Makaron Bartolini Eko Bezglutenowy ryżowy 250g świderek

makaron bartolini ryżowy świderek

Makaron Bartolini Eko Bezglutenowy ryżowy 250g świderek

Bezpłatna dostawa już od 199zł

12,39 zł
Brutto

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 1 punkt lojalnościowy.


Makaron Bartolini Eko Bezglutenowy ryżowy 250 g świderek

Tabela wartości odżywczych:

  • Wartość energetyczna: 1504 kJ / 354 kcal

  • Tłuszcz: 0,9 g w tym kw.tł.nasycone 0,3 g

  • Węglowodany: 76,5 g w tym cukry 0,5 g

  • Błonnik: 0,8 g

  • Białko: 9,6 g

  • Sól: 0,01 g

Makaron Bartolini to wyjątkowy produkt stworzony z myślą o osobach z nietolerancją glutenu. Surowiec używany do produkcji jest uprawiany i przetwarzany w specjalnych, ściśle określonych warunkach. Świderki od Bartolini to produkt z naturalnych składników, co potwierdzone jest certyfikatem ekologicznym.

Jakie wartości odżywcze ma makaron ryżowy?

Makaron ryżowy to produkt bezglutenowy będący źródłem wartości odżywczych. Głównym składnikiem tego produktu jest mąka ryżowa, która ma niższy indeks glikemiczny, niż tradycyjna mąka pszenna i jest mniej kaloryczna. Zawartość skrobi ryżowej sprzyja długotrwałemu uczuciu sytości.

Jedzenie makaronu ryżowego stanowi bezpieczną i smaczną alternatywę w diecie alergików.

Jakie potrawy możesz przygotować z makaronu bezglutenowego ryżowego?

Makaron ryżowy bezglutenowy stanowi wszechstronną bazę do przygotowywania różnorodnych potraw. Jego smak i konsystencja wyróżniają go na tle makaronów pszennych zawierających gluten. Nadaje się on do sałatek, a także smacznych dań kuchni azjatyckiej w stylu stir-fry czy curry. Idealnie komponuje się on z tofu, w towarzystwie zup i potraw orientalnych z warzywami i sosami. Jego delikatna struktura doskonale absorbuje smaki potraw i składników. Dania z tym makaronem są wyjątkowo aromatyczne i smakiem podobne do ryżu.

To doskonała alternatywa dla osób, które chcą cieszyć się różnorodnością kulinarną w ramach diety bezglutenowej czy wegetariańskiej. Jeżeli lubisz ryż, na pewno makaron od Bartolini przypadnie ci do gustu.

Produkt ten współgra także z innymi składnikami m.in. z mięsem kurczaka czy wołowiną. W krótką chwilę możesz przygotować danie na woku, smażąc warzywa z kurczakiem curry i dodając sos sojowy oraz inne łatwo dostępne w sklepach składniki. Mięso podsmaż na patelni z przyprawami i pieprzem, dodaj ulubiony sos i na końcu całość wymieszaj z makaronem ryżowym.

Samo gotowanie makaronu ryżowego nie różni się wiele od gotowania klasycznych wstążek makaronowych. Wystarczy wlać wodę do garnka, posolić ją, a gdy zacznie wrzeć, dodać makaron i gotować ok 8-10 minut aż będzie lekko miękki. Po ugotowaniu można przelać makaron zimną wodą lub bezpośrednio dodać go do dania.

Instrukcja przygotowania umieszczona jest także na opakowaniu produktu. Makaron należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Produkty ryżowe dostępne są także w innych kształtach np. jako cienkie nitki.

Makaron ryżowy - alternatywna propozycja dla osób na diecie bezglutenowej

Współczesne trendy dietetyczne skłaniają do poszukiwania zdrowszych i bardziej zrównoważonych opcji żywieniowych, a makaron ryżowy spełnia te oczekiwania. Dzięki zastosowaniu mąki ryżowej, jest on pozbawiony glutenu. Można przyrządzić z jego udziałem wiele różnorodnych potraw. Delikatny smak bezglutenowych świderków doskonale komponuje się z wieloma produktami. Dla osób na diecie bezglutenowej, makaron ryżowy to smaczna i zdrowa alternatywa, pozwalająca cieszyć się ulubionymi daniami bez obaw o reakcje alergiczne.

Skład:

100% ekologiczna mąka ryżowa (bezglutenowa)

Producent: Bartolini

Dystrybucja: Naturalnie Zdrowe Sp. z o.o.

E2242

Aby móc dodać opinię, musisz się zalogować.

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

  • Rejestracja

Rejestracja nowego konta

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w związku z zamówieniem. Więcej w Polityce prywatności.

Posiadasz już konto
Zaloguj się lub Zresetuj hasło