-
Czarnuszka - niezastąpiona na alergię i astmę 04/22/2022 08:55:28Glinka bentonitowa - właściwości i zastosowanie 03/17/2022 12:38:17Kasza gryczana niepalona, czy palona – właściwości 03/10/2022 08:52:07Drożdże świeże, czy instant 03/03/2022 12:18:45
Najchętniej czytane
-
Boraks - właściwości i zastosowanie sty 13, 2020
-
Czym zastąpić cukier? Ksylitol czy erytrol? maj 18, 2018
Pasty orzechowe
Pasta orzechowa – zdrowy smak w Twojej kuchni
Pasta orzechowa oraz masło orzechowe jest zdrowym i pożywnym produktem, wytwarzanym ze startych lub bardzo drobno zmielonych orzechów ziemnych, niekiedy z dodatkiem migdałów lub pistacji. Choć powszechnie uważa się, że jest bardzo kaloryczna, nie do końca jest to prawda. Orzechy mają dużo kalorii, ale są jednocześnie bogate w wartości odżywcze oraz tłuszcze nienasycone, które wspomagają walkę z nadmiarem tkanki tłuszczowej i pozytywnie wpływają na procesy trawienne w organizmie.
Pasta orzechowa oraz masło orzechowe to niezwykle cenne źródło kwasu oleinowego i linolowego. Pasty z orzechów ziemnych dostarczają też wartościowe białko, dlatego chętnie sięgają po nie sportowcy oraz osoby, które wykonują intensywną pracę fizyczną. Orzechy arachidowe dostarczają naszemu organizmowi kwasy tłuszczowe, witaminy z grupy B, witaminę A i E. Zawierają też dużo kwasu foliowego, który ma zbawienny wpływ na układ nerwowy. Do tego magnez i potas, które polecane są wszystkim, którzy dużo pracują, mają stresującą pracę oraz chcą lepiej sypiać. Orzechy ziemne sprzyjają także produkcji serotoniny, poprawiają pracę mózgu i są polecane dla nastolatków oraz młodzieży w intensywnej fazie wzrostu.
Filtruj według
pojemnosc
pojemnosc
Cena
Cena
-
11,00 zł - 140,00 zł