DROŻDŻE PIEKARSKIE SUCHE 100g CHLEBY CIASTA PIZZE Powiększ

DROŻDŻE PIEKARSKIE SUCHE 100g CHLEBY CIASTA PIZZE

Brak punktów lojalnościowych za ten produkt ze względu na niską cenę.


Szybka wysyłka w ciągu 24h
Dostawa kurierem za 10,90 zł (szczegóły)
Bezpłatny zwrot do 14 dni

5,90 zł

Drożdże piekarskie suche (Saccharomyces cerevisiae) idealne do przygotowania ciasta na pizzę, wypieku bułek drożdżowych, czy tradycyjnego chleba to obecnie jeden z najczęściej wykorzystywanych produktów w branży spożywczej. Poza piekarnictwem znajduje on szerokie zastosowanie w browarnictwie, winiarstwie czy gorzelnictwie.

Tradycja stosowania tego produktu sięga czasów starożytnych, kiedy to efekt fermentacji uzyskiwano dzięki skórkom owoców, z których to z czasem drożdże suche zostały wizolowane.

Właściwości produktu:

  • dzięki swojej formule suche drożdże, w przeciwieństwie do świeżych, mają długą przydatność do spożycia i nie wymagają mrożenia;
  • są mocniejsze od zwykłych drożdży, dzięki czemu gwarantują szybką fermentację ciast;
  • są aż o kilkaset procent bardziej wydajne niż zwykłe drożdże (wystarczy 7-9g na 1kg mąki).

Drożdże suche a branża spożywcza

Suche drożdże są wykorzystywane w piekarnictwie i cukiernictwie, gdzie tworzą nieodłączny element każdego wypieku. Stanowią idealna alternatywę dla przygotowania chleba na naturalnym zakwasie, gdyż przyspieszają fermentację, pozwalając oszczędzić czas potrzebny do tego, by ciasto wyrosło.

Choć ich przeznaczeniem jest głównie wypiek chleba to idealnie sprawdzają się także jako składnik ciasta na pizze.

Dzięki swojej formule usprawniają także pracę przedsiębiorstw alkoholowych, maksymalnie skracając i wspomagając czas pracy drożdży zawartych w roślinach i zbożach wykorzystywanych do produkcji win, piw i wódek.

Drożdże suche – sposób stosowania

Ten rodzaj drożdży może być mieszany bezpośrednio do mąki lub ciasta, jak i rozpuszczony w ciepłym mleku lub wodzie.

Produkt nie powinien być stosowany w połączeniu z zimną wodą. Po otwarciu drożdże suche należy przechowywać w lodówce.

 



DROŻDŻE PIEKARSKIE SUCHE 100G

Wielokrotnie silniejsze i stabilniejsze od zwykłych drożdży. Do spulchnienia 1 kg mąki wystarczy 7-9g. Doskonale nadają się do pizzy , chlebów oraz ciast drożdżowych.
Zdjęcie przedstawia opakowanie 500g . Ilość 100g zapakowana jest w wygodne
opakowanie barierowe ze struną.

 

Napisz opinię

6 - liczba produktów w tej samej kategorii

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Produkt dodany do porównania