Blog

Blog

Erytrol – zdrowszy zamiennik cukru, od którego nie przytyjesz
Jest doskonałym zamiennikiem cukru. Jego kaloryczność jest minimalna, indeks glikemiczny bliski zeru. Ma również właściwości hamujące rozwój próchnicy. O jakiej substancji mowa? O erytrolu, który od kilka lat zyskuje w pełni zasłużoną popularność.
Czytaj więcej
5 fatalnych nawyków żywieniowych, które powinniśmy wyeliminować
Wydaje Ci się, że dbasz o jakość spożywanych produktów, unikasz fast-foodów, liczysz kalorie i mimo wszystko miewasz problemy z układem trawienia, wyniki badań nie zachwycają, brak Ci energii a oponka wokół brzucha nadal nie chce zniknąć? Prawdopodobnie popełniasz co najmniej jeden z poważnych błędów żywieniowych opisanych w poniższym tekście.
Czytaj więcej
Karob zamiast kakao? Co przemawia na jego korzyść?
Kakao to bardzo popularny produkt, mający wiele zalet, ale też kilka poważnych wad, z powodu których niewskazany jest w diecie małych dzieci oraz alergików. Bez szkody dla walorów smakowych można go jednak zastąpić mniej popularnym proszkiem chleba swiętojańskiego. Czym jest karob i dlaczego jest lepszy od kakao?
Czytaj więcej
Czy chleb tuczy? Obalamy mity nt. kaloryczności pieczywa.
Rezygnacja to częsta decyzja osób pragnących pozbyć się nadmiaru kilogramów. Czy chleb rzeczywiście tuczy i nie powinniśmy go jeść na diecie odchudzającej?
Czytaj więcej
Jakie bakalie wybrać do świątecznych wypieków?
Bakalie to nieodłączny składnik świątecznych potraw. Są nie tyko obowiązkowym dodatkiem do wypieków i deserów, ale też źródłem cennych witamin, składników mineralnych i błonnika
Czytaj więcej
Śliwki Suszone - Właściwości Zdrowotne i Składniki Odżywcze
Suszone śliwki to owoce o niezwykłych właściwościach. Tani i łatwo dostępny „superfood”. Regulują pracę układu pokarmowego, pomagają zapobiegać otyłości i osteoporozie. Dzięki dużej zawartości antyoksydantów i polifenoli chronią komórki przed nowotworami i spowalniają procesy starzenia.
Czytaj więcej
Naturalnie i zdrowo na Spitsbergenie cz. II
Uczestnicy wyprawy badawczej na Spitsbergen przez dwa miesiące żywili się produktami marki Naturalnie Zdrowe.
Czytaj więcej
Dlaczego żywność typu light nie pomoże Ci schudnąć?
Produkty typu light reklamowane są jako zdrowe, o obniżonej kaloryczności a ich jedzenie jako prosty sposób na uzyskanie doskonałej sylwetki. Okazuje się jednak, że ich właściwości prozdrowotne bardzo często są przereklamowane. Jak jest naprawdę?
Czytaj więcej
Naturalnie i zdrowo na Spitsbergenie cz. I
Naukowcy z Torunia spędzili dwa miesiące na Spitsbergenie, żywiąc się produktami dostarczonymi przez firmę Naturalnie Zdrowe
Czytaj więcej
Suszone banany – zdrowsza alternatywa dla słodyczy
Wartą rozważenia, zdrowszą alternatywą dla ciastek i batoników są suszone banany.
Czytaj więcej
Food trends, czyli co wpływa na nasze wybory żywieniowe?
Na nasze zwyczaje żywieniowe wpływ mają nie tylko osobiste upodobanie, ale też rozwój technologii, podróże oraz globalne mody i trendy.
Czytaj więcej
Musli z jagodami goji, nasionami chia i kokosem – pożywne i zdrowe śniadanie
Pożywne i zdrowe śniadanie dodaje energii, pobudza mózg do pracy i ułatwia koncentrację. Dobrym pomysłem na poranny posiłek jest musli z dodatkiem jagód goji i nasion chia lub płatków kokosowych.
Czytaj więcej
  • Rejestracja

Rejestracja nowego konta

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w związku z zamówieniem. Więcej w Polityce prywatności.

Posiadasz już konto
Zaloguj się lub Zresetuj hasło