwyższej jakości migdałów świadczy ich wygląd: powinny mieć gładką, pomarańczową skórkę, owalny kształt, a przy spożyciu powinny być bardzo chrupiące.

Dlaczego warto jeść migdały?

Lekarze i dietetycy zalecają spożywanie migdałów, ponieważ mają one wiele wartości odżywczych. W 100 g migdałów jest około 616 kcal. Zdrowa, dobrze zbilansowana dieta osób aktywnych fizycznie powinna zawierać migdały.

Migdały blanszowane, czyli jakie?

Blanszowanie jest rodzajem obróbki cieplnej, czyli procesem termicznym, w którym wybrane produkty poddaje się krótkotrwałemu działaniu gorącej wody o temperaturze od 80 do 100 stopni Celsjusza lub pary wodnej. Do blanszowania można wykorzystywać sól lub ocet, albo czystą, wrzącą wodę. Przy blanszowaniu migdałów, po poddaniu ich wpływowi gorącej wody, następnie są schładzane wodą zimną lub lodem. Dzięki blanszowaniu uzyskuje się migdały blanszowane, z których łatwiej usunąć skórkę. W tym procesie eliminowane są wszelkiego rodzaju drobnoustroje.

Do czego można wykorzystywać migdały blanszowane?

Migdały blanszowane są polecane dla wszystkich, także dla dzieci i osób o delikatnym układzie pokarmowym, jako przekąska. Można je dodawać do deserów, tortów, przyrządzić z nich masło migdałowe albo twarożek.

 
skład : migdały blanszowane 100% bez konserwantów
Kraj pochodzenia : USA,Australia, Włochy
masa netto : 500g
 Migdały kalifornijskie doskonale sprawdzają się jako dodatek do porannej owsianki ale również jako przekąska bez konserwantów i innych sztucznych dodatków. Jednocześnie mogą być stosowane do wszelkich wypieków , deserów a także do nalewek.
produkt może zawierać śladowe ilości glutenu pochodzącego ze zbóż oraz soi i sezamu , orzeszków ziemnych i innych orzechów
data przydatności , kraj pochodzenia i numer partii towaru znajdują się na opakowaniu
przechowywać szczelnie zamknięte w suchym i chłodnym miejscu
opakowanie może różnić się wyglądem w zależności od partii towaru

PRODUCENT :

NATURALNIE ZDROWE

Barbara Bućko

05-420 Józefów

ul Matejki 4

Wartość energetyczna - 2544 kJ / 616 kcal

Tłuszcz - 54 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 3,9 g

Węglowodany - 5,4 g

w tym cukry - 4,8 g

Białko - 22 g

Sól - 0 g





 
 

Napisz opinię

MIGDAŁY BLANSZOWANE 500g

MIGDAŁY BLANSZOWANE 500g

30 - liczba produktów w tej samej kategorii

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Produkt dodany do porównania