Słód jęczmienny a laktacja
Karmienie piersią to najlepsza inwestycja w zdrowie dziecka a jednocześnie efektywny sposób minimalizacji kosztów,...
Zamówienia wysyłamy w terminie do 3 dni roboczych.
UWAGA! Ze względu na stan epidemiczny w kraju - brak możliwości płatności gotówką przy odbiorach osobistych w siedzibie firmy!
Liczba punktów lojalnościowych za produkt: 1 . Suma punktów za Twój koszytk to: 1 Punkty te mogą być zamienione na bon o wartości 0,20 zł.
Bezpłatna dostawa już od 249 zł!
17,99 zł
Słód do wypieków jęczmienny to produkt całkowicie naturalny dzięki czemu idealnie sprawdza się jako składnik zdrowego domowego chleba. Prócz zastosowania w piekarstwie jest też bardzo istotnym i kluczowym składnikiem wykorzystywanym z przemyśle piwowarskim. To jednak nie koniec jego zalet i możliwości wykorzystania. Jego spożycie może przynosić prozdrowotne korzyści, a nawet pobudzać laktację.
Słód do wypieków jęczmienny jest pozyskiwany w toku złożonego procesu słodowania ziaren jęczmienia. Jego fazą początkową jest namaczanie oczyszczonych ziaren zboża tak długo, aż zaczną kiełkować. Użycie specjalnych technologii zapewnia równomierne kiełkowanie na całej powierzchni zboża. Następnie jęczmień zostaje wysuszony, pozbawiony kiełków i pozostawiony do dosuszania w przeznaczonych do tego piecach. Do ostatniego etapu słodowania dopuszczone zostają tylko specjalnie wyselekcjonowane ziarna, a więc te, których łuska nie została uszkodzona podczas kiełkowania. Żmudny proces jego wytworzenia sprawia, że jest dostępny wyłącznie w specjalistycznych sklepach ze zdrową żywnością.
Zastosowanie słodu jęczmiennego poprawia smak, zapach i barwę pieczywa oraz wzbogaca je o wartości odżywcze i mineralne. Ze względu na aromat i smak jest on często wykorzystywany w mieszankach chlebowych. Z powodzeniem zastąpi słód żytni lub pszeniczny w każdym przygotowywanym z jego pomocą bochenku. To jednak nie koniec. Słód jest też nieodłącznym elementem w procesie wytwarzania produktów piwowarskich. Stosowany jest też jako dodatek do gotowych produktów, a nawet jako zamiennik środków słodzących.
Ten rodzaj słodu, podobnie jak słód żytni, może zostać wykorzystany do pieczenia chleba litewskiego, jak i innego rodzaju pieczywa. Proporcje jego dawkowania w stosunku do ilości mąki wynoszą 1:10.
Słód jęczmienny jest produktem o który często pytają również świeżo upieczone mamy. I oczywiście mają ku temu dobre powody. Stosowanie słodu jęczmiennego wpływa na zwiększenie ilości prolaktyny w organizmie (hormonu odpowiedzialnego za wytwarzanie mleka po porodzie). Dzięki takiej stymulacji w efekcie zwiększona jest laktacja. Włączenie do do diety w okresie karmienia piersią jest wręcz zalecane przez lekarzy, a sam słód do wypieków to sprawdzony, naturalny oraz bardzo skuteczny sposób na zaradzenie niedoborom mleka!
Czysty słód do wypieków jęczmienny oferowany przez nasz sklep - zarówno w postaci proszku jak i syropu - można z powodzeniem dodać do owsianki, jogurtu, płatków czy koktajli. Nada im apetyczny kolor oraz karmelowy posmak. Można go również mieszać z wodą czy mlekiem, ale w takiej formie nie każdemu będzie on odpowiadał. Słód nada własnoręcznie robionym chlebom i bułeczkom niepowtarzalny smak i aromat oraz sprawi, że ich skórka będzie pyszna i chrupiąca.
Słód wykazuje także prozdrowotne właściwości. Między innymi jest dobrym źródłem witamin z grupy B, odpowiedzialnych za sprawne działanie układu nerwowego. Produkty zawierające słód jęczmienny będą zatem doskonałym uzupełnieniem jadłospisu osób, które są narażone na przewlekły stres oraz mają problemy z koncentracją.
Skład: naturalny słód jęczmienny, mielony
Kraj pochodzenia: Litwa
Masa netto: 500 g
W zakładzie wykorzystywane są surowce zawierające: gluten, sezam, różne orzechy.
Data przydatności i numer partii towaru znajdują się na opakowaniu.
Przechowywać szczelnie zamknięte w ciemnym, suchym i chłodnym miejscu.
Opakowanie może różnić się wyglądem w zależności od partii towaru.
Wartość odżywcza w 100 g produktu (w tabeli) | |
Wartość energetyczna | 1379kJ / 325 kcal |
Tłuszcz | 2,7 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,8 g |
Węglowodany | 65 g |
w tym cukry | 14 g |
Błonnik | 15 g |
Białko | 10,1 g |
Sól | 0 g |
Sód | 0,02 g |
PRODUCENT: NATURALNIE ZDROWE Barbara Bućko 05-420 Józefów ul. Matejki 4
SŁÓD DO WYPIEKU JĘCZMIENNY NATURALNY 500 g
Będę zamawiał! Poprawia znacząco strukturę ciasta
Karmienie piersią to najlepsza inwestycja w zdrowie dziecka a jednocześnie efektywny sposób minimalizacji kosztów,...
Zapraszamy do zakupów i kontaktu z naszym personelem
Zapisz się i bierz udział w konkursach i promocjach naszego sklepu:
Sklep wykorzystuje technologię plików cookies a jednocześnie nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w tych plikach (tzw. „ciasteczkach”). |