Jaka mąka jest najlepsza podczas odchudzania?
Mąka ryżowa, żytnia, gryczana, jaglana, pszenna czy mąka z amarantusa – oferta mąk chlebowych i niechlebowych...
Zamówienia wysyłamy w terminie do 3 dni roboczych.
UWAGA! Ze względu na stan epidemiczny w kraju - brak możliwości płatności gotówką przy odbiorach osobistych w siedzibie firmy!
Brak punktów lojalnościowych za ten produkt ze względu na niską cenę.
Bezpłatna dostawa już od 249 zł!
6,99 zł
Mąka ryżowa, czyli zmielone ziarna ryżu to jedna z mniej popularnych mąk, która przede wszystkim świetnie sprawdzi się jako zamiennik mąki pszennej. Jednak z powodzeniem można ją też stosować jako dodatek lub uzupełnienie wszędzie tam, gdzie wymagana jest mąka o smaku wytrawnym oraz tam, gdzie w przepisie potrzebna jest mąka słodka. Mąka ryżowa, co istotne jest naturalnie bezglutenowa i przez to szczególnie polecana osobom chorym na celiakię. Jest delikatna i neutralna, nie wpływa i nie zmienia smaku potraw.
Ze względu na swoją uniwersalność mąka ryżowa ma bardzo wszechstronne zastosowanie w kuchni. Można jej używać jako zagęstnik do zup i sosów. Posłużyć też może jako baza dla bezglutenowych naleśników i racuchów, a nawet domowego makaronu. Będzie też świetną panierką zarówno do mięs jak i ryb – z racji braku glutenu będzie cienka i krucha.
Mąka ryżowa to nie tylko swoboda w użyciu, ale też wachlarz zalet prozdrowotnych. Duża zawartość witaminy B oraz pierwiastków jak magnez, cynk i żelazo pozwala na wzmocnienie układu krwionośnego i odporności organizmu. Dodatkowo mała ilość tłuszczu w składzie pozwala obniżyć poziom złego cholesterolu LDL, a błonnik zapobiegnie zaparciom i zapewni uczucie sytości długo po spożyciu potraw, w których zawarta jest mąka ryżowa. Właściwości mąki, co ciekawe, pozwalają ją stosować również zewnętrznie w formie maseczek. Dzięki temu poprawić można nie tylko stan włosów i paznokci (przez spożywanie), ale też wygląd skóry.
skład: mąka ryżowa 100%
Wartość odżywcza w 100 g produktu | |
Wartość energetyczna | 1508kJ/356kcal |
Tłuszcz | 2,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,6 g |
Węglowodany | 74 g |
w tym cukry | 0,9 g |
Białko | 7,9 g |
Sól | 0,02 g |
PRODUCENT :
NATURALNIE ZDROWE
Barbara Bućko
05-420 Józefów
ul Matejki 4
Duży + za wysoką jakość
świetna alternatywa dla mąk glutenowych
Mąka ryżowa, żytnia, gryczana, jaglana, pszenna czy mąka z amarantusa – oferta mąk chlebowych i niechlebowych...
Pszenica to obecnie najpopularniejsze z uprawianych zbóż. Jest dzięki temu również najbardziej przetworzonym, a przez...
Przedstawiamy sprawdzone przepisy na pyszne gofry domowe, które idealnie sprawdzą się w roli pożywnego śniadania lub...
Naleśniki to jedna z ulubionych potraw Polaków. Ich uniwersalny smak pozwala na przygotowanie zarówno wersji słodkiej...
Mąka ryżowa, choć stosunkowo jeszcze mało popularna jest świetnym zamiennikiem lub uzupełnieniem innych rodzajów mąk....
Zapraszamy do zakupów i kontaktu z naszym personelem
Zapisz się i bierz udział w konkursach i promocjach naszego sklepu:
Sklep wykorzystuje technologię plików cookies a jednocześnie nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w tych plikach (tzw. „ciasteczkach”). |