Blog

Blog

Dlaczego mąka nie powinna być pakowana w plastik? O znaczeniu papierowych opakowań
Wiele osób kupując mąkę, nie zwraca uwagi na to, w co jest pakowana. Jest to błąd i nie tylko ze względu dbania o środowisko, ale również przez specyfikę samego produktu.
Czytaj więcej
Właściwości i działanie zdrowotne kurkumy
Kurkuma kojarzona jest głównie z Indiami, ale używana jest w wielu wschodnich kuchniach. Jakie ma właściwości i dlaczego warto mieć ją w swoim domu?
Czytaj więcej
Domowa maseczka z płatków owsianych
Może wydawać się to zaskakujące, ale płatki owsiane mogą służyć nie tylko jako element naszej diety. Równie dobrze spełnią się jako podstawa maseczek nawilżających!
Czytaj więcej
Ryż czerwony czy czarny - który lepszy?
Ryż, a szczególnie biały, to bardzo popularny składnik wielu kuchni. Warto jednak wiedzieć, że istnieją inne, lepsze odmiany tego zboża. Które wybrać?
Czytaj więcej
Daktyle suszone właściwości zdrowotne
Daktyle to jedne z najdłużej uprawianych przez człowieka roślin na świecie, a ich zalety znane są od tysięcy lat. Czym charakteryzuje się ten kojarzony z Afryką owoc?
Czytaj więcej
Czy młody jęczmień pomaga schudnąć?
Młody jęczmień to kolejny superfood, który w ostatnich latach bije rekordy popularności. Co kryje w sobie zielony proszek o charakterystycznym zapachu trawy?
Czytaj więcej
Suszone morele - właściwości zdrowotne
Suszone owoce często goszczą w naszych domach szczególnie przy okazji takich świąt jak Boże Narodzenie. Szczególnie popularne są suszone morele. Jakie właściwości zdrowotne kryją w sobie?
Czytaj więcej
Spirulina - właściwości i zastosowanie
Spirulina to rodzaj mikroalgi morskiej, która jest jedną z najbardziej wartościowych roślin dostępnych na naszej planecie. Co zawiera i na co może pomóc?
Czytaj więcej
Poznaj zdrowotne właściwości soli himalajskiej
Sól towarzyszy człowiekowi od zarania dziejów. Jej właściwości pozwalają na wykorzystanie jej w wielu dziedzinach życia i nie sposób wyobrazić sobie jej braku. Warto jednak wiedzieć jakiej soli używać i dlaczego.
Czytaj więcej
Jak jeść i pić siemię lniane?
Siemię lniane jest powszechnie znanym elementem diety osób dbających o zdrowe odżywianie. Jednym ze sposobów spożycia są napary. Jak przygotować siemię lniane do picia?
Czytaj więcej
Wyjątkowe właściwości orzechów brazylijskich
Orzechy brazylijskie są bardzo cenione ze względu na swoje walory smakowe. Jest to również największy orzech dostępny powszechnie w sprzedaży. Dlaczego warto włączyć go do swojej diety?
Czytaj więcej
Ksylitol fiński, a chiński. Poznaj różnice między nimi.
Ksylitol to najchętniej wybierany zamiennik cukru. Jest od niego mniej kaloryczny, a zapewnia podobną dozę słodyczy. Na rynku spotkać można jednak wersję pochodzącą z Finlandii i Chin. Czym się różnią?
Czytaj więcej
  • Rejestracja

Rejestracja nowego konta

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w związku z zamówieniem. Więcej w Polityce prywatności.

Posiadasz już konto
Zaloguj się lub Zresetuj hasło