MĄKA PSZENNA TYP 500 1kg NIESTABILIZOWANA CHEMICZNIE Powiększ

MĄKA PSZENNA TYP 500 NIESTABILIZOWANA CHEMICZNIE



Bezpłatna dostawa już od 249 zł!

Wybierz wielkość opakowania:

  • 1 kg

    3,99 zł

  • 5 kg

    16,99 zł

  • 10 kg

    31,99 zł

Mąka pszenna – skarb z pszenicy  

Mąka pszenna to produkt spożywczy powstały podczas przemiału ziaren pszenicy. Istnieje wiele jej typów, które różnią się od siebie stopniem zmielenia oraz oczyszczenia ziarna. Ich nazwy pochodzą od ilości popiołu, która powstaje podczas spalania – a zatem od zawartości cennych dla organizmu minerałów. Przykładowo, mąka pszenna typ 500 zawiera w jednym kilogramie około 0,5 g różnorodnych substancji mineralnych – między innymi wapń, potas i magnez. 

Mąka pszenna to bez wątpienia najpopularniejszy półprodukt w naszej kuchni! Doskonale nadaje się nie tylko do przygotowywania pysznych wypieków, lecz także zagęszczania sosów czy zup. A ponieważ codziennie spożywamy jej sporo, warto wybierać mąkę wysokiej jakości.

Taka właśnie jest mąka pszenna niestabilizowana chemicznie typu 500 dostępna w naszej ofercie. Jak wszystkie produkty dostępne w Naturalnie Zdrowe, tak również nasza mąka ma doskonały skład i jest wyrobem, który zadowoli nawet najbardziej wymagających klientów.

Mąka typ 500 - co to znaczy?

Ale co właściwie oznacza, że mąka pszenna ma typ 500? Tajemnicze liczby to nic innego, jak sposób na opisanie zawartości „popiołu” w mące. Nie chodzi jednak oczywiście o tradycyjny popiół. Tą nazwą określa się substancje mineralne, które przedostają się do mąki w procesie mielenia ziarna.

Mąka typu 500, zwana również luksusową, zawiera ich 0,50%. Przygotowuje się ją z bielma mącznego, a zawartość zmielonej okrywy nasiennej jest w niej minimalna. Kupując mąkę, warto pamiętać, że im niższy typ, tym bielszy będzie produkt.

W jakich przepisach korzysta się z mąki typu 500? Ten rodzaj mąki jest bardzo uniwersalny. Przygotowuje się z niej chleby i bułki, słodkie wypieki. Świetnie nadaje się również jako baza na spód do pizzy. Możemy zrobić z niej także makaron, ciasto na pierogi, a nawet pieczywo tostowe! Z pewnością warto mieć ją w kuchni.

Mąka pszenna jako składnik Twoich przepisów

Mąka pszenna pełnoziarnista cieszy się ogromną popularnością. Nic dziwnego – stanowi podstawę ogromnej liczby potraw. Typ 500 sprawdzi się zarówno jako składnik dań słonych, jak i słodkich. To z niej zrobisz smakowite omlety, naleśniki, kluski i kopytka.

Mąka pszenna pełnoziarnista – smaczna i wartościowa

Bogactwo minerałów to nie jedyne korzyści, jakie może dać Ci mąka pszenna. Wartości odżywcze to głównie węglowodany, ale też białko, witaminy z grupy B oraz witamina E. Mąka pełnoziarnista pszenna bez polepszaczy to godny polecenia składnik diety.

Mąka pszenna typ 500 – cena

Jak zawsze w Naturalnie Zdrowe, wysoka jakość naszego produktu idzie w parze z przystępną ceną. Niestabilizowana chemicznie mąka pszenna typu 500 to wyrób polski, a w jej składzie nie znajdziemy żadnych sztucznych dodatków. Nasza mąka typu 500 to więc wyrób bezpieczny dla zdrowia, idealny do codziennego użytku. Koniecznie ją wypróbuj!

Skład: niestabilizowana chemicznie mąka pszenna typ 500

Kraj pochodzenia: Polska

Masa netto: od 1 kg

W zakładzie wykorzystywane są surowce zawierające: gluten, sezam, różne orzechy.

Data przydatności, kraj pochodzenia i numer partii towaru znajdują się na opakowaniu.

Przechowywać szczelnie zamknięte w suchym i chłodnym miejscu.

Opakowanie może różnić się wyglądem w zależności od partii towaru.

Wartość odżywcza w 100 g produktu (w tabeli)
Wartość energetyczna1524 kJ / 360 kcal
Tłuszcz1,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,2 g
Węglowodany74 g
w tym cukry0,5 g
Błonnik-
Białko9,1 g
Sól0,08 g

PRODUCENT: NATURALNIE ZDROWE Barbara Bućko 05-420 Józefów ul. Matejki 4

Napisz opinię

MĄKA PSZENNA TYP 500 NIESTABILIZOWANA CHEMICZNIE

MĄKA PSZENNA TYP 500 NIESTABILIZOWANA CHEMICZNIE

21 - liczba produktów w tej samej kategorii

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Produkt dodany do porównania