Zamówienia wysyłamy w terminie do 3 dni roboczych.
UWAGA! Ze względu na stan epidemiczny w kraju - brak możliwości płatności gotówką przy odbiorach osobistych w siedzibie firmy!
Liczba punktów lojalnościowych za produkt: 1 . Suma punktów za Twój koszytk to: 1 Punkty te mogą być zamienione na bon o wartości 0,20 zł.
Bezpłatna dostawa już od 249 zł!
17,99 zł
Słód pszeniczny jasny diastatyczny jest produktem znajdującym szerokie zastosowanie w przemyśle spożywczym i alkoholowym. Wykorzystywany zarówno do wytworzenia alkoholi, jak i naturalnych wypieków, nadaje im przyjemną barwę i wyjątkowy głęboki smak.
Jest to rodzaj słodu wytworzonego z wysokiej jakości pszenicy, charakteryzującego się zdolnością przyspieszenia procesu fermentacji alkoholowej oraz scukrzania zacieru poprzez zwiększenie ilości znajdujących się w nim enzymów. Powstaje w wyniku złożonego procesu słodowania ziaren pszenicy, na który składa się namaczanie i osuszanie zboża w odpowiednio przystosowanych warunkach. Słód pszeniczny diastatyczny jest produktem całkowicie naturalnym dlatego też cieszy się uznaniem konsumentów.
Naturalny słód diastatyczny pszeniczny podnosi jakość wypieków, sprawia, że domowe pieczywo staje się aromatyczne, a jego skórka chrupiąca. Dodany do ciasta przyspiesza jego wzrost, przez co pozwala oszczędzić czas i sprawia, że po ten rodzaj słodu, równie chętnie co klienci indywidualni, sięgają piekarze i cukiernicy. Słód pszeniczny stanowi także komponent różnego rodzaju mieszanek chlebowych. Może z powodzeniem zastąpić wykorzystywane w tym celu słody żytnie i jęczmienne.
PRODUCENT :
NATURALNIE ZDROWE
Barbara Bućko
05-420 Józefów
ul Matejki 4
Słód pszeniczny jasny
Słód pszeniczny jasny od Naturalnie Zdrowe idealnie sprawdza się do robienia chlebów i ciast. Super produkt!
Zapraszamy do zakupów i kontaktu z naszym personelem
Zapisz się i bierz udział w konkursach i promocjach naszego sklepu:
Sklep wykorzystuje technologię plików cookies a jednocześnie nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w tych plikach (tzw. „ciasteczkach”). |