Jaka mąka jest najlepsza podczas odchudzania?
Mąka ryżowa, żytnia, gryczana, jaglana, pszenna czy mąka z amarantusa – oferta mąk chlebowych i niechlebowych...
Zamówienia wysyłamy w terminie do 3 dni roboczych.
UWAGA! Ze względu na stan epidemiczny w kraju - brak możliwości płatności gotówką przy odbiorach osobistych w siedzibie firmy!
Liczba punktów lojalnościowych za produkt: 4 . Suma punktów za Twój koszytk to: 4 Punkty te mogą być zamienione na bon o wartości 0,80 zł.
Bezpłatna dostawa już od 249 zł!
4,99 zł
Mąka żytnia 2000 to zdrowy wariant mąki chlebowej i najbardziej wartościowy gatunek mąki żytniej, znajdującej swoje zastosowanie także poza piekarnictwem.
Oferowany produkt to, obok mąk pszennych, najczęściej wybierana podstawa wypieku domowego chleba. Zdrowsza od mąk tortowych, produkowanych z pszenicy, wyróżnia się także niewielkim rozdrobnieniem i przesiewem zboża w czasie produkcji, dzięki czemu może być nazwana mąką pełnoziarnistą. Dodatkowo, obecność pełnego ziarna, a więc zarówno środka, jak i okrywy nasiennej w tym typie mąki sprawia, że jest ona najzdrowszym odpowiednikiem wszystkich, spośród dostępnych na rynku mąk żytnich.
Mąka żytnia to przede wszystkim mąka chlebowa, a więc znajduje zastosowanie głównie przy wypieku pieczywa pełnoziarnistego. Dodana do innych mąk stanowi także składnik chleba mieszanego i gotowych mieszanek chlebowych. Przygotowanym wypiekom zapewnia ciemny kolor i przyjemny zapach.
Chleb żytni razowy jest interesującą propozycją dla wszystkich tych, którzy przeliczają kalorie. Obecność pełnego ziarna żyta w jego składzie sprawia, że niewielka ilość tego rodzaju pieczywa wystarcza, by zaspokoić głód i cieszyć się poczuciem sytości na dłużej. Mąka żytnia razowa jest także sprzymierzeńcem wszystkich dbających o sylwetkę.
Przepisy z jej wykorzystaniem to nie tylko pieczywo, ale również aromatyczne ciasta i racuchy oraz pożywne dania obiadowe, jak zapiekanki, omlety czy pierogi.
PRODUCENT :
NATURALNIE ZDROWE
Barbara Bućko
05-420 Józefów
ul Matejki 4
Mąka żytnia razowa typ 2000
Bardzo zdrowa i dobra mąka Naturalnie Zdrowe. Mąka dla wypieków chleba w domu, u mnie sprawdziła się rewelacyjnie. Polecam!
Mąka ryżowa, żytnia, gryczana, jaglana, pszenna czy mąka z amarantusa – oferta mąk chlebowych i niechlebowych...
Rezygnacja to częsta decyzja osób pragnących pozbyć się nadmiaru kilogramów. Czy chleb rzeczywiście tuczy i nie...
Wiele osób kupując mąkę, nie zwraca uwagi na to, w co jest pakowana. Jest to błąd i nie tylko ze względu dbania o...
Zapraszamy do zakupów i kontaktu z naszym personelem
Zapisz się i bierz udział w konkursach i promocjach naszego sklepu:
Sklep wykorzystuje technologię plików cookies a jednocześnie nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w tych plikach (tzw. „ciasteczkach”). |