Czytaj Na Blogu
Słód jęczmienny a laktacja
Karmienie piersią to najlepsza inwestycja w zdrowie dziecka a jednocześnie efektywny sposób minimalizacji kosztów,...
Bezpłatna dostawa już od 199zł
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 1 punkt lojalnościowy. Twój koszyk wyniesie 1 point które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 0,20 zł.
Syrop jęczmienny, który znajdziesz w naszej ofercie, to produkt najwyższej jakości. W jego składzie nie ma żadnych zbędnych dodatków – jedynie słód oraz woda. To sprawia, że nasz słód to idealny składnik zarówno wypieków, jak i codziennej diety. Jest całkowicie naturalny oraz bezpieczny dla zdrowia!
Dlaczego warto stosować słód jęczmienny? Syrop ze słodu jęczmiennego zawiera pewne ilości witamin i minerałów, może więc być dodatkiem do codziennej diety. Słód to dobre źródło rozpuszczalnego błonnika, co sprawia, że jego spożywanie może pomóc przy problemach trawiennych. Co więcej, słód coraz częściej zalecany jest przez lekarzy kobietom karmiącym, które chcą pobudzić laktację. Ta cenna właściwość słodu została potwierdzona przez nasze zadowolone klientki! Warto przy tym wspomnieć, że słód to doskonały wybór ze względu na swój przyjemny, lekko karmelowy smak.
Syrop ze słodu jęczmiennego ma oczywiście dużo szersze zastosowanie. Najczęściej używa się go do przygotowywania różnego rodzaju wypieków, takich jak chleby, ciasta i ciasteczka. Dodany do ciasta słód poprawia jego wyrastanie, usuwa kwaśny smak, nadaje mu chrupkości oraz apetycznego koloru. Słód jest także doskonałą alternatywą dla miodu – doskonale smakuje z chlebem lub jako polewa do naleśników czy ciast. Ze względu na to, że słód wprowadza cukry fermentujące i dekstryny, jest również chętnie stosowany w browarnictwie.
Skład: słód jęczmienny, woda
Kraj pochodzenia: UE
Masa netto: 650 g/550 ml
W zakładzie wykorzystywane są surowce zawierające: gluten, sezam, różne orzechy.
Data przydatności, kraj pochodzenia i numer partii towaru znajdują się na opakowaniu.
Przechowywać szczelnie zamknięte w suchym i chłodnym miejscu.
Opakowanie może różnić się wyglądem w zależności od partii towaru.
Korzyści: wzmocnienie mąki, wprowadzenie cukrów fermentujących i dekstryn, zapewnienie jednolitej fermentacji/zakwaszenia, równomiernego wyrastania ciasta, usunięcie nadmiaru jego kwaśności, wzmocnienie koloru pieczywa, uzyskanie chrupkiej, złotej skórki oraz wprowadzenie swoistego, słodowego smaku i aromatu.
Dozowanie: od 1% do 10% w stosunku do mąki, można dodawać bezpośrednio wraz z innymi składnikami
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna | 1327 KJ / 312 kcal |
Tłuszcze w tym tłuszcze nasycone |
<0,2 g <0,2 g |
Węglowodany w tym cukry |
73 g 45 g |
Białko | 4,6 g |
Sól | 0,009 g |
Uwaga: Wskazane wyżej wartości odżywcze podlegają zwykłym wahaniom, typowym dla artykułów rolnych.
PRODUCENT: NATURALNIE ZDROWE Barbara Bućko 05-420 Józefów ul. Matejki 4
Aby móc dodać opinię, musisz się zalogować.
Karmienie piersią to najlepsza inwestycja w zdrowie dziecka a jednocześnie efektywny sposób minimalizacji kosztów,...