Dania jednogarnkowe z makaronem – sprawdzone przepisy 0
Żyjemy coraz szybciej – nic dziwnego zatem, że w codziennym zabieganiu nie mamy czasu na długie pichcenie. Tu z pomocą przychodzą szybkie i łatwe do przygotowania dania jednogarnkowe
Źródła węglowodanów – jakie produkty zawierają ich najwięcej? 0
Sacharydy, cukry, a w końcu węglowodany – jedni się ich wystrzegają, inni nie wyobrażają sobie bez nich budowania masy mięśniowej. Jakkolwiek jednak ich nie nazwiemy, niezaprzeczalnym pozostaje fakt, że pełnią one w organizmie rolę energetyczną i zapasową, dlatego nie może ich zabraknąć w żadnej diecie.
Sezam łuskany czy niełuskany – który wybrać? Właściwości i sprawdzone przepisy 0
Te niepozorne nasiona ludzkość zna już od niepamiętnych czasów – ziarna sezamu są bowiem niezwykle aromatyczne i potrafią swoją chrupkością urozmaicić wiele potraw.
3 Zasady i 5 kroków , jak upiec domowy chleb 2
Czy wiesz, że chleb to jeden z najstarszych i największych wynalazków człowieka? Zdaniem historyków był on wypiekany jeszcze na długo przed wynalezieniem mąki. Pierwszy domowy chleb wykonywano bowiem z mieszanki wody i rozgniecionych na kamieniach korzeni paproci.
Orzechy w ciąży – czy jeść i jakie? 0
Jednym z najbardziej wartościowych produktów, gdy chodzi o składniki odżywcze, są orzechy. Kobiety w ciąży często jednak z nich rezygnują w obawie przed ryzykiem wystąpienia potencjalnej alergii. Czy słusznie?
Właściwości i sposoby wykorzystania czarnuszki 0
Dwa dzbany z jej nasionami znaleziono w grobie Tutenchamona. Niewielkie ziarenka o wielkiej mocy, czyli czarnuszka. Co to za roślina, czym się charakteryzuje, jakie właściwości posiada? Gdzie i jak możemy wykorzystać ziarenka czarnuszki? Oto wszystko, co powinieneś o nich wiedzieć!
Wyświetla 1 to 6 of 109 (1 strona)
Produkt dodany do porównania