MĄKA RYŻOWA NATURALNIE ZDROWE

MĄKA RYŻOWA NATURALNIE ZDROWE

MĄKA RYŻOWA NATURALNIE ZDROWE

Bezpłatna dostawa już od 199zł

9,80 zł
Brutto

Nie ma punktów za ten produkt.


Wartość odżywcza w 100 g produktu

Wartość energetyczna 1508kJ/356kcal
Tłuszcz 2,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
Węglowodany 74 g
w tym cukry 0,9 g
Białko 7,9 g
Sól 0,02 g

 

Czym jest mąka ryżowa?

Mąka ryżowa, czyli zmielone ziarna ryżu to jedna z mniej popularnych mąk, która przede wszystkim świetnie sprawdzi się jako zamiennik mąki pszennej. Jednak z powodzeniem można ją też stosować jako dodatek lub uzupełnienie wszędzie tam, gdzie wymagana jest mąka o smaku wytrawnym oraz tam, gdzie w przepisie potrzebna jest mąka słodka. Mąka ryżowa, co istotne jest lekkostrawna i naturalnie bezglutenowa i przez to szczególnie polecana osobom chorym na celiakię. Jest delikatna i neutralna, nie wpływa i nie zmienia smaku potraw.

Zastosowanie mąki ryżowej

Ze względu na swoją uniwersalność mąka ryżowa ma bardzo wszechstronne zastosowanie w kuchni. Można jej używać do zagęszczania zup i sosów. Posłużyć też może jako baza dla bezglutenowych naleśników i racuchów, a nawet domowego makaronu ryżowego typowego dla kuchni azjatyckiej. Będzie też świetną panierką zarówno do mięs jak i ryb – z racji braku glutenu będzie cienka i krucha.

Mąkę ryżową można śmiało wykorzystać do słodkich wypieków i deserów oraz do pieczenia chleba. 

Właściwości mąki ryżowej

Mąka ryżowa to nie tylko swoboda w użyciu, ale też wachlarz zalet prozdrowotnych. Duża zawartość witaminy B oraz pierwiastków jak magnez, cynk i żelazo pozwala na wzmocnienie układu krwionośnego i odporności organizmu. Dodatkowo mała ilość tłuszczu w składzie pozwala obniżyć poziom złego cholesterolu LDL, a błonnik zapobiegnie zaparciom i zapewni uczucie sytości długo po spożyciu potraw, w których zawarta jest mąka ryżowa. Właściwości mąki, co ciekawe, pozwalają ją stosować również zewnętrznie w formie maseczek. Dzięki temu poprawić można nie tylko stan włosów i paznokci (przez spożywanie), ale też wygląd skóry.

Skład: mąka ryżowa 100%

Kraj pochodzenia: wyprodukowano w Polsce
 
W zakładzie wykorzystywane są surowce zawierające gluten, sezam, wszelkie orzechy.
data przydatności , kraj pochodzenia i numer partii towaru znajdują się na opakowaniu
przechowywać szczelnie zamknięte w suchym i chłodnym miejscu
opakowanie może różnić się wyglądem w zależności od partii towaru

PRODUCENT :

NATURALNIE ZDROWE

Barbara Bućko

05-420 Józefów

ul Matejki 4

E36

Specyficzne kody

ean13
5904730501200
Ocena 

Mąka na słodko

Racuchy i naleśniki - wychodzą przepyszne :)

* opinia zweryfikowana i potwierdzona zakupem
Ocena 

Polecam

Świetna do ciasta do naleśników!

* opinia zweryfikowana i potwierdzona zakupem
  • 1 z 1 osób uznało tą opinię za przydatną.

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Czytaj Na Blogu

  • Rejestracja

Rejestracja nowego konta

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w związku z zamówieniem. Więcej w Polityce prywatności.

Posiadasz już konto
Zaloguj się lub Zresetuj hasło