-
Witamina C do basenu - ekologiczna alternatywa do oczyszczania wody basenowej 05/14/2024 14:14:46Passata pomidorowa, pulpa i przecier- różnice 03/29/2024 08:26:58Zakwas tradycyjny na Żur Staropolski - sprawdź jakie to proste 03/15/2024 13:10:06Zdrowe przekąski na każdą okazję 11/24/2023 13:41:17
Najchętniej czytane
-
Boraks - właściwości i zastosowanie lut 18, 2024
-
Najzdrowszy olej do smażenia – jaki wybrać? kwi 07, 2024
Kategoria: Pasty orzechowe
Pasta orzechowa – zdrowy smak w Twojej kuchni
Pasta orzechowa oraz masło orzechowe jest zdrowym i pożywnym produktem, wytwarzanym ze startych lub bardzo drobno zmielonych orzechów ziemnych, niekiedy z dodatkiem migdałów lub pistacji. Choć powszechnie uważa się, że jest bardzo kaloryczna, nie do końca jest to prawda. Orzechy mają dużo kalorii, ale są jednocześnie bogate w wartości odżywcze oraz tłuszcze nienasycone, które wspomagają walkę z nadmiarem tkanki tłuszczowej i pozytywnie wpływają na procesy trawienne w organizmie.
Pasta orzechowa oraz masło orzechowe to niezwykle cenne źródło kwasu oleinowego i linolowego. Pasty z orzechów ziemnych dostarczają też wartościowe białko, dlatego chętnie sięgają po nie sportowcy oraz osoby, które wykonują intensywną pracę fizyczną. Orzechy arachidowe dostarczają naszemu organizmowi kwasy tłuszczowe, witaminy z grupy B, witaminę A i E. Zawierają też dużo kwasu foliowego, który ma zbawienny wpływ na układ nerwowy. Do tego magnez i potas, które polecane są wszystkim, którzy dużo pracują, mają stresującą pracę oraz chcą lepiej sypiać. Orzechy ziemne sprzyjają także produkcji serotoniny, poprawiają pracę mózgu i są polecane dla nastolatków oraz młodzieży w intensywnej fazie wzrostu.
Goździki całe -30% | KOD: DZIKI30 KUPUJĘ!
Filtruj według
pojemnosc
pojemnosc
Stan:
Stan:
Cena
Cena
-
12,00 zł - 47,00 zł