Blog
Dania jednogarnkowe z makaronem – sprawdzone przepisy
Żyjemy coraz szybciej – nic dziwnego zatem, że w codziennym zabieganiu nie mamy czasu na długie pichcenie. Tu z pomocą przychodzą szybkie i łatwe do przygotowania dania jednogarnkowe
Czytaj więcej
Źródła węglowodanów – jakie produkty zawierają ich najwięcej?
Sacharydy, cukry, a w końcu węglowodany – jedni się ich wystrzegają, inni nie wyobrażają sobie bez nich budowania masy mięśniowej. Jakkolwiek jednak ich nie nazwiemy, niezaprzeczalnym pozostaje fakt, że pełnią one w organizmie rolę energetyczną i zapasową, dlatego nie może ich zabraknąć w żadnej diecie.
Czytaj więcej
Sezam łuskany czy niełuskany – który wybrać? Właściwości i sprawdzone przepisy
Te niepozorne nasiona ludzkość zna już od niepamiętnych czasów – ziarna sezamu są bowiem niezwykle aromatyczne i potrafią swoją chrupkością urozmaicić wiele potraw.
Czytaj więcej
Pieczenie Chleba - Wskazówki, Jak Upiec Domowy Chleb
Czy wiesz, że chleb to jeden z najstarszych i największych wynalazków człowieka? Zdaniem historyków był on wypiekany jeszcze na długo przed wynalezieniem mąki. Pierwszy domowy chleb wykonywano bowiem z mieszanki wody i rozgniecionych na kamieniach korzeni paproci.
Czytaj więcej
Orzechy w ciąży – czy jeść i jakie?
Jednym z najbardziej wartościowych produktów, gdy chodzi o składniki odżywcze, są orzechy. Kobiety w ciąży często jednak z nich rezygnują w obawie przed ryzykiem wystąpienia potencjalnej alergii. Czy słusznie?
Czytaj więcej
Właściwości czarnuszki i sposoby jej wykorzystania
Dwa dzbany z jej nasionami znaleziono w grobie Tutenchamona. Niewielkie ziarenka o wielkiej mocy, czyli czarnuszka. Co to za roślina, czym się charakteryzuje, jakie właściwości posiada? Gdzie i jak możemy wykorzystać ziarenka czarnuszki? Oto wszystko, co powinieneś o nich wiedzieć!
Czytaj więcej
Karob – 4 sposoby na wykorzystanie zamiennika kakao
Karob tajemniczy produkt z bogatą historią. Sprawdź 4 niesamowicie pyszne przepisy z zastosowanie karobu - naturalnego zamiennika kakao. Przepisy stworzone przez nas pomogą Ci go wykorzystać w swojej kuchni na wiele sposobów.
Czytaj więcej
Jak przygotować ciasto jaglane z borówkami?
Uwielbiasz pieczone słodkości, ale wiesz o tym że są bardzo kaloryczne. Nic nie szkodzi! Przedstawiamy pyszny fit przepis na ciasto jaglane z borówkami.
Czytaj więcej
5 smacznych przepisów na płatki owsiane górskie
Słysząc „płatki owsiane” najczęściej myślimy: „nudne śniadanie”. Nic bardziej mylnego. Płatki owsiane górskie dają szereg możliwości – możesz przygotować z nich zarówno słodki deser, jak i wytrawne śniadanie, a nawet... obiad.
Czytaj więcej
Jak pozbyć się trądziku w naturalny sposób?
Trądzik to problem natury estetycznej oraz zdrowotnej, klasyfikowany jako choroba skóry o różnorodnym podłożu. Obecnie jednak naturalne maseczki i specyfiki, redukcja stresu, a także prawidłowe odżywianie potrafią zdziałać cuda!
Czytaj więcej
Placki bananowe dla każdego! Najciekawsze przepisy
Placki bananowe, podobnie jak tradycyjne naleśniki, to idealny pomysł na śniadanie. Kochają je zarówno dzieci, jak i dorośli, a każdy z pewnością znajdzie przepis dla siebie. Jaki jest więc idealny przepis na placki bananowe? Podpowiadamy.
Czytaj więcej
Poznaj przepis na domowe sushi
Przepis na domowe sushi nie jest skomplikowany, choć wymaga sporo czasu i wytrwałości podczas przygotowania. Nie należy się jednak zrażać, bo efekt szybko wynagradza wszystkie trudy. Jak zatem zrobić domowe sushi?
Czytaj więcej
  • Rejestracja

Rejestracja nowego konta
Posiadasz już konto
Zaloguj się lub Zresetuj hasło