Zamówienia realizujemy na bieżąco. Wysyłka do 2 dni roboczych.

MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA BEZGLUTENOWEGO BIAŁEGO Powiększ

MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA BEZGLUTENOWEGO BIAŁEGO



Bezpłatna dostawa już od 249 zł!

19,90 zł

Mieszanka do wypieku chleba bezglutenowego białego

Jeżeli starasz się ograniczać ilość spożywanego glutenu lub wręcz całkowicie z niego rezygnujesz, z pomocą przyjdzie Ci mieszanka do wypieku chleba bezglutenowego białego. To wygodny sposób na to, by chleb biały wciąż gościł na Twoim stole, ale w wersji zdrowszej oraz pozbawionej glutenu. Wystarczy kilka chwil, a Twój dom będzie pachniał pysznym, świeżym pieczywem!

Pieczywo bezglutenowe – dobry wybór na śniadanie i kolację

Chleb bezglutenowy biały to uniwersalny produkt spożywczy, który znajdzie zastosowanie w każdej kuchni. Pieczywo bezglutenowe doskonale nadaje się na śniadanie, kolację czy jako dodatek do zup. A co ważne, dostarczy Twojemu organizmowi niezbędnej energii.

Pieczywo bezglutenowe – wartości odżywcze

Ten biały chleb bezglutenowy łączy w sobie wszystkie zalety mąki ryżowej, tapioki i jaglanej. Zawiera więcej składników mineralnych i substancji odżywczych niż zwykły chleb z mocno oczyszczonej mąki pszenicznej. Jest ponadto odpowiedni dla osób chorych na celiakię.

Wyprodukowano na zlecenie NATURALNIE ZDROWE BARBARA BUĆKO.
Produkcja w gluten free.

Skład:

Skład: mąka ryżowa, skrobia modyfikowana tapiokowa, mąka z prosa,

cukier, sól, mielona łuska babki płesznik, hydroksypropylometyloceluloza,

drożdże, monodiglicerydy kwasów tłuszczowych.

Informacje dodatkowe:

Mieszanka do wypieku w automatach oraz piekarnikach.

Masa netto: 500g

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj foremkę do chleba, natłuść
  2. Suchą mieszankę przesyp do wysokiej miski.
  3. Ciągle mieszając dodaj do masy 3 łyżki oleju, 415ml wody i 2 łyżeczki octu.
  4. Ciasto dokładnie wyrabiaj aż do uzyskania jednolitej masy. Pozostaw w misce na 10 minut w ciepłym miejscu. Po tym czasie wyrabiaj ponownie przez 2 minuty.
  5. Przełóż masę do przygotowanej formy. Przykryj całość ściereczką i odstaw na 20 minut w ciepłe miejsce.
  6. Rozgrzej piekarnik do 200oC z funkcją termoobiegu, wstaw foremkę i piecz chleb przez 20 minut
  7. Zwiększ temperaturę do 225-230 i piecz kolejne 7 minut. Następnie wyłącz piekarnik i studź chleb w foremce przez 5 minut.
  8. Wyjmij chleb z foremki i studź przez 15 minut aby odparował.

Wypiekając w automacie dodaj składniki jak w pkt 1-3 i ustaw program podstawowy.

Wspomagaj proces mieszania drewnianą łopatką tak aby ciasto było jednolicie wymieszane.

Tabela wartości odżywczych w 100 g produktu:
Wartość energetyczna1398 kJ / 330 kcal
Tłuszcz:0,8 g
- kwasy tłuszczowe nasycone0,4 g
Węglowodany:72 g
- cukry3,0 g
Błonnik8 g
Białko4,3 g
Sól0,61 g

DYSTRYBUCJA: NATURALNIE ZDROWE Barbara Bućko 05-420 Józefów ul. Matejki 4

Napisz opinię

MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA BEZGLUTENOWEGO BIAŁEGO

MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA BEZGLUTENOWEGO BIAŁEGO

5 - liczba produktów w tej samej kategorii

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Produkt dodany do porównania