MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA BEZGLUTENOWEGO PEŁNOZIARNISTEGO Z WIESIOŁKIEM

Wypieczony chleb promnicki bezglutenowy

MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA BEZGLUTENOWEGO PEŁNOZIARNISTEGO Z WIESIOŁKIEM

Bezpłatna dostawa już od 199zł

15,74 zł
Brutto

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 1 punkt lojalnościowy.


Mieszanka do wypieku chleba bezglutenowego pełnoziarnistego z wiesiołkiem

Ograniczasz gluten? Nie oznacza to, że musisz zrezygnować z pieczywa. Mieszanka do wypieku chleba bezglutenowego pełnoziarnistego z wiesiołkiem pozwoli Ci cieszyć się jego pysznym smakiem i aromatem – bez obaw o zdrowie układu pokarmowego. W skład mieszanki wchodzą mąki: ryżowa, tapioka, lniana oraz gryczana, a także smaczne i pełne wartości odżywczych ziarna dyni, słonecznika i siemienia lnianego oraz mielone nasiona wiesiołka.

Chleb z wiesiołkiem – idealny dodatek do ulubionego posiłku

Chleb bezglutenowy pełnoziarnisty z wiesiołkiem może stanowić uniwersalny dodatek do wielu dań na ciepło oraz zimno. Doskonale smakuje zarówno z wędliną lub pastą kanapkową, jak i miodem czy słodkim twarożkiem. Dzięki temu możesz jeść pieczywo z wiesiołkiem w ulubionym wydaniu.

Chleb z wiesiołkiem – źródło energii bez glutenu

Pełnoziarniste pieczywo bezglutenowe zawiera wiele składników, których właściwości wzajemnie się uzupełniają. Stanowi bogate źródło energii z węglowodanów złożonych oraz zdrowych tłuszczy. Dodatek wiesiołka może pomagać również oczyścić organizm z toksyn i usprawniać działanie układu pokarmowego.

Skład:

mąka ryżowa, skrobia modyfikowana tapiokowa, siemię lniane, pestki dyni,

pestki słonecznika, mąka lniana, mąka gryczana, cukier, sól, mąka z wiesiołka, drożdże,

mielona łuska babki płesznik, hydroksypropylometyloceluloza, mono-diglicerydy

kwasów tłuszczowych

Informacje dodatkowe:

Mieszanka do wypieku w automatach oraz piekarnikach.

Masa netto: 500g

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj foremkę do chleba, natłuść
  2. Suchą mieszankę przesyp do wysokiej miski.
  3. Ciągle mieszając dodaj do masy 3 łyżki oleju, 415ml wody i 2 łyżeczki octu.
  4. Ciasto dokładnie wyrabiaj aż do uzyskania jednolitej masy. Pozostaw w misce na 15 minut w ciepłym miejscu. Po tym czasie wyrabiaj ponownie przez 2 minuty.
  5. Przełóż masę do przygotowanej formy. Przykryj całość ściereczką i odstaw na 25 minut w ciepłe miejsce.
  6. Rozgrzej piekarnik do 200oC z funkcją termoobiegu, wstaw foremkę i piecz chleb przez 20 minut
  7. Zwiększ temperaturę do 225-230 i piecz kolejne 7 minut. Następnie wyłącz piekarnik i studź chleb w foremce przez 5 minut.
  8. Wyjmij chleb z foremki i studź przez 15 minut aby odparował.

Wypiekając w automacie dodaj składniki jak w pkt 1-3 i ustaw program podstawowy.

Wspomagaj proces mieszania drewnianą łopatką tak aby ciasto było jednolicie wymieszane.


Produkt bezglutenowy wolny od alergenów.
Produkcja w warunkach gluten free. Numer certyfikatu: PL-026-011.

Tabela wartości odżywczych w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 1715 kJ / 410 kcal
Tłuszcz: 17 g
- kwasy tłuszczowe nasycone 2,8 g
Węglowodany: 44 g
- cukry 3,4 g
Błonnik 12 g
Białko 15 g
Sól 1,1 g

DYSTRYBUCJA: NATURALNIE ZDROWE Barbara Bućko 05-420 Józefów ul. Matejki 4

E868

Aby móc dodać opinię, musisz się zalogować.

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Czytaj Na Blogu

  • Rejestracja

Rejestracja nowego konta

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w związku z zamówieniem. Więcej w Polityce prywatności.

Posiadasz już konto
Zaloguj się lub Zresetuj hasło