MIGDAŁY KALIFORNIJSKIE

13,24 zł
Brutto
migdały kalifornijskie

MIGDAŁY KALIFORNIJSKIE

Bezpłatna dostawa już od 199zł

13,24 zł
Brutto

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 1 punkt lojalnościowy. Twój koszyk wyniesie 1 point które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 0,20 zł.


Migdały kalifornijskie

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • Wartość energetyczna 2525 kJ / 612 kcal
  • Tłuszcz 54 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,1 g
  • Węglowodany 5,4 g w tym cukry 3,9 g
  • Białko 19 g
  • Sól 0 g
  • Błonnik

Orzechy to jedne z najzdrowszych i najchętniej wybieranych przekąsek. Ciężko wyobrazić sobie zbilansowany plan żywieniowy, który by ich nie zawierał. Jest to doskonałe źródło białka i zdrowych tłuszczy, ale również błonnika i wielu witamin i składników mineralnych. Dlatego warto włączyć do swojej diety migdały, które są jednymi z najsmaczniejszych odmian.

Jak wykorzystać migdały?

Migdały kalifornijskie, jak nazwa sugeruje pozyskiwane są w USA, ale migdałowiec jest rośliną uprawianą również Australii, czy w basenie Morza Śródziemnego. Mają bardzo szerokie zastosowanie w kuchni i przemyśle spożywczym. To z nich powstaje marcepan. Świetnie sprawdzą się jako dodatek do ciast, owsianki, sałatek, zdrowych smoothie oraz wielu innych potraw i deserów. Można z nich przygotować także zdrowe mleko oraz przepyszne masło. Świetnie będą się również komponować jako dodatek do domowego musli czy składnik mieszanki bakaliowej, którą weźmiemy na wycieczkę lub do pracy. Będą stanowić uzupełnienie i przełamanie smaku słodkich lodów podanych z owocami. .

Nasze migdały to doskonała zdrowa przekąska bogata w błonnik poprawiający pracę jelit, witaminy oraz cenne dla organizmu minerały. . Decydując się na zakup naszych migdałów kalifornijskich, możesz mieć pewność, że do Twojego domu trafia produkt najwyższej jakości.

Dlaczego warto jeść migdały kalifornijskie?

Przede wszystkim, migdały są bogate w składniki odżywcze. W 100 gramach migdałów znajduje się około 50 g tłuszczy (w tym niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe) i mniej więcej 20 g białka. Do tego około 12 g błonnika i dużo witaminy E i B. Migdały to także pierwiastki jak mangan, magnez, potas, fosfor miedź i cynk. To sprawia, że już garść migdałów to prawdziwa bomba odżywczo-witaminowa! Mangan wspomaga ochronę komórek przed stresem oksydacyjnym. Dzięki zawartości magnezu zapobiegają skurczom mięśni i pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego. Potas pomaga w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi i pozytywnie wpływa na układ krwionośny i pracę serca. Cynk wpływa na zdrowe włosy i paznokcie. Owoce migdałowca wykazują działanie odkwaszające organizm i antyoksydacyjne, dzięki temu skutecznie zwalczają wolne rodniki.

Spożywanie migdałów pomaga obniżyć ciśnienie krwi, a także zredukować poziom złego cholesterolu. Orzechy to także lepsza praca układu nerwowego: większe skupienie, koncentracja, a także złagodzone nerwy i większa odporność na stres. To sprawia, że migdałami zdecydowanie powinny zainteresować się osoby pracujące umysłowo, uczniowie i studenci, ale też kobiety w ciąży.

Bogactwo w witaminy grupy B to też obecność kwasu foliowego, który jest absolutnie niezbędny do prawidłowego rozwoju dziecka. Z kolei witamina E to nie tylko lepsza kondycja paznokci, włosów, ale także skóry i brak trądziku. Orzechy pozwalają również spowolnić procesy starzenia i cieszyć się długo młodym wyglądem.

Migdały kalifornijskie - wartości odżywcze

Świeże migdały kalifornijskie to też źródło flawonoidów i fitosteroli. Dzięki temu mają bezpośredni wpływ na odporność organizmu i zmniejszają ryzyko wystąpienia zmian nowotworowych. Z kolei panowie powinni docenić zawartość magnezu i cynku, które mają pozytywny wpływ na poziom testosteronu – najważniejszego męskiego hormonu.

Migdały na odchudzanie

Wprawdzie orzechy zawierają w sobie dużo kalorii, ale co równie istotne, duża zawartość błonnika nie tylko pozwoli zaspokoić uczucie głodu na dłużej, ale również usprawni proces trawienia i przyspieszy przemianę materii. Oczywiście należy pamiętać o umiarze, bo zbyt duża ilość orzechów to nie tylko kalorie, ale również możliwe zatwardzenia. Za to bez obaw migdały mogą spożywać diabetycy – indeks glikemiczny migdałów jest bardzo niski i wynosi zaledwie 15. 

Skład:

migdały kalifornijskie 100%

Kraj pochodzenia:

USA / Australia 

W zakładzie wykorzystywane są surowce zawierające: gluten, sezam, różne orzechy. Data przydatności i numer partii towaru znajdują się na opakowaniu. Produkt przechowywać szczelnie zamknięty w suchym i chłodnym miejscu. Opakowanie może różnić się wyglądem w zależności od partii towaru.

Producent: Barbara Bućko

E182

Specyficzne kody

ean13
5904730501767

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Czytaj Na Blogu

  • Rejestracja

Rejestracja nowego konta
Posiadasz już konto
Zaloguj się lub Zresetuj hasło