Pyszny i zdrowy kwas chlebowy
Kwas chlebowy czyli oranżada naszych przodków. Jakie ma właściwości i jak zrobić ten zdrowy i naturalny napój...
Zamówienia wysyłamy w terminie do 3 dni roboczych.
UWAGA! Ze względu na stan epidemiczny w kraju - brak możliwości płatności gotówką przy odbiorach osobistych w siedzibie firmy!
Liczba punktów lojalnościowych za produkt: 2 . Suma punktów za Twój koszytk to: 2 Punkty te mogą być zamienione na bon o wartości 0,40 zł.
Bezpłatna dostawa już od 249 zł!
8,50 zł
12,50 zł
-4,00 zł
Drożdże piekarskie to produkt, który doskonale sprawdzi się w każdej kuchni. Dzięki różnorodnym możliwościom jego zastosowania ciasta drożdżowe, aromatyczne chleby i wiele innych wypieków od setek lat gości na naszych stołach.
Historia stosowania produktu w celach spożywczych sięga starożytności, kiedy to efekt fermentacji uzyskiwano za pomocą drożdży zawartych w skórkach winogron. Stąd też początkowo ich głównym przeznaczeniem była produkcja alkoholi. Dopiero z czasem znalazły zastosowanie w piekarnictwie, gdzie są obecne do dnia dzisiejszego w zmienionej formie.
Ten rodzaj drożdży jest znacznie mocniejszy od zwykłych, gdyż już niewielka ilość (7-9g na 1kg mąki) wystarczy do spulchnienia wypieku. Ich stabilność i moc pozwala przyspieszyć proces fermentacji, dzięki czemu na wyrośnięcie ciasta nie trzeba długo czekać.
Ten rodzaj drożdży idealnie sprawdza się w wypiekach, których podstawą jest przygotowanie rozczynu z dodatkiem ciepłej wody lub mleka. Są więc szczególnie polecane przy wyrobie:
Należy jednak pamiętać, by po otwarciu przechowywać je w szczelnie zamkniętym opakowaniu, aby nie traciły swoich właściwości. Polecamy zapakowanie produktu w worek strunowy lub folię spożywczą, które ułatwią utrzymanie odpowiednich warunków jego składowania.
Drożdże piekarskie mogą stanowić składową domowego chleba, a w oferowanej wielkości stanowią także ekonomiczne rozwiązanie dla przetwórców branży spożywczej, zwłaszcza dla piekarzy.
Suche drożdże
Drożdże suszone od Naturalnie Zdrowe są niezastąpione w mojej kuchni. Idealne do wypieku ciast, chleba czy pizzy! Mogę stwierdzić, że jest to mój zamiennik świeżych drożdży.
Kwas chlebowy czyli oranżada naszych przodków. Jakie ma właściwości i jak zrobić ten zdrowy i naturalny napój...
Kefirowe, odżywcze, piwne, winne, a w końcu piekarnicze. Chociaż zna je prawie każdy, mało kto zastanawia się nad ich...
Na słodko i na słono, na obiad i na deser, na śniadanie i podwieczorek – wypieki drożdżowe okazują się doskonałe o...
Pizza to potrawa kuchni włoskie, którą uwielbiają Polacy. Wiele osób próbuje swoich sił w domu.Chcesz dowiedzieć się...
Zapraszamy do zakupów i kontaktu z naszym personelem
Zapisz się i bierz udział w konkursach i promocjach naszego sklepu:
Sklep wykorzystuje technologię plików cookies a jednocześnie nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w tych plikach (tzw. „ciasteczkach”). |