Ciasto na pizze z mąki orkiszowej 500g

Ciasto na pizze z mąki orkiszowej 500g

Ciasto na pizze z mąki orkiszowej 500g

Bezpłatna dostawa już od 199zł

7,58 zł
Brutto

Nie ma punktów za ten produkt.


Ciasto na pizze z mąki orkiszowej

Wartości odżywcze w 100 g:

  • Wartość energetyczna 1503 kJ / 355 kcal
  • Tłuszcz 1,3 g w tym kw. tłuszcz. nasycone 0,3 g
  • Węglowodany 60 g w tym cukry 6 g
  • Białko 24 g
  • Sól 1,8 g

Przygotuj prawdziwą pizzę w domowych warunkach

Ciasto na pizzę z mąki orkiszowej to gotowa mieszanka skomponowana tak, by umożliwić Ci przygotowanie pysznego i zawsze tak samo dobrego ciasta na pizzę w zaciszu domowej kuchni. Nasza mieszanka to zdrowsza alternatywa dla tradycyjnego ciasta pszennego. Do jej przygotowania użyta została bardziej wartościowa od tradycyjnej - mąka orkiszowa.

W odróżnieniu od innych tego typu produktów, nasza mieszanka nie zawiera sztucznych dodatków. Wszystkie jej składniki są pochodzenia naturalnego. To produkt z prostym składem.  

Dzięki odpowiednim proporcjom, Twoje ciasto na pizzę zawsze będzie puszyste i miękkie. Spróbuj naszej mieszanki i nie martw się już odmierzaniem odpowiednich proporcji. Twoje idealne ciasto na pizzę jest gotowe do użycia o każdej porze dnia. 

Pizza dla całej rodziny

Z jednego opakowania naszej mieszanki przygotujesz 2 pizze o średnicy ok. 33 cm (w zależności od grubości). To idealna porcja na obiad, kolację lub przekąskę dla rodziny 2+2. Ciasto na pizzę doskonale komponuje się z różnymi składnikami. Eksperymentuj więc do woli! Możesz też przygotować zdrowszą wersję tradycyjnego przysmaku i podać go dzieciom. 

Gotowa mieszanka to produkt z długą datą przydatności. Warto mieć go zawsze w zapasie w przypadku “sytuacji awaryjnych”. Ciasto z naszej autorskiej mieszanki idealnie sprawdzi się także do przygotowania orkiszowych ciabat czy zapieczenia ulubionych składników np. zawijanych bułeczek czy paluchów z ulubionym sosem i ziołami. 

Pizza orkiszowa - zdrowszy fast food

Pizza – prawdopodobnie najbardziej znane, nie tylko włoskie, danie na świecie. O jej popularności świadczy niezliczona ilość pizzerii, które obecnie są praktycznie wszędzie. A do tego mamy jeszcze przecież pyszne pizze wypiekane w domach – niepowtarzalne, wyjątkowe, o unikalnym smaku i zapachu i przepisy, których nie da się skopiować. Właśnie z myślą o miłośnikach odtwarzania w domu włoskich smaków przygotowaliśmy specjalny produkt – mieszankę na ciasto do pizzy z mąki orkiszowej.

Pizza włoska z mąki orkiszowej jasnej

Do zrobienia pizzy tradycyjnie wykorzystuje się przeważnie różne typy mąki pszennej chociaż dedykowaną do tego celu jest typ 00. Należy jednak pamiętać, że mąki pszenne są uboższe niż mąka orkiszowa: mają mniej witamin, minerałów, błonnika i białka, a więcej cukru. Poza tym zawarty w pszenicy gluten jest zdecydowanie gorzej przyswajany niż ten obecny w orkiszu. Z tego powodu postanowiliśmy coś z tym zrobić, a efektem naszych działań jest nowość na rynku – ciasto na pizze z mąki orkiszowej. Jest to nasz autorski produkt, którego nie sposób znaleźć u innych producentów. Nasze wieloletnie doświadczenie z mąkami i wypiekiem chlebów wykorzystaliśmy do stworzenia mieszanki, która ułatwi samodzielne przygotowanie pizzy na cieście orkiszowym. Ciasto orkiszowe na pizzę to składniki i dodatki dobrane w idealnych proporcjach, które są gwarancją nie tylko oryginalnego smaku i chrupkości, ale również powtarzalności uzyskiwanych rezultatów.

Pizza orkiszowa - przepis

  1. Rozpuść 25 g drożdży tradycyjnych (mogą być też drożdże instant 10 g) w 290 ml ciepłej wody o temperaturze 26 stopni
  2. Dodaj 10 g (około 1 łyżki) oliwy i zawartość torebki. Mieszaj przez 10 minut i pozostaw pod przykryciem na ok. 15 minut
  3. Podziel ciasto na 2 kule i postaw w ciepłe miejsce pod przykryciem na około godzinę
  4. Rozwałkuj ciasto na placek o średnicy około 33 cm, plus minus 1-2 cm i przełóż placki na papier do pieczenia. W razie potrzeby użyj mąki lub oliwy przy wałkowaniu.
  5. Rozsmaruj sos pomidorowy na plackach, posyp mozzarellą i dodaj ulubione składniki. Oprósz oregano i przełóż pizzę do piekarnika rozgrzanego do 225 stopni. Pizza na cieście orkiszowym będzie gotowa po około 6-10 minutach pieczenia.

Kraj pochodzenia:

wyprodukowano w Polsce

Skład:

mąka orkiszowa typ 500, białko pszenne, zmielone słodowane ziarno jęczmienia, sól

Masa netto: 500 g

Produkt zawiera gluten pochodzący ze zbóż. W zakładzie wykorzystywane są surowce zawierające gluten, sezam, wszelkie orzechy. Data przydatności, kraj pochodzenia i numer partii towaru znajdują się na opakowaniu. Przechowywać szczelnie zamknięte w suchym i chłodnym miejscu. Opakowanie może różnić się wyglądem w zależności od partii towaru.

Producent: Naturalnie Zdrowe Barbara Bućko

E1661
Ocena 

Inna pizza

Jeśli lubisz pizzę i co nieco wiesz też o zdrowym żywieniu to gorąco polecam tą mieszankę. Ciasto naprawdę dobre.

  • 3 z 3 osób uznało tą opinię za przydatną.

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

  • Rejestracja

Rejestracja nowego konta

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w związku z zamówieniem. Więcej w Polityce prywatności.

Posiadasz już konto
Zaloguj się lub Zresetuj hasło