-
Białko roślinne - co to jest i jakie są jego źródła? 02/03/2023 13:32:52Czym zastąpić cukier w diecie? Zdrowe zamienniki cukru. 01/18/2023 10:11:36Ciecierzyca - dlaczego warto spożywać ją regularnie 01/13/2023 13:06:07Dlaczego warto wybrać chleb orkiszowy 12/20/2022 13:13:30
Najchętniej czytane
-
Boraks - właściwości i zastosowanie lip 19, 2022
-
Najzdrowszy olej do smażenia – jaki wybrać? cze 10, 2019
Mąka migdałowa
Mąka migdałowa – zachwyć się aromatem migdałów
Mąka migdałowa to produkt o białej barwie i charakterystycznym, delikatnym smaku. Mąkę uzyskuje się poprzez zmielenie blanszowanych, użytych w całości migdałów. Posiada słodki, typowy dla tych bakalii smak i można jej używać do wszystkich potraw i dań, w których znajduje zastosowanie klasyczna mąka z ziaren zbóż. Jest lekka i puszysta, a przy tym niezwykle bogata w składniki mąka. Stanowi ciekawą alternatywę dla tradycyjnej mąki, zwłaszcza w przypadku osób, które nie tolerują glutenu lub potrzebują lekkostrawnej diety.
Mąka przygotowana ze zmielonych migdałów jest bogatym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych i zawiera stosunkowo mało węglowodanów. Ma wysoki poziom dobrze przyswajalnego magnezu, potasu, żelaza i wapnia. Jest bardzo sycąca. 100 g produktu Dostarcza organizmowi wysokie dawki witaminy E, białka oraz witamin z grupy B. Wartość energetyczna sprawia, że Docenią ją osoby, które dbają o zbalansowaną i zróżnicowaną dietę i starają się utrzymywać smukłą sylwetkę. Mąka migdałowa to ciekawy smak i wiele korzyści.
Filtruj według
waga
waga
Cena
Cena
-
13,00 zł - 14,00 zł