Makaron Bartolini Eko Sielska Kluska Perlicze 250g krajanka

makaron bartolini z jaj perliczych

Makaron Bartolini Eko Sielska Kluska Perlicze 250g krajanka

Bezpłatna dostawa już od 199zł

7,14 zł
Brutto

Nie ma punktów za ten produkt.


Makaron Bartolini Eko Sielska Kluska Perlicze 250g krajanka

Tabela wartości odżywczych (po ugotowaniu produktu)

  • Wartość energetyczna 687 kJ / 162 kcal

  • Tłuszcz 1,2 g w tym kw.tł.nasycone 0,46 g

  • Węglowodany 31 g w tym cukry 1,6 g

  • Błonnik 1,2 g

  • Białko 6,1 g

  • Sól 0,01 g

Odkryj niepowtarzalny smak ekologicznego makaronu Bartolini, którego głównym składnikiem są jaja perlicze oraz mąka z pszenicy durum. Ten makaron to gwarancja nie tylko wyjątkowego smaku, ale również wysokiej jakości składników pochodzących z ekologicznych źródeł.

Pszenica durum

Makaron z pszenicy durum to źródło cennych składników, takich jak białko, witaminy z grupy B, a także minerały, w tym fosfor i magnez. Dzięki obecności jaj perliczych, bogatych w składniki odżywcze, makaron zyskuje wyjątkową konsystencję, delikatność i lekkość.

To połączenie doskonale komponuje się nie tylko z różnymi sosami, ale także wprowadza do diety ważne substancje odżywcze, przyczyniając się do utrzymania równowagi żywieniowej.

Jedzenie makaronu z jaj perliczych i pszenicy durum to nie tylko kulinarne doświadczenie, ale także korzystny wkład w zdrową i zrównoważoną dietę.

Makarony durum a makarony ze zwykłej mąki pszennej

Pszenica durum, zwana także twardą i pszenica zwyczajna, czyli miękka, to dwie różne odmiany tego samego zboża, różniące się głównie składem chemicznym i zastosowaniem. Pszenica twarda charakteryzuje się twardszym ziarnem, co sprawia, że jest odporna na działanie wysokich temperatur. Twarde bielmo, z którego powstaje mąka, zwana semoliną, jest bogatsze w wartości odżywcze, takie jak białko, gluten i składniki mineralne, jak m.in. kwas foliowy.

Pszenica durum jest także bardziej odporna na przechowywanie i przetwarzanie, co sprawia, że to idealny surowiec do produkcji makaronu. Ma też niższy indeks glikemiczny.

Z kolei pszenica zwyczajna ma ziarno miękkie, co sprawia, że lepiej nadaję się na mąkę m.in. tą do pieczenia ciast. Mąka uzyskana z pszenicy durum wykorzystywana jest najczęściej do produkcji makaronów. W porównaniu do wyrobów z pszenicy zwykłej, te wykonane z twardej np. makaron durum pozostawiają długotrwałe uczucie sytości po spożyciu.

Makaron durum krajanka - do czego używać?

Makaron durum typu krajanka, charakteryzujący się cienkim i długim kształtem, doskonale sprawdza się w różnych kulinarnych zastosowaniach. Jego delikatna struktura i szybki czas gotowania czynią go idealnym wyborem na szybkie obiady czy kolacje, które szybko zniwelują uczucie głodu.

Makron z semoliny świetnie komponuje się z różnorodnymi sosami, zarówno pomidorowymi, śmietanowymi, jak i na bazie warzyw czy mięsa. Co więcej, dzięki swojemu uniwersalnemu kształtowi to niezbędnik tradycyjnego rosołu czy pomidorowej. Dla wielu tego typu makaron przywołuje miłe wspomnienia kulinarne z dzieciństwa.

Krajanka cienka na każdą okazję

Kluska Perlicza od Bartolini doskonale sprawdzi się na Twoim stole. Wybierz świadomie, smacznie i ekologicznie! Produkt najlepiej przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej.

Skład:

semolina* (mąka z pszenicy durum), jaja perlicze świeże* 5% (*certyfikowany składnik ekologiczny). Produkt rolnictwa ekologicznego.

Producent: Bartolini

Dystrybucja: Naturalnie Zdrowe Sp. z o.o.

E2235

Aby móc dodać opinię, musisz się zalogować i zakupić ten produkt.

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

  • Rejestracja

Rejestracja nowego konta

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w związku z zamówieniem. Więcej w Polityce prywatności.

Posiadasz już konto
Zaloguj się lub Zresetuj hasło