Blog

Blog

Witamina C - lewo- czy prawoskrętna?
Początek jesieni to jednocześnie początek sezonu infekcji kiedy aura wystawia nasz układ odpornościowy na próbę. Dobrze jest wtedy wzmocnić się witaminą C. Co warto o niej wiedzieć?
Czytaj więcej
Cały ten błonnik - co musisz o nim wiedzieć?
Błonnik pokarmowy powinien stanowić integralną część naszej diety. Wiele osób lekceważy lub zapomina o jego obecności. Zbyt mała ilość błonnika może powodować wiele dolegliwości zdrowotnych, także tych związanych z układem trawiennym. Dlaczego błonnik jest tak ważny i gdzie go szukać? Wyjaśniamy.
Czytaj więcej
Inulina – cukier, który wspomaga odchudzanie
Inulina w ostatnim czasie zyskała olbrzymią popularność. I nie bez przyczyny. Nie dość, że ma szeroki wachlarz działań prozdrowotnych, to na dodatek można ją stosować w kuchni nie tylko jako słodzik.
Czytaj więcej
Różnice między olejem rafinowanym, a nierafinowanym
Oleje to niezastąpiony element w każdym domu, bez którego ciężko wyobrazić sobie pracę w kuchni. Na rynku dostępnych jest wiele rodzajów i dobrze wiedzieć, które i dlaczego warto stosować.
Czytaj więcej
Zdrowsze zamienniki słodyczy
Słodycze. Każdy wie, że nie należy ich spożywać i każdy wie, jak ciężko jest odmówić sobie kawałka czekolady czy innych słodkości. W poniższym wpisie przedstawiamy zdrowsze zamienniki popularnych słodyczy.
Czytaj więcej
Polskie superfoods – poznaj je
Termin „superfoods” kojarzy się wielu osobom z pożywieniem pochodzącym z egzotycznych i dalekich krajów. Jak się jednak okazuje – rodzime odpowiedniki stanowią świetną alternatywę.
Czytaj więcej
Zdrowe zamienniki mąki pszennej
Pszenica to obecnie najpopularniejsze z uprawianych zbóż. Jest dzięki temu również najbardziej przetworzonym, a przez to odstającym od tego samego zboża sprzed kilkudziesięciu lat. Warto zastanowić się nad zastąpieniem mąki pszenicznej zdrowszą alternatywą.
Czytaj więcej
Dlaczego warto wprowadzić orzechy do diety?
Orzechy to jedna z najlepszych rzeczy jakie możemy dodać do naszej diety jeśli naszym celem jest zdrowe odżywianie, a mnogość rodzajów pozwoli każdemu na znalezienie ulubionego smaku.
Czytaj więcej
Jak obniżyć cholesterol z pomocą zdrowej diety?
Cholesterol i jego wysoki poziom spędza sen z powiek wielu osobom. Odpowiednia dieta i nawyki żywieniowe pozwalają jednak skutecznie z nim walczyć. Poniżej przybliżamy kilka produktów, które skutecznie zmniejszają ilość cholesterolu w organizmie.
Czytaj więcej
Mąka jaglana – właściwości i zastosowanie
Mąka jaglana to jednak z najstarszych znanych mąk. Używana jest od tysiącleci, a obecnie bije rekordy popularności. Kiedy i dlaczego warto się nią zainteresować?
Czytaj więcej
Olej kokosowy rafinowany czy nierafinowany - jaki wybrać?
Oleje kokosowe są jednymi z najlepszych dostępnych źródeł tłuszczy. Dzięki swoim właściwościom wpływają pozytywnie na zdrowie i są bardzo przydatnym dodatkiem w każdej kuchni.
Czytaj więcej
Pożywne śniadanie czyli dobry początek dnia
O tym jak ważnym posiłkiem jest śniadanie nikogo przekonywać nie trzeba. Dostarczenie rano odpowiedniej dawki energii pozwala zacząć dzień na pełnych obrotach.
Czytaj więcej
  • Rejestracja

Rejestracja nowego konta

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w związku z zamówieniem. Więcej w Polityce prywatności.

Posiadasz już konto
Zaloguj się lub Zresetuj hasło