Blog

Blog

Glutaminian sodu w naszym jedzeniu – zdrowa relacja czy szkodliwy związek?
Glutaminian sodu (E621) - czy jest szkodliwy dla zdrowia? Sprawdź, w jakich produktach go znajdziesz!
Czytaj więcej
Naturalnie zdrowe Święta Wielkanocne – jak się przygotować?
Przygotuj się na Święta Wielkanocne! Zobacz, jak przyrządzić z nami zdrowe, smaczne i lekkostrawne potrawy!
Czytaj więcej
Zastosowanie kurkumy w kuchni
Kurkuma to jedna z najbardziej charakterystycznych przypraw kojarzonych z kuchnią wschodu. Do czego najlepiej jej używać?
Czytaj więcej
Wzmacniacze smaku – czy każde E jest złe?
Powszechnie uważa się, że wszelkie „E” widoczne na etykietach są złe i w składzie powinno być ich jak najmniej. Czy wszystkie wzmacniacze smaku dyskwalifikują produkt spożywczy?
Czytaj więcej
Rodzaje pieczywa – co w teorii możemy dostać w sklepach?
W punktach sprzedaży dostępne są obecnie dziesiątki, jeśli nie setki, różnego rodzaju chlebów i bułek. Co dokładnie możemy znaleźć na półkach sklepowych?
Czytaj więcej
Adaptogeny – wzmocnij swoją odporność na stres!
Według Światowej Organizacji Zdrowia stres to choroba stulecia. Utrzymujący się przez długi czas może być przyczyną poważnych chorób i zaburzeń. Jak sobie z nim radzić?
Czytaj więcej
Kąpiel magnezowa – przedstawiamy fakty i obalamy mity
Magnez to jeden z najważniejszych pierwiastków, jakiego potrzebujemy i bez którego nie jest możliwe prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Warto zadbać o jego odpowiednią suplementację.
Czytaj więcej
Pasta z kurkumy i złote mleko – zdradzamy tajemnice Ajurwedy
Ajurweda to jedna z najstarszych koncepcji leczniczych znanych człowiekowi i praktykowana jest z powodzeniem do dnia dzisiejszego. Jakie kryje w sobie tajemnice?
Czytaj więcej
Dlaczego mąka nie powinna być pakowana w plastik? O znaczeniu papierowych opakowań
Wiele osób kupując mąkę, nie zwraca uwagi na to, w co jest pakowana. Jest to błąd i nie tylko ze względu dbania o środowisko, ale również przez specyfikę samego produktu.
Czytaj więcej
Właściwości i działanie zdrowotne kurkumy
Kurkuma kojarzona jest głównie z Indiami, ale używana jest w wielu wschodnich kuchniach. Jakie ma właściwości i dlaczego warto mieć ją w swoim domu?
Czytaj więcej
Domowa maseczka z płatków owsianych
Może wydawać się to zaskakujące, ale płatki owsiane mogą służyć nie tylko jako element naszej diety. Równie dobrze spełnią się jako podstawa maseczek nawilżających!
Czytaj więcej
Ryż czerwony czy czarny - który lepszy?
Ryż, a szczególnie biały, to bardzo popularny składnik wielu kuchni. Warto jednak wiedzieć, że istnieją inne, lepsze odmiany tego zboża. Które wybrać?
Czytaj więcej
  • Rejestracja

Rejestracja nowego konta

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w związku z zamówieniem. Więcej w Polityce prywatności.

Posiadasz już konto
Zaloguj się lub Zresetuj hasło