Zakwas pszenny durum do pizzy, ciabatty, chleba 500g

Zakwas pszenny durum do pizzy

Zakwas pszenny durum do pizzy, ciabatty, chleba 500g

Bezpłatna dostawa już od 199zł

23,80 zł
Brutto

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 2 punktów lojalnościowych.


Zakwas pszenny durum do pizzy, ciabatty, chleba 500g

Tabela wartości odżywczych:

  • Wartość energetyczna 1537 kJ / 364 kcal
  • Tłuszcze 5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1 g
  • Węglowodany 34 g w tym cukry 3,1 g
  • Błonnik 11 g
  • Białko 36 g
  • Sól 0 g

Naturalnie fermentowany zakwas z pszenicy twardej durum (Triticum durum) uprawianej w ciepłych regionach świata. Zakwas pszeniczny durum produkowany jest w tradycyjny sposób zgodnie z zasadą "naturalnej czystej kultury". Nadaje charakterystyczną żółtawą barwę miękiszowi oraz tworzy chrupiącą skórkę, a wypieki z jego dodatkiem posiadają wyjątkowo piękny, nieco kwiatowy, bogaty aromat.

Szczególnie polecany i niezastąpiony składnik tradycyjnych wypieków z rejonu Morza Śródziemnego i Francji jak np: ciabatta, pizza neapolitana, pizza rzymska, pinsa, foccacia, bagietki, pan de cristal itp. 

Dozowanie: 3% w stosunku do mąki

Skład: wysuszony zakwas (przemiał twardej pszenicy), gluten pszenny, kwas askorbinowy, enzymy

Kraj pochodzenia: Niemcy

W zakładzie wykorzystywane są surowce zawierające: gluten, sezam, soję, gorczycę, orzeszki ziemne, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć ich wystąpienia w produkcie. Data przydatności, numer partii towaru i kraj pochodzenia znajdują się na opakowaniu. Przechowywać szczelnie zamknięte w suchym i chłodnym miejscu. Opakowanie może różnić się wyglądem w zależności od partii towaru.

Producent: Naturalnie Zdrowe Sp. z o.o.

E2607

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

  • Rejestracja

Rejestracja nowego konta

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w związku z zamówieniem. Więcej w Polityce prywatności.

Posiadasz już konto
Zaloguj się lub Zresetuj hasło