Czas oczekiwania na wysyłkę wynosi obecnie do 3 dni roboczych.

Olej rycynowy nierafinowany 1l Powiększ

Olej rycynowy nierafinowany 1l



Bezpłatna dostawa już od 249 zł!

48,90 zł

Olej rycynowy nierafinowany pozyskiwany jest z nasion ręcznika pospolitego. Ma liczne zastosowania pielęgnacyjne i zdrowotne. Ponadto niska cena oleju rycynowego wpływa na jego ogromną popularność.

Olej rycynowy w kosmetyce

Olej rycynowy (łac. Oleum Ricini) wchodzi w skład wielu kosmetyków do pielęgnacji włosów i twarzy. Jego stosowanie bezpośrednio na skórę głowy w formie wcierek wzmacnia włosy i odbudowuje ich strukturę. Zapobiega także ich wypadaniu. Można nakładać go także na brwi i rzęsy. Ponadto wzmacnia płytki paznokci i niweluje kurze łapki pod oczami.  

Zdrowotne właściwości olejku rycynowego

Olej rycynowy nierafinowany od dawna znany jest jako środek na przeczyszczenie, choć jego doustne stosowanie jest niezalecane. Ponadto olej z ręcznika pospolitego pomaga w leczeniu trądziku pospolitego. Jego skład powoduje, że działa jak środek przeciwbakteryjny i zwalcza drobnoustroje odpowiedzialne za występowanie trądziku. Wystarczy za pomocą nasączonego olejem wacika przecierać zmienioną chorobowo skórę.

Dystrybucja: NATURALNIE ZDROWE Barbara Bućko 05-420 Józefów ul. Matejki 4

Napisz opinię

7 - liczba produktów w tej samej kategorii

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

czytaj na blogu

Produkt dodany do porównania