Olej z awokado 100ml

16,30 zł
Brutto
olej z awokado

Olej z awokado 100ml

Bezpłatna dostawa już od 199zł

16,30 zł
Brutto

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 1 punkt lojalnościowy. Twój koszyk wyniesie 1 point które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 0,20 zł.


Olej z awokado

Powszechnie uważa się avocado za skarbnicę zdrowych tłuszczy i witamin. Wywodzący się z Ameryki Środkowej owoc jest szeroko polecany wśród dietetyków, ale jest też źródłem jednego z najzdrowszych olejów, który wykorzystać można nie tylko kulinarnie, ale też w kosmetyce.  

Olej z awokado - właściwości 

Olej pozyskiwany z avocado może być pozyskiwany na kilka sposobów. Jednak by mieć gwarancję najwyższej jakości, musimy mieć pewność, że kupowany olej awokado jest tłoczony na zimno i nierafinowany. Tylko w takim wypadku w składzie znajdziemy wszystkie zdrowe tłuszcze i witaminy, które są obecne w świeżym awokado. Warto wiedzieć, że tak wytworzony olej powinien mieć ciemnobrunatną barwę.  

Co zatem znajdziemy w składzie? Olej z awokado zawiera przede wszystkim mnóstwo nienasyconych kwasów tłuszczowych, w tym kwasy omega 6 i omega 9. Kwasy tłuszczowe to wzmocnienie układu sercowo-naczyniowego - ich obecność obniża poziom cholesterolu i jego frakcji LDL. Do tego olej awokado nie tylko zwiększa przyswajalność witamin, ale również zawiera ich szeroki wachlarz: A, E, D, a także H, K, PP. Poza tym olejek zawiera też antyoksydanty oraz fitosterole działające nie tylko przeciwbakteryjnie, ale też stymulujące syntezę kolagenu, czyli podstawowego białka skóry.  

Olej awokado w kosmetyce

Tłoczony na zimno olejek avocado może być z powodzeniem stosowany w kosmetyce. Jest bardzo lekki i dobrze się wchłania. Nie pozostawia tłustych śladów i nadaje się do większości rodzajów skóry, chociaż najczęściej poleca się go dla osób o cerze suchej i zniszczonej. Jest na tyle delikatny, że można go używać nawet w okolicach oczu.  

Do czego najlepiej używać oleju z awokado? Olej to świetny sposób na nawilżenie suchej skóry, a także na wygładzenie zmarszczek i zatrzymanie postępujących efektów starzenia. Olejek skutecznie chroni przed szkodliwymi promieniami UV, łagodzi delikatne oparzenia i skraca czas regeneracji naskórka. Z tego powodu warto pamiętać o jego aplikacji zarówno przed jak i w trakcie i po opalaniu.

Olejek z awokado na stany zapalne skóry

Oprócz nawilżenia i ochrony przed słońcem olejem z awokado można zwalczać różnego rodzaju stany zapalne skóry. Aplikacja na skórę twarzy pozwala skutecznie walczyć z trądzikiem i redukuje nadmiar sebum, działa antybakteryjne i udrażniania gruczoły łojowe.  

Olejek awokado na włosy

Jak większość olejków, oleju z awokado można stosować nie tylko do pielęgnacji skóry, ale i włosów. Olej z awokado szczególnie polecany jest do farbowanych włosów - nadaje blasku i dodatkowo wyciąga kolor i przedłuża jego trwałość. Bez problemu olejek można też dodawać do innych kosmetyków jak maski czy szampony.  

Avocado oil to doskonała alternatywa dla innych olejków kosmetycznych. Nadaje się zarówno do stosowania osobno, jak i w formie dodatku do ulubionych kosmetyków. Bogata zawartość witamin i właściwości zdrowych tłuszczy gwarantują pozytywny wpływ oraz skuteczność w działaniu i pielęgnacji.

Skład:

olej z awokado 100%

Kraj pochodzenia:

Hiszpania

Dystrybucja: Naturalnie Zdrowe Barbara Bućko

E1758

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

  • Rejestracja

Rejestracja nowego konta
Posiadasz już konto
Zaloguj się lub Zresetuj hasło