Zakwas pszenny durum do pizzy, ciabatty, chleba 500g
Bezpłatna dostawa już od 199zł
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 2 punktów lojalnościowych.
Zakwas pszenny durum do pizzy, ciabatty, chleba 500g
Tabela wartości odżywczych:
- Wartość energetyczna 1537 kJ / 364 kcal
- Tłuszcze 5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1 g
- Węglowodany 34 g w tym cukry 3,1 g
- Błonnik 11 g
- Białko 36 g
- Sól 0 g
Naturalnie fermentowany zakwas z pszenicy twardej durum (Triticum durum) uprawianej w ciepłych regionach świata. Zakwas pszeniczny durum produkowany jest w tradycyjny sposób zgodnie z zasadą "naturalnej czystej kultury". Nadaje charakterystyczną żółtawą barwę miękiszowi oraz tworzy chrupiącą skórkę, a wypieki z jego dodatkiem posiadają wyjątkowo piękny, nieco kwiatowy, bogaty aromat.
Szczególnie polecany i niezastąpiony składnik tradycyjnych wypieków z rejonu Morza Śródziemnego i Francji jak np: ciabatta, pizza neapolitana, pizza rzymska, pinsa, foccacia, bagietki, pan de cristal itp.
Dozowanie: 3% w stosunku do mąki
Skład: wysuszony zakwas (przemiał twardej pszenicy), gluten pszenny, kwas askorbinowy, enzymy
Kraj pochodzenia: Niemcy
W zakładzie wykorzystywane są surowce zawierające: gluten, sezam, soję, gorczycę, orzeszki ziemne, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć ich wystąpienia w produkcie. Data przydatności, numer partii towaru i kraj pochodzenia znajdują się na opakowaniu. Przechowywać szczelnie zamknięte w suchym i chłodnym miejscu. Opakowanie może różnić się wyglądem w zależności od partii towaru.
Producent: Naturalnie Zdrowe Sp. z o.o.