Blog

Blog

Spirulina - właściwości i zastosowanie
Spirulina to rodzaj mikroalgi morskiej, która jest jedną z najbardziej wartościowych roślin dostępnych na naszej planecie. Co zawiera i na co może pomóc?
Czytaj więcej
Poznaj zdrowotne właściwości soli himalajskiej
Sól towarzyszy człowiekowi od zarania dziejów. Jej właściwości pozwalają na wykorzystanie jej w wielu dziedzinach życia i nie sposób wyobrazić sobie jej braku. Warto jednak wiedzieć jakiej soli używać i dlaczego.
Czytaj więcej
Jak jeść i pić siemię lniane?
Siemię lniane jest powszechnie znanym elementem diety osób dbających o zdrowe odżywianie. Jednym ze sposobów spożycia są napary. Jak przygotować siemię lniane do picia?
Czytaj więcej
Wyjątkowe właściwości orzechów brazylijskich
Orzechy brazylijskie są bardzo cenione ze względu na swoje walory smakowe. Jest to również największy orzech dostępny powszechnie w sprzedaży. Dlaczego warto włączyć go do swojej diety?
Czytaj więcej
Ksylitol fiński, a chiński. Poznaj różnice między nimi.
Ksylitol to najchętniej wybierany zamiennik cukru. Jest od niego mniej kaloryczny, a zapewnia podobną dozę słodyczy. Na rynku spotkać można jednak wersję pochodzącą z Finlandii i Chin. Czym się różnią?
Czytaj więcej
Chcesz zacząć piec chleb? Co musisz wiedzieć i czego potrzebujesz?
Niewiele jest zapachów tak przyjemnych dla naszych nosów jak aromat świeżego pieczywa. Wypiekanie własnego chleba jest nie tylko bardzo modne, ale również znacznie łatwiejsze niż mogłoby się wydawać.
Czytaj więcej
Cały ten błonnik - co musisz o nim wiedzieć?
Błonnik pokarmowy powinien stanowić integralną część naszej diety. Wiele osób lekceważy lub zapomina o jego obecności. Zbyt mała ilość błonnika może powodować wiele dolegliwości zdrowotnych, także tych związanych z układem trawiennym. Dlaczego błonnik jest tak ważny i gdzie go szukać? Wyjaśniamy.
Czytaj więcej
Inulina – cukier, który wspomaga odchudzanie
Inulina w ostatnim czasie zyskała olbrzymią popularność. I nie bez przyczyny. Nie dość, że ma szeroki wachlarz działań prozdrowotnych, to na dodatek można ją stosować w kuchni nie tylko jako słodzik.
Czytaj więcej
Różnice między olejem rafinowanym, a nierafinowanym
Oleje to niezastąpiony element w każdym domu, bez którego ciężko wyobrazić sobie pracę w kuchni. Na rynku dostępnych jest wiele rodzajów i dobrze wiedzieć, które i dlaczego warto stosować.
Czytaj więcej
Polskie superfoods – poznaj je
Termin „superfoods” kojarzy się wielu osobom z pożywieniem pochodzącym z egzotycznych i dalekich krajów. Jak się jednak okazuje – rodzime odpowiedniki stanowią świetną alternatywę.
Czytaj więcej
Zdrowe zamienniki mąki pszennej
Pszenica to obecnie najpopularniejsze z uprawianych zbóż. Jest dzięki temu również najbardziej przetworzonym, a przez to odstającym od tego samego zboża sprzed kilkudziesięciu lat. Warto zastanowić się nad zastąpieniem mąki pszenicznej zdrowszą alternatywą.
Czytaj więcej
Olej kokosowy rafinowany czy nierafinowany - jaki wybrać?
Oleje kokosowe są jednymi z najlepszych dostępnych źródeł tłuszczy. Dzięki swoim właściwościom wpływają pozytywnie na zdrowie i są bardzo przydatnym dodatkiem w każdej kuchni.
Czytaj więcej
  • Rejestracja

Rejestracja nowego konta

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w związku z zamówieniem. Więcej w Polityce prywatności.

Posiadasz już konto
Zaloguj się lub Zresetuj hasło