Makaron z czerwonej soczewicy ekologiczny 250 g Powiększ

Makaron z czerwonej soczewicy ekologiczny 250 g


7,25 zł

Makaron z czerwonej soczewicy – jeden produkt, maksimum korzyści

Makaron z czerwonej soczewicy to produkt doskonały dla osób na diecie bezglutenowej. Został on stworzony z ekologicznej mąki z soczewicy czerwonej. Produkt ten nie zawiera więc glutenu, a stanowi doskonałe źródło białka (aż 26 gramów na 100 gramów produktu), a także kwasu foliowego oraz manganu, żelaza i miedzi.

Jak wykorzystać makaron z czerwonej soczewicy?

Aby przygotować makaron z soczewicy czerwonej wystarczy od 5 do 8 minut – dokładnie w tyle czasu potrzebujesz na ugotowanie 100 gramów makaronu (ok. 2 porcje) w 1 litrze lekko osolonej wody.

Makaron z czerwonej soczewicy nadaje się doskonale do samodzielnego spożycia z ulubionym sosem oraz dodatek do mięs czy gulaszów jako zamiennik ziemniaków oraz ryżu. Składniki, z jakimi makaron z czerwonej soczewicy komponuje się doskonale, to cukinia, pomidory, a także chorizo.

Makaron z czerwonej soczewicy – dlaczego warto?

Jakie zalety posiada makaron z czerwonej soczewicy? Jest on nie tylko wyjątkowo smaczny, ale przede wszystkim bogaty w składniki odżywcze i mineralne. Zawarty w soczewicy kwas foliowy pomaga w prawidłowej produkcji krwi i syntezie aminokwasów – niezbędny jest szczególnie dla kobiet w ciąży.

Białko, które posiada makaron z czerwonej soczewicy w wysokiej ilości, sprzyja z kolei utrzymaniu zdrowych kości, a także masy mięśniowej.

Dzięki niskiej zawartości tłuszczy, bezglutenowy makaron z czerwonej soczewicy to także doskonały produkt dla wszystkich dbających o sylwetkę. Warto włączyć go do swojej diety nie tylko ze względu na walory smakowe, ale także wartości odżywcze.

 

Skład: Ekologiczna mąka z soczewicy czerwonej.

Masa netto: 250 g

Produkt może zawierać jaja i gluten.

Data przydatności, kraj pochodzenia i numer partii towaru znajdują się na opakowaniu.

Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.

Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna1477 kJ / 348 kcal
Tłuszcz:1,1 g
- kwasy tłuszczowe nasycone0,2 g
Węglowodany:56 g
- cukry5,1 g
Błonnik5,8 g
Białko26 g
Sól0,001 g
Żelazo8,4 mg (60%)*
Mangan0,98 mg (49%)*
Miedź0,90 mg (90%)*
Kwas foliowy114 µg (57%)*
Tiamina0,54 mg (49%)*
* % dziennej referencyjnej wartości spożycia dla osoby dorosłej.

PRODUCENT: P.P.H. „TABIT” Sp. z o.o. ul. Kołłątaja 44, 05-402 Otwock

Oceń 
2020-03-19

Bardzo dobry makaron!

Makaron z soczewicy czerwonej od Naturalnie Zdrowe bardzo dobry wybór dla urozmaicenia potraw, polecam!

    Napisz swoją opinię!

    Napisz opinię

    Makaron z czerwonej soczewicy ekologiczny 250 g

    Makaron z czerwonej soczewicy ekologiczny 250 g

    0 - liczba produktów w tej samej kategorii

    Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

    Produkt dodany do porównania