SŁÓD DO WYPIEKU JĘCZMIENNY NATURALNY 500 g Powiększ

SŁÓD DO WYPIEKU JĘCZMIENNY NATURALNY 500 g

Liczba punktów lojalnościowych za produkt: 1 . Suma punktów za Twój koszytk to: 1 Punkty te mogą być zamienione na bon o wartości 0,20 zł.


Szybka wysyłka w ciągu 24h
Dostawa kurierem za 10,90 zł (szczegóły)
Bezpłatny zwrot do 14 dni

14,90 zł

Słód jęczmienny to produkt całkowicie naturalny dzięki czemu idealnie sprawdza się jako składnik zdrowego domowego chleba, choć znacznie częściej stanowi komponent wykorzystywany w przemyśle alkoholowym. Żmudny proces jego wytworzenia sprawia, że jest dostępny wyłącznie w specjalistycznych sklepach ze zdrową żywnością.

Jak powstaje słód?

Słód jęczmienny jest pozyskiwany w toku złożonego procesu słodowania ziaren jęczmienia. Jego fazą początkową jest namaczanie oczyszczonych ziaren zboża tak długo, aż zaczną kiełkować. Użycie specjalnych technologii zapewnia równomierne kiełkowanie na całej powierzchni zboża. Następnie jęczmień zostaje wysuszony, pozbawiony kiełków i pozostawiony do dosuszania w przeznaczonych do tego piecach. Do ostatniego etapu słodowania dopuszczone zostają tylko specjalnie wyselekcjonowane ziarna, a więc te, których łuska nie została uszkodzona podczas kiełkowania.

Słód jęczmienny - właściwości

Zastosowanie słodu jęczmiennego poprawia smak, zapach i barwę pieczywa oraz wzbogaca je o wartości odżywcze i mineralne. Ze względu na aromat i smak jest on często wykorzystywany w mieszankach chlebowych. Z powodzeniem zastąpi słód żytni lub pszeniczny w każdym przygotowywanym z jego pomocą bochenku.

Słód jęczmienny – dawkowanie

Ten rodzaj słodu, podobnie jak słód żytni, może zostać wykorzystany do pieczenia chleba litewskiego, jak i innego rodzaju pieczywa. Proporcje jego dawkowania w stosunku do ilości mąki wynoszą 1:10.

 
SŁÓD JĘCZMIENNY
skład: naturalny słód jęczmienny, mielony
Kraj pochodzenia: Litwa
masa netto: 500g
 
produkt zawiera gluten pochodzący ze zbóż, może zawierać śladowe ilości soi i sezamu
data przydatności i numer partii towaru znajdują się na opakowaniu
przechowywać szczelnie zamknięte w ciemnym, suchym i chłodnym miejscu
opakowanie może różnić się wyglądem w zależności od partii towaru
 

PRODUCENT:

NATURALNIE ZDROWE

Barbara Bućko

05-420 Józefów

ul Matejki 4



zastosowanie: naturalny słód jęczmienny podnosi smak i aromat wypieków, a także powoduje, że skórka staje się chrupiąca, a miękisz delikatniejszy.
Najlepsze efekty uzyskujemy dozując od 1 do 10 % w stosunku do mąki przewidzianej recepturą .
 
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna (kJ) 1379 [(kcal) 325]
Białko: 10,1 g
Tłuszcze: 2,7 g [w tym nasycone 0,8 g
Węglowodany: 65,0 g [w tym cukry: 14,0 g
Błonnik: 15 g
Sól: 0,0 g
Sód 0,02 g.
 
zapraszam do zapoznania się z recepturą na : CHIA BUŁKI ORKISZOWE
 
 
 
 

Napisz opinię

SŁÓD DO WYPIEKU JĘCZMIENNY NATURALNY 500 g

SŁÓD DO WYPIEKU JĘCZMIENNY NATURALNY 500 g

6 - liczba produktów w tej samej kategorii

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Produkt dodany do porównania