Inulina – cukier, który wspomaga odchudzanie
Inulina w ostatnim czasie zyskała olbrzymią popularność. I nie bez przyczyny. Nie dość, że ma szeroki wachlarz działań prozdrowotnych, to na dodatek można ją stosować w kuchni nie tylko jako słodzik.
Różnice między olejem rafinowanym, a nierafinowanym
Oleje to niezastąpiony element w każdym domu, bez którego ciężko wyobrazić sobie pracę w kuchni. Na rynku dostępnych jest wiele rodzajów i dobrze wiedzieć, które i dlaczego warto stosować.
Zdrowsze zamienniki słodyczy
Słodycze. Każdy wie, że nie należy ich spożywać i każdy wie, jak ciężko jest odmówić sobie kawałka czekolady czy innych słodkości. W poniższym wpisie przedstawiamy zdrowsze zamienniki popularnych słodyczy.
Polskie superfoods – poznaj je
Termin „superfoods” kojarzy się wielu osobom z pożywieniem pochodzącym z egzotycznych i dalekich krajów. Jak się jednak okazuje – rodzime odpowiedniki stanowią świetną alternatywę.
Zdrowe zamienniki mąki pszennej
Pszenica to obecnie najpopularniejsze z uprawianych zbóż. Jest dzięki temu również najbardziej przetworzonym, a przez to odstającym od tego samego zboża sprzed kilkudziesięciu lat. Warto zastanowić się nad zastąpieniem mąki pszenicznej zdrowszą alternatywą.
Dlaczego warto wprowadzić orzechy do diety?
Orzechy to jedna z najlepszych rzeczy jakie możemy dodać do naszej diety jeśli naszym celem jest zdrowe odżywianie, a mnogość rodzajów pozwoli każdemu na znalezienie ulubionego smaku.
Wyświetla 1 to 6 of 52 (1 strona)
Produkt dodany do porównania