SŁÓD SYROP JĘCZMIENNY CIEMNY 650g/550ml

Słód syrop jęczmienny ciemny

SŁÓD SYROP JĘCZMIENNY CIEMNY 650g/550ml

Bezpłatna dostawa już od 199zł

21,80 zł
Brutto

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 2 punktów lojalnościowych.


Syrop ze słodu jęczmiennego to jeden z naszych ulubionych dodatków do wypieków i nie tylko! Ten produkt cieszy się ogromną popularnością zarówno ze względu na swój smak, jak i właściwości. Nie inaczej jest w przypadku ciemnego słodu jęczmiennego, który jest zdrowym dodatkiem do wielu różnych wypieków, napojów, a nawet dań obiadowych!

Syrop ciemny powstaje z bardzo mocno prażonych ziaren jęczmienia, które poddawane są podobnej obróbce termicznej, jak ziarna kawy. To sprawia, że jego smak jest bardziej intensywny i charakterystyczny. Od zwykłego słodu odróżnia go także to, że nie ma właściwości wspomagających laktację.

Syrop ze słodu jęczmiennego ciemny – właściwości

Dodatek ciemnego syropu jęczmiennego wzbogaca aromat zarówno wytrawnych, jak i słodkich wypieków, a także nadaje im charakterystyczny ciemny kolor. Sprawia także, że skórka chleba staje się bardziej chrupiąca. Ze względu na swój charakterystyczny smak jest również doskonałym dodatkiem do ciasta piernikowego.

Podobnie jak syrop jasny, tak również ciemny można dodawać do napojów alkoholowych, a nawet przygotować przy jego użyciu własne, zdrowsze wersje popularnych wód smakowych! Odrobina słodu zmieszana z wodą pozwoli nam uzyskać napój podobny w smaku do coli. Poza tym słód można dodawać także do zup i sosów, ponieważ działa jak naturalny wzmacniacz smaku, nadając potrawom apetyczny aromat i barwę. Pod względem właściwości jest bardzo podobny do karmelu amoniakalno-siarczynowego (E150).

Słód jęczmienny ciemny w syropie dostępny w naszej ofercie będzie uniwersalnym, a przy tym bardzo wydajnym dodatkiem w Twojej kuchni! Pamiętaj, że słód ciemny stosuje się w bardzo małych ilościach.

 

Skład: słód jęczmienny, woda

Kraj pochodzenia: UE

Masa netto: 650 g/550 ml

 

W zakładzie wykorzystywane są surowce zawierające: gluten, sezam, różne orzechy.

Data przydatności, kraj pochodzenia i numer partii towaru znajdują się na opakowaniu.

Przechowywać szczelnie zamknięte w suchym i chłodnym miejscu.

Opakowanie może różnić się wyglądem w zależności od partii towaru.

 

Korzyści: doskonałe, intensywne ciemno-czekoladowe wybarwienie ciasta, wzmocnienie mąki, wprowadzenie cukrów fermentujących i dekstryn, zapewnienie jednolitej fermentacji/zakwaszenia, równomiernego wyrastania ciasta, usunięcie nadmiaru jego kwaśności, wzmocnienie koloru pieczywa, uzyskanie chrupkiej, intensywnie ciemnej skórki oraz wprowadzenie swoistego, słodowego smaku i aromatu.

Dozowanie: od 1% do 5% w stosunku do mąki, można dodawać bezpośrednio wraz z innymi składnikami.

 

Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna 1168 [(kcal) 275]
Tłuszcz 0,0g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,0g
Węglowodany 64,3g
w tym cukry 35,0g
Błonnik 0,5g
Białko 4,0g;
Sól 0g

 

Uwaga: Wskazane wyżej wartości odżywcze podlegają zwykłym wahaniom, typowym dla artykułów rolnych.

W trakcie procesu rozlewania słodu możliwym jest tworzenie się mikropęcherzyków powietrza i dodatkowo
ewentualnie osadu w postaci pianki. Ten efekt uboczny nie jest oznaką pleśnienia produktu

 

PRODUCENT: NATURALNIE ZDROWE Barbara Bućko 05-420 Józefów ul. Matejki 4

Sprawdź również artykuł

Słód jęczmienny a laktacja

Aby móc dodać opinię, musisz się zalogować.

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Czytaj Na Blogu

  • Rejestracja

Rejestracja nowego konta

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w związku z zamówieniem. Więcej w Polityce prywatności.

Posiadasz już konto
Zaloguj się lub Zresetuj hasło