Olej ze słodkich migdałów

10,80 zł
Brutto
Olej ze słodkich migdałów

Olej ze słodkich migdałów

Bezpłatna dostawa już od 199zł

10,80 zł
Brutto

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 1 punkt lojalnościowy. Twój koszyk wyniesie 1 point które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 0,20 zł.


Olej ze słodkich migdałów 100 ml

Skład:

olej ze słodkich migdałów 100%

Olej ze słodkich migdałów to nie tylko uniwersalny, ale tani i w pełni naturalny kosmetyk, który może być używany zarówno do skóry, jak i włosów czy paznokci. Dzięki swojej wszechstronności nadaje się do każdego rodzaju cery i jest bezpieczny nawet dla niemowlaków.

Olej ze słodkich migdałów - pochodzenie

Migdałowiec pospolity (prunus amygdalus dulcis) uprawiany jest głównie w Azji Mniejszej, USA, na północy Afryki, ale też na południu Europy, w której konsumpcja tych orzechów jest największa. Tłoczony na zimno z nasion drzewa olej migdałowy ma lekką konsystencję, jasnożółtą lub bursztynową barwę i słodki, ciepły, orzechowy zapach. Ten przyjemny aromat jest też przyczyną, dla której olejku migdałowego używa się nie tylko w aromaterapii, ale też do masażów.

Olej migdałowy – właściwości

Olejek migdałowy to produkt uniwersalny, naturalny kosmetyk o szerokim zastosowaniu. Jak wiele innych olejów roślinnych również w oleju ze słodkich migdałów znajdziemy bardzo dużo niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych. NNKT sprawiają, że olejek migdałowy to naturalny emolient, czyli substancją działają zmiękczająco i nawilżająco. Mają też wpływ na elastyczność skóry i jej regenerację.

Dodatkowo w składzie olejku znajdziemy mnóstwo witamin i minerałów. Magnez, potas, fosfor, a także duże ilości witamin A, z grupy B (B1, B2) i witaminy E, która ma silne właściwości antyoksydacyjne. Działanie przeciwzapalne mają też obecne w olejku flawonoidy. Dzięki swojej rzadkiej konsystencji olejek migdałowy jest łatwy w aplikacji na skórę, szybko się wchłania i nie daje efektu tłustości.

Olej ze słodkich migdałów – zastosowanie

Dzięki swoim właściwością olej bardzo dobrze odżywia i nawilża skórę twarzy i ciała. Do tego wygładza istniejące zmarszczki, a przez hamowanie procesów starzenia się tkanek zapobiega powstawaniu nowych. Regularne stosowanie zmiękcza, nawilża naskórek i poprawia jego ukrwienie – dzięki temu skóra wygląda na zdrowszą, jaśniejszą i zyskuje odpowiedni blask. Do tego olejek dzięki swojemu uniwersalnemu charakterowi równie dobrze sprawdzi się jako odżywka paznokci i włosów, wzmacniając ich kondycję.

Kiedy zatem najlepiej stosować olejek migdałowy? Przede wszystkim w przypadku skóry suchej. Wysuszona cera to podrażniona skóra i większy potencjał na wystąpienie różnego rodzaju podrażnień. To też widoczne łuszczące się fragmenty, które po prostu wyglądają bardzo nieestetycznie i niezdrowo. Dodatkowo sucha skóra jest bardziej podatna na wpływ niekorzystnych czynników zewnętrznych, takich jak słońce, ale też wiatr czy zanieczyszczenie powietrza, o którym mówi się coraz częściej.

Inną formą zastosowania to użycie olejku migdałowego na zmniejszenie blizn i śladów na skórze. Tutaj szczególnie warto polecić specyfik dla wszystkich kobiet w ciąży i po urodzeniu. Powstawaniu rozstępów na brzuchu można zapobiec jeśli do masażu po kąpieli użyjemy właśnie olejku z migdałów. Wykonywanie szybkich ruchów większą niż zazwyczaj ilością oleju i wcieranie go aż do pełnego wchłonięcia, pozwala szybciej odzyskać dawny wygląd - po kilku tygodniach pielęgnacji można odnotować pierwsze zauważalne zmiany.

Olej ze słodkich migdałów na włosy

Wyciąg z orzechów migdałowca z powodzeniem można stosować również na włosy. Olejek ze względu na jego lekkość może być nakładany osobno albo jako dodatek do innych odżywek do włosów. Dla osiągnięcia najlepszych efektów zaleca się pozostawienie oleju na włosach przez kilka godzin. Konieczne jest też dobre spłukanie na końcu – unikniemy dzięki temu obciążenia włosów i ich przetłuszczenia. Olejek ze słodkich migdałów można polecić głównie w przypadku problemów z rozdwojonymi końcówkami.

W przypadku dłoni i paznokci olejek najlepiej stosować bezpośrednio na skórę albo dodać kilku kropel do ulubionego kremu.

Olejek ze słodkich migdałów zamiast arganowego

Olejek ze słodkich migdałów do tani, uniwersalny i w pełni naturalny olej, który bez obaw może stosować każdy do pielęgnacji skóry, bez względu na rodzaj cery. Jego działanie jest zbliżone do olejku arganowego, a jest od niego zauważalnie bardziej atrakcyjny cenowo. Produkt uważa się za bezpieczny nawet dla skóry niemowląt i chociaż przypadki uczuleń zdarzają się bardzo rzadko, to osoby z alergiami na orzechy powinny sprawdzić czy preparat nie wywołuje niechcianych reakcji.

Dystrybucja: Naturalnie Zdrowe Barbara Bućko

E1741

Specyficzne kody

ean13
5902273240112

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

  • Rejestracja

Rejestracja nowego konta

Posiadasz już konto
Zaloguj się lub Zresetuj hasło