SŁÓD SYROP JĘCZMIENNY JASNY 650g/550ml

Słód syrop jęczmienny jasny

SŁÓD SYROP JĘCZMIENNY JASNY 650g/550ml

Bezpłatna dostawa już od 199zł

19,80 zł
Brutto

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 1 punkt lojalnościowy.


Syrop jęczmienny, który znajdziesz w naszej ofercie, to produkt najwyższej jakości. W jego składzie nie ma żadnych zbędnych dodatków – jedynie słód oraz woda. To sprawia, że nasz słód to idealny składnik zarówno wypieków, jak i codziennej diety. Jest całkowicie naturalny oraz bezpieczny dla zdrowia!

Właściwości słodu jęczmiennego

Dlaczego warto stosować słód jęczmienny? Syrop ze słodu jęczmiennego zawiera pewne ilości witamin i minerałów, może więc być dodatkiem do codziennej diety. Słód to dobre źródło rozpuszczalnego błonnika, co sprawia, że jego spożywanie może pomóc przy problemach trawiennych. Co więcej, słód coraz częściej zalecany jest przez lekarzy kobietom karmiącym, które chcą pobudzić laktację. Ta cenna właściwość słodu została potwierdzona przez nasze zadowolone klientki! Warto przy tym wspomnieć, że słód to doskonały wybór ze względu na swój przyjemny, lekko karmelowy smak.

Zastosowanie słodu

Syrop ze słodu jęczmiennego ma oczywiście dużo szersze zastosowanie. Najczęściej używa się go do przygotowywania różnego rodzaju wypieków, takich jak chleby, ciasta i ciasteczka. Dodany do ciasta słód poprawia jego wyrastanie, usuwa kwaśny smak, nadaje mu chrupkości oraz apetycznego koloru. Słód jest także doskonałą alternatywą dla miodu – doskonale smakuje z chlebem lub jako polewa do naleśników czy ciast. Ze względu na to, że słód wprowadza cukry fermentujące i dekstryny, jest również chętnie stosowany w browarnictwie.

 

Skład: słód jęczmienny, woda

Kraj pochodzenia: UE

Masa netto: 650 g/550 ml

 

W zakładzie wykorzystywane są surowce zawierające: gluten, sezam, różne orzechy.

Data przydatności, kraj pochodzenia i numer partii towaru znajdują się na opakowaniu.

Przechowywać szczelnie zamknięte w suchym i chłodnym miejscu.

Opakowanie może różnić się wyglądem w zależności od partii towaru.

 

Korzyści: wzmocnienie mąki, wprowadzenie cukrów fermentujących i dekstryn, zapewnienie jednolitej fermentacji/zakwaszenia, równomiernego wyrastania ciasta, usunięcie nadmiaru jego kwaśności, wzmocnienie koloru pieczywa, uzyskanie chrupkiej, złotej skórki oraz wprowadzenie swoistego, słodowego smaku i aromatu.

Dozowanie: od 1% do 10% w stosunku do mąki, można dodawać bezpośrednio wraz z innymi składnikami

 

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

wartość energetyczna 1327 KJ / 312 kcal

Tłuszcze

w tym tłuszcze nasycone

<0,2 g

<0,2 g

Węglowodany

w tym cukry

73 g

45 g

Białko 4,6 g
Sól 0,009 g

 

Uwaga: Wskazane wyżej wartości odżywcze podlegają zwykłym wahaniom, typowym dla artykułów rolnych.

W trakcie procesu rozlewania słodu możliwym jest tworzenie się mikropęcherzyków powietrza i dodatkowo
ewentualnie osadu w postaci pianki. Ten efekt uboczny nie jest oznaką pleśnienia produktu.

 

PRODUCENT: NATURALNIE ZDROWE Barbara Bućko 05-420 Józefów ul. Matejki 4

Sprawdź również artykuł

Słód jęczmienny a laktacja

E454

Aby móc dodać opinię, musisz się zalogować.

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Czytaj Na Blogu

  • Rejestracja

Rejestracja nowego konta

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w związku z zamówieniem. Więcej w Polityce prywatności.

Posiadasz już konto
Zaloguj się lub Zresetuj hasło