Jaka mąka jest najlepsza podczas odchudzania?
Mąka ryżowa, żytnia, gryczana, jaglana, pszenna czy mąka z amarantusa – oferta mąk chlebowych i niechlebowych...
Zamówienia wysyłamy w terminie do 3 dni roboczych.
UWAGA! Ze względu na stan epidemiczny w kraju - brak możliwości płatności gotówką przy odbiorach osobistych w siedzibie firmy!
Brak punktów lojalnościowych za ten produkt ze względu na niską cenę.
Bezpłatna dostawa już od 249 zł!
5,60 zł
Mąka ryżowa bezglutenowa to idealna alternatywa dla tradycyjnych mąk, zarówno pod względem smaku i właściwości, jak i korzystnego wpływu na zdrowie. Przede wszystkim, ryż jest naturalnie kleisty, a to sprawia, że przygotowywanie ulubionych wypieków w wersji ryżowej jest bardzo proste.
Poza tym ryż ma bardzo neutralny oraz delikatny smak, dzięki czemu doskonale pasuje zarówno do dań wytrawnych, jak i słodkich deserów. Duże znaczenie w przypadku mąki ryżowej ma także jej cena. Jest to jedna z najtańszych „egzotycznych” mąk dostępnych na rynku.
Mąka ryżowa to także doskonała propozycja dla tych osób, które chcą zdrowiej się odżywiać lub z powodów zdrowotnych muszą pilnować specjalnej diety. Największą zaletą mąki ryżowej jest to, że jest naturalnie bezglutenowa, dzięki czemu świetnie sprawdzi się w kuchni osób chorych na celiakię oraz alergie pokarmowe. Poza tym mąka zawiera duże ilości cennego nierozpuszczalnego błonnika, co sprawia, że przyczynia się do sprawniejszej pracy jelit.
Ale to nie wszystko – mąka to też doskonałe źródło choliny, czyli witaminy B4, biorącej między innymi udział w transporcie cholesterolu oraz trójglicerydów z wątroby. Oznacza to, że spożywanie mąki ryżowej może znacząco przyczynić się do poprawy funkcjonowania tego ważnego organu!
Mąka ryżowa bez glutenu jest także stosunkowo łatwo dostępna – coraz więcej sklepów ma ją w swojej ofercie! Jeżeli jednak zależy nam na jej zakupie, ponieważ całkowicie eliminujemy z diety gluten, musimy bardzo uważnie podejść do jej zakupu. Osoby cierpiące na ostrą nietolerancję glutenu muszą pamiętać, że jedynie produkty z przekreślonym kłosem spełniają wysokie normy dotyczące żywności pozbawionej tego białka. Gdzie kupić mąkę ryżową bezglutenową, która nie zawiera nawet śladowych ilości glutenu? Oczywiście w Naturalnie Zdrowe!
Wartość odżywcza w 100 g produktu (w tabeli) | |
Wartość energetyczna | 1488kJ / 351kcal |
Tłuszcz | 1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g |
Węglowodany | 78 g |
w tym cukry | 0,5 g |
Białko | 7,2 g |
Sól | 0,01 g |
DYSTRYBUTOR:
NATURALNIE ZDROWE Barbara Bućko 05-420 Józefów ul. Matejki 4
Super mąka!
Uwielbiam makaron z mąki ryżowej. Mąka od Naturalnie Zdrowe w smaku odczuwalnie lekko słodka. Świetne opakowanie!
Mąka ryżowa, żytnia, gryczana, jaglana, pszenna czy mąka z amarantusa – oferta mąk chlebowych i niechlebowych...
Rezygnacja z pokarmów zawierających gluten to jedyna skuteczna metoda pozbycia się dolegliwości związanych z...
Pszenica to obecnie najpopularniejsze z uprawianych zbóż. Jest dzięki temu również najbardziej przetworzonym, a przez...
Przedstawiamy sprawdzone przepisy na pyszne gofry domowe, które idealnie sprawdzą się w roli pożywnego śniadania lub...
Zapraszamy do zakupów i kontaktu z naszym personelem
Zapisz się i bierz udział w konkursach i promocjach naszego sklepu:
Sklep wykorzystuje technologię plików cookies a jednocześnie nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w tych plikach (tzw. „ciasteczkach”). |