Blog

Blog

Inulina – cukier, który wspomaga odchudzanie
Inulina w ostatnim czasie zyskała olbrzymią popularność. I nie bez przyczyny. Nie dość, że ma szeroki wachlarz działań prozdrowotnych, to na dodatek można ją stosować w kuchni nie tylko jako słodzik.
Czytaj więcej
Różnice między olejem rafinowanym, a nierafinowanym
Oleje to niezastąpiony element w każdym domu, bez którego ciężko wyobrazić sobie pracę w kuchni. Na rynku dostępnych jest wiele rodzajów i dobrze wiedzieć, które i dlaczego warto stosować.
Czytaj więcej
Zdrowsze zamienniki słodyczy
Słodycze. Każdy wie, że nie należy ich spożywać i każdy wie, jak ciężko jest odmówić sobie kawałka czekolady czy innych słodkości. W poniższym wpisie przedstawiamy zdrowsze zamienniki popularnych słodyczy.
Czytaj więcej
Polskie superfoods – poznaj je
Termin „superfoods” kojarzy się wielu osobom z pożywieniem pochodzącym z egzotycznych i dalekich krajów. Jak się jednak okazuje – rodzime odpowiedniki stanowią świetną alternatywę.
Czytaj więcej
Zdrowe zamienniki mąki pszennej
Pszenica to obecnie najpopularniejsze z uprawianych zbóż. Jest dzięki temu również najbardziej przetworzonym, a przez to odstającym od tego samego zboża sprzed kilkudziesięciu lat. Warto zastanowić się nad zastąpieniem mąki pszenicznej zdrowszą alternatywą.
Czytaj więcej
Dlaczego warto wprowadzić orzechy do diety?
Orzechy to jedna z najlepszych rzeczy jakie możemy dodać do naszej diety jeśli naszym celem jest zdrowe odżywianie, a mnogość rodzajów pozwoli każdemu na znalezienie ulubionego smaku.
Czytaj więcej
Jak obniżyć cholesterol z pomocą zdrowej diety?
Cholesterol i jego wysoki poziom spędza sen z powiek wielu osobom. Odpowiednia dieta i nawyki żywieniowe pozwalają jednak skutecznie z nim walczyć. Poniżej przybliżamy kilka produktów, które skutecznie zmniejszają ilość cholesterolu w organizmie.
Czytaj więcej
Mąka jaglana – właściwości i zastosowanie
Mąka jaglana to jednak z najstarszych znanych mąk. Używana jest od tysiącleci, a obecnie bije rekordy popularności. Kiedy i dlaczego warto się nią zainteresować?
Czytaj więcej
Olej kokosowy rafinowany czy nierafinowany - jaki wybrać?
Oleje kokosowe są jednymi z najlepszych dostępnych źródeł tłuszczy. Dzięki swoim właściwościom wpływają pozytywnie na zdrowie i są bardzo przydatnym dodatkiem w każdej kuchni.
Czytaj więcej
Pożywne śniadanie czyli dobry początek dnia
O tym jak ważnym posiłkiem jest śniadanie nikogo przekonywać nie trzeba. Dostarczenie rano odpowiedniej dawki energii pozwala zacząć dzień na pełnych obrotach.
Czytaj więcej
Zastosowanie sody oczyszczonej
Wodorowęglan sodu czyli popularna soda oczyszczona jest obecna praktycznie w każdym domu. Ze względu na swoje właściwości wykorzystywana jest przy różnych okazjach. Poniżej zebraliśmy najpopularniejsze zastosowania tego uniwersalnego środka.
Czytaj więcej
Kwas l-askorbinowy – właściwości i zastosowanie
Kwas l-askorbinowy czyli popularna witamina C to związek odgrywający bardzo ważną rolę w prawidłowym funkcjonowaniu organizmu człowieka. Dodatkowo ma też inne zastosowania, które pozwolą wykorzystać ją nie tylko do utrzymania dobrego stanu zdrowia.
Czytaj więcej
  • Rejestracja

Rejestracja nowego konta

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w związku z zamówieniem. Więcej w Polityce prywatności.

Posiadasz już konto
Zaloguj się lub Zresetuj hasło