Łuska babki jajowatej - właściwości lecznicze i zastosowanie
Babka jajowata to wartościowa roślina o szerokim zastosowaniu, ceniona przez zwolenników medycyny naturalnej. Jej...
Zamówienia wysyłamy w terminie do 3 dni roboczych.
UWAGA! Ze względu na stan epidemiczny w kraju - brak możliwości płatności gotówką przy odbiorach osobistych w siedzibie firmy!
Liczba punktów lojalnościowych za produkt: 1 . Suma punktów za Twój koszytk to: 1 Punkty te mogą być zamienione na bon o wartości 0,20 zł.
Bezpłatna dostawa już od 249 zł!
19,70 zł
22,70 zł
-3,00 zł
Babka jajowata to mała roślinka o owalnych liściach, która rośnie w całym rejonie Morza Śródziemnego, ale szczególnie Hiszpania jest znana z jej uprawy. Cenione są zwłaszcza łuski otaczające nasiona babki, a pokryte włoskami liście mogą powodować podrażnienia skóry podczas kontaktu. Babka jajowata ma neutralny smak, z powodzeniem można je więc dodawać do różnych potraw i zwiększać tym samym ich wartości odżywcze oraz podaż błonnika w diecie. Ze względu na niską zawartość węglowodanów babka jajowata będzie stanowić świetny dodatek dla osób będących na diecie ketogenicznej.
Jest kilka sposobów na to, jak w kuchni może pomóc Ci babka jajowata – łuska w postaci proszku to naturalny zagęstnik do zup i sosów, a nawet dodatek do sałatek czy jogurtów. Możesz też po prostu zalać łuski gorącą wodą i pić otrzymany wywar, aby wspomóc pracę jelit. Jak z każdym produktem bogatym w błonnik, również w tym przypadku należy zachować umiar. Sugerowana dzienna dawka to około 30 gramów serwowana w 3 porcjach.
Jak można pozbyć się nieprzyjemnego uczucia zaparcia po niezbyt zdrowym posiłku? Wzbogacić dietę w błonnik! Nasiona babki jajowatej są jego bogatym źródłem. Dzięki temu nie tylko pozwala wydłużyć uczucie sytości po posiłku, ale również chłonie wodę oraz toksyny pomagając przez to oczyszczać organizm. Działa też korzystnie na perystaltykę jelit – zawiera kwaśne związki śluzowe, które przyspieszają ten proces, a dodatkowo usuwa złogi i chłonie nadmiar płynów przy biegunkach.
Jeżeli zatem chcesz zrobić dla swojego organizmu coś dobrego, przekonaj się, co oferuje Ci babka jajowata – cena zdecydowanie zachęca, a efekt jej działania może Cię bardzo pozytywnie zaskoczyć! Nie stwierdzono przeciwskazań do stosowania nawet dla kobiet w ciąży, jedynie w przypadku małych dzieci i osoby z przewlekłymi bólami brzucha należy wcześniej zaciągnąć opinii lekarza specjalisty.
Skład: 100% czysta łuska babki bez dodatków
Kraj pochodzenia: Indie
W zakładzie wykorzystywane są surowce zawierające gluten, sezam, różne orzechy.
Data przydatności i numer partii towaru znajdują się na opakowaniu.
Przechowywać szczelnie zamknięte w suchym i chłodnym miejscu.
Opakowanie może różnić się wyglądem w zależności od partii towaru.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
wartość energetyczna | 1483kJ/353kcal |
tłuszcz | 0g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0g |
węglowodany | 88g |
błonnik | 75g |
w tym cukry | 0g |
białko | 0g |
sól | 20mg |
PRODUCENT: NATURALNIE ZDROWE Barbara Bućko 05-420 Józefów ul. Matejki 4
Łuski babki jajowatej
Łuski babki jajowatej Naturalnie Zdrowe efektywny roślinny zagęstnik do zup i sosów, a poza tym ma dużą zawartość błonnika, polecam!
Babka jajowata to wartościowa roślina o szerokim zastosowaniu, ceniona przez zwolenników medycyny naturalnej. Jej...
Zapraszamy do zakupów i kontaktu z naszym personelem
Zapisz się i bierz udział w konkursach i promocjach naszego sklepu:
Sklep wykorzystuje technologię plików cookies a jednocześnie nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w tych plikach (tzw. „ciasteczkach”). |