MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA BEZGLUTENOWEGO BIAŁEGO

Wypieczony chleb jasny bezglutenowy

MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA BEZGLUTENOWEGO BIAŁEGO

Bezpłatna dostawa już od 199zł

14,10 zł
Brutto

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 1 punkt lojalnościowy.


Mieszanka do wypieku chleba bezglutenowego białego

Jeżeli starasz się ograniczać ilość spożywanego glutenu lub wręcz całkowicie z niego rezygnujesz, z pomocą przyjdzie Ci mieszanka do wypieku chleba bezglutenowego białego. To wygodny sposób na to, by chleb biały wciąż gościł na Twoim stole, ale w wersji zdrowszej oraz pozbawionej glutenu. Wystarczy kilka chwil, a Twój dom będzie pachniał pysznym, świeżym pieczywem!

Pieczywo bezglutenowe – dobry wybór na śniadanie i kolację

Chleb bezglutenowy biały to uniwersalny produkt spożywczy, który znajdzie zastosowanie w każdej kuchni. Pieczywo bezglutenowe doskonale nadaje się na śniadanie, kolację czy jako dodatek do zup. A co ważne, dostarczy Twojemu organizmowi niezbędnej energii.

Pieczywo bezglutenowe – wartości odżywcze

Ten biały chleb bezglutenowy łączy w sobie wszystkie zalety mąki ryżowej, tapioki i jaglanej. Zawiera więcej składników mineralnych i substancji odżywczych niż zwykły chleb z mocno oczyszczonej mąki pszenicznej. Jest ponadto odpowiedni dla osób chorych na celiakię.

Skład:

Skład: mąka ryżowa, skrobia modyfikowana tapiokowa, mąka z prosa,

cukier, sól, mielona łuska babki płesznik, hydroksypropylometyloceluloza,

drożdże, monodiglicerydy kwasów tłuszczowych.

Informacje dodatkowe:

Mieszanka do wypieku w automatach oraz piekarnikach.

Masa netto: 500g

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj foremkę do chleba, natłuść
  2. Suchą mieszankę przesyp do wysokiej miski.
  3. Ciągle mieszając dodaj do masy 3 łyżki oleju, 415ml wody i 2 łyżeczki octu.
  4. Ciasto dokładnie wyrabiaj aż do uzyskania jednolitej masy. Pozostaw w misce na 10 minut w ciepłym miejscu. Po tym czasie wyrabiaj ponownie przez 2 minuty.
  5. Przełóż masę do przygotowanej formy. Przykryj całość ściereczką i odstaw na 20 minut w ciepłe miejsce.
  6. Rozgrzej piekarnik do 200oC z funkcją termoobiegu, wstaw foremkę i piecz chleb przez 20 minut
  7. Zwiększ temperaturę do 225-230 i piecz kolejne 7 minut. Następnie wyłącz piekarnik i studź chleb w foremce przez 5 minut.
  8. Wyjmij chleb z foremki i studź przez 15 minut aby odparował.

Wypiekając w automacie dodaj składniki jak w pkt 1-3 i ustaw program podstawowy.

Wspomagaj proces mieszania drewnianą łopatką tak aby ciasto było jednolicie wymieszane.


Produkt bezglutenowy wolny od alergenów.
Produkcja w warunkach gluten free. Numer certyfikatu: PL-026-009.

Tabela wartości odżywczych w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 1398 kJ / 330 kcal
Tłuszcz: 0,8 g
- kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
Węglowodany: 72 g
- cukry 3,0 g
Błonnik 8 g
Białko 4,3 g
Sól 0,61 g

DYSTRYBUCJA: NATURALNIE ZDROWE Barbara Bućko 05-420 Józefów ul. Matejki 4

E867

Aby móc dodać opinię, musisz się zalogować.

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Czytaj Na Blogu

  • Rejestracja

Rejestracja nowego konta

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w związku z zamówieniem. Więcej w Polityce prywatności.

Posiadasz już konto
Zaloguj się lub Zresetuj hasło