Makaron Bartolini Eko Bezglutenowy kukurydziany 250g fala (mafalda)
Bezpłatna dostawa już od 199zł
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 1 punkt lojalnościowy.
Makaron Bartolini Eko Bezglutenowy kukurydziany 250g fala (mafalda)
Tabela wartości odżywczych
-
Wartość energetyczna 1457 kJ / 343 kcal
-
Tłuszcz 1,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
-
Węglowodany 74,5 g w tym cukry 0,6 g
-
Białko 8 g
-
Sól 0 g
Makaron Bartolini Eko Bezglutenowy Kukurydziany został stworzony z myślą o tych, którzy cenią smak, ale jednocześnie dbają o swoje zdrowie.
Skład wyjątkowego makaronu kukurydzianego
Makaron kukurydziany Bartolini powstaje z najwyższej jakości mąki kukurydzianej, co czyni go nie tylko pysznym, ale także dostępnym dla osób z nietolerancją glutenu. Proces powstawania makaronu jest starannie przemyślany, aby zapewnić najwyższą jakość produktu.
Mąka z ziarna kukurydzy?
Mąka kukurydziana wytwarzana jest poprzez mielenie suszonego i oczyszczonego ziarna kukurydzy. Proces ten ma na celu uzyskanie delikatnej i jedwabistej konsystencji produktu, która w przypadku naszego makaronu przekłada się na wyjątkową teksturę i smak.
Właściwości
Powstaje pytanie odnośnie tego produktu - czy poza tym, że w odróżnieniu on tradycyjnego makaronu z pszenicy durum jest on polecany dla osób z uczuleniem na gluten, jego spożywanie niesie za sobą inne korzyści? Oczywiście, że tak! Mąka, z której powstaje makaron kukurydziany, jest źródłem białka roślinnego, błonnika, witamin z grupy B oraz minerałów, takich jak żelazo i magnez.
Powyższy opis czyni więc makaron kukurydziany produktem godnym uwagi nie tylko dla osób, które cierpią na alergie. Warto jednak mieć na uwadze, że może on zawierać śladowe ilości soi.
Dlaczego warto sięgnąć po produkty zawierające mąkę kukurydzianą?
Jest to produkt dla osób chcących cieszyć się pysznym jedzeniem bez obciążania organizmu glutenem. Dzięki niej makaron ma tak delikatny smak, doskonale komponuje się z różnorodnymi sosami, warzywami i dodatkami, tworząc niezapomniane doznania kulinarne.
Oczaruj smakiem
Makaron kukurydziany to idealna alternatywa dla tradycyjnych wariantów produktowych m.in. z pszenicy durum. Wysoka wartość energetyczna i wartości odżywcze sprawią, że Twój szybki obiad stanie się nie tylko smaczny, ale także zdrowy i pożywny!
Krótki czas gotowania, wspaniały smak
Wybór makaronu Bartolini daje gwarancję szybkiego i smacznego posiłku. Proces jego gotowania w niczym nie różni się od tradycyjnego makaronu.
Skład:
100% BIO mąka kukurydziana. Produkt może zawierać soję. Data przydatności i numer partii towaru znajdują się na opakowaniu.
Przechowywać szczelnie zamknięte w suchym i chłodnym miejscu. Opakowanie może różnić się wyglądem w zależności od partii towaru.
Producent: Bartolini
Dystrybucja: Naturalnie Zdrowe Sp. z o.o.
Aby móc dodać opinię, musisz się zalogować i zakupić ten produkt.