Po jakie bezglutenowe produkty warto sięgać?
Rezygnacja z pokarmów zawierających gluten to jedyna skuteczna metoda pozbycia się dolegliwości związanych z...
Zamówienia wysyłamy w terminie do 3 dni roboczych.
UWAGA! Ze względu na stan epidemiczny w kraju - brak możliwości płatności gotówką przy odbiorach osobistych w siedzibie firmy!
Brak punktów lojalnościowych za ten produkt ze względu na niską cenę.
Bezpłatna dostawa już od 249 zł!
7,80 zł
Proso, z którego przygotowuje się kaszę oraz mąkę jaglaną, jest znane i stosowane od ponad dziesięciu tysięcy lat. Nie bez powodu już od mileniów cieszy się niesłabnącą popularnością! Proso jest także jednym z najbardziej odżywczych zbóż, a jego pozytywny wpływ na zdrowie jest nie do przecenienia!
Przede wszystkim proso jest bezglutenowe i lekkostrawne, dzięki czemu doskonale sprawdza się w diecie osób chorych na celiakię. Poza tym jest jednym z nielicznych zbóż o właściwościach alkalizujących – jego jedzenie przywraca równowagę kwasowo-zasadową w organizmie. Zawiera też spore ilości pierwiastków śladowych, takich jak mangan i fosfor, a także jest naturalnym źródłem magnezu.
Proso najczęściej spożywane jest pod postacią kaszy jaglanej, ale coraz większą popularność zyskuje sobie także mąka przygotowywana z tego wyjątkowego zboża. Mąka jaglana doskonale sprawdza się w kuchni, ponieważ jest bardzo neutralna w smaku. Dzięki temu doskonale pasuje zarówno do słodkich, jak i słonych potraw, a także nadaje się do przygotowywania tradycyjnych wypieków w wersji bez glutenu. Poza tym można stosować ją samodzielnie lub łączyć z innymi mąkami, w celu dodania do posiłku większej ilości składników odżywczych.
Jak już wspomnieliśmy, proso jest ziarnem bezglutenowym, co sprawia, że pozyskiwana z niego mąka, również nie zawiera tego problematycznego białka. Jednak szukając produktów dla osób chorych na celiakię, należy bardzo starannie dokonywać zakupów. Niestety, wiele towarów pozornie bezpiecznych często jest zanieczyszczonych glutenem podczas produkcji.
W Naturalnie Zdrowe dokładamy starań, żeby spełnić wszystkie oczekiwania naszych klientów. Dlatego mąka jaglana bezglutenowa oferowana przez nasz sklep to produkt całkowicie bezpieczny, spełniający restrykcyjne normy dotyczące czystości produktów bezglutenowych, co potwierdza znajdujący się na niej symbol przekreślonego kłosa. Co więcej, cena mąki jaglanej bezglutenowej dostępnej w naszym asortymencie jest wyjątkowo przystępna!
Wartość odżywcza w 100 g produktu (w tabeli) | |
Wartość energetyczna | 1514kJ / 357kcal |
Tłuszcz | 3,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g |
Węglowodany | 70 g |
w tym cukry | 0,5 g |
Białko | 11 g |
Sól | 0,01 g |
DYSTRYBUTOR:
NATURALNIE ZDROWE Barbara Bućko 05-420 Józefów ul. Matejki 4
Jaglana bezglutenowa
Polecam, jako zagęszczacz – mąka jaglana bez glutenu nie tworzy grudek od Naturalnie Zdrowe. Fajnie zapakowana!
Rezygnacja z pokarmów zawierających gluten to jedyna skuteczna metoda pozbycia się dolegliwości związanych z...
Mąka jaglana to jednak z najstarszych znanych mąk. Używana jest od tysiącleci, a obecnie bije rekordy popularności....
Wiele osób kupując mąkę, nie zwraca uwagi na to, w co jest pakowana. Jest to błąd i nie tylko ze względu dbania o...
Zapraszamy do zakupów i kontaktu z naszym personelem
Zapisz się i bierz udział w konkursach i promocjach naszego sklepu:
Sklep wykorzystuje technologię plików cookies a jednocześnie nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w tych plikach (tzw. „ciasteczkach”). |