Sklep Naturalnie Zdrowe

Oferujemy tylko zdrowe i naturalne produkty, przyjazne dla naszego organizmu. Nie znajdziesz u nas produktów ze sztucznymi dodatkami. Bezpieczeństwo i najwyższa jakość zdrowej żywności gwarantowane.

ZAKWAS ŻYTNI WYSUSZONY 100% NATURALNY 500G Powiększ

ZAKWAS ŻYTNI WYSUSZONY 100% NATURALNY 500G

Liczba punktów lojalnościowych za produkt: 1 . Suma punktów za Twój koszytk to: 1 Punkty te mogą być zamienione na bon o wartości 0,20 zł.


18,90 zł brutto

NATURALNY ZAKWAS ŻYTNI SUSZONY
skład : mąka żytnia , kultury bakterii
Kraj pochodzenia : Niemcy
masa netto : 500g

 
produkt zawiera gluten pochodzący ze zbóż, może zawierać śladowe ilości soi oraz sezamu
data przydatności , kraj pochodzenia oraz numer partii towaru znajdują się na opakowaniu
przechowywać szczelnie zamknięte w suchym i chłodnym miejscu
opakowanie może różnić się wyglądem w zależności od partii towaru

PRODUCENT :

NATURALNIE ZDROWE

Barbara Bućko

05-420 Józefów

ul Matejki 4

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1305/311
Tłuszcz: 1 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,2 g
Węglowodany: 70,2 g
w tym cukry: 2 g
Błonnik: 11 g
Białko: 7 g
Sól: 0,02 g



zastosowanie : w odróżnieniu od większości dostępnych na rynku syntetycznych środków zakwaszających,

nasz zakwas pochodzi z naturalnego procesu fermentacji mąki żytniej, w wyniku którego namnażają się odpowiednie szczepy bakterii a także co równie istotne zachowane są prawidłowe proporcje pomiędzy naturalnie powstającymi kwasami. Jest niezbędnym dodatkiem do pieczywa z udziałem mąki żytniej oraz może być stosowany jako dodatek nadający aromat pieczywu pszennemu i orkiszowemu.. Powoduje budowę odpowiedniego smaku , zapachu oraz konsystencji miękiszu . Najlepsze efekty otrzymuje się stosując jego dodatek od 10% w stosunku do mąki żytniej lub od 2% w stosunku do mąki pszennej wraz z 2% drożdży prasowanych lub 0,7% drożdży suchych w formie nastawienia rozczynu na czas 3,5 godziny.Tylko naturalne zakwaszanie mąki powoduje dezaktywację znajdującego się
w niej kwasu fitynowego , który uniemożliwia wchłanianie żelaza , magnezu , wapnia oraz cynku.
Chleb na samym zakwasie , bez drożdży ? - To mit. W każdym prawidłowo prowadzonym zakwasie samorzutnie namnażają się dzikie drożdże i to one powodują efekt spulchnienia miękiszu.
Dodatek do zakwasu drożdży piekarskich nie jest czymś złym ani szkodliwym.
Naprawdę warto nastawić zaczyn na 3,5 godziny w temp 24 stopni zawierający zakwas z drożdżami
piekarskimi , a uzyskamy wszystkie efekty w stopniu optymalnym. Taki zaczyn profesjonalnie nazywamy KWASO-PODMŁODĄ

tutaj przykładowa receptura i wykonanie >chleb domowy

Napisz opinię

ZAKWAS ŻYTNI WYSUSZONY 100% NATURALNY 500G

ZAKWAS ŻYTNI WYSUSZONY 100% NATURALNY 500G

0 - liczba produktów w tej samej kategorii

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Produkt dodany do porównania