-
Witamina C do basenu - ekologiczna alternatywa do oczyszczania wody basenowej 05/14/2024 14:14:46Passata pomidorowa, pulpa i przecier- różnice 03/29/2024 08:26:58Zakwas tradycyjny na Żur Staropolski - sprawdź jakie to proste 03/15/2024 13:10:06Zdrowe przekąski na każdą okazję 11/24/2023 13:41:17
Najchętniej czytane
-
Boraks - właściwości i zastosowanie lut 18, 2024
-
Najzdrowszy olej do smażenia – jaki wybrać? kwi 07, 2024
Kategoria: Mąka migdałowa
Mąka migdałowa – zachwyć się aromatem migdałów
Mąka migdałowa to produkt o białej barwie i charakterystycznym, delikatnym smaku. Mąkę uzyskuje się poprzez zmielenie blanszowanych, użytych w całości migdałów. Posiada słodki, typowy dla tych bakalii smak i można jej używać do wszystkich potraw i dań, w których znajduje zastosowanie klasyczna mąka z ziaren zbóż. Jest lekka i puszysta, a przy tym niezwykle bogata w składniki mąka. Stanowi ciekawą alternatywę dla tradycyjnej mąki, zwłaszcza w przypadku osób, które nie tolerują glutenu lub potrzebują lekkostrawnej diety.
Mąka przygotowana ze zmielonych migdałów jest bogatym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych i zawiera stosunkowo mało węglowodanów. Ma wysoki poziom dobrze przyswajalnego magnezu, potasu, żelaza i wapnia. Jest bardzo sycąca. 100 g produktu Dostarcza organizmowi wysokie dawki witaminy E, białka oraz witamin z grupy B. Wartość energetyczna sprawia, że Docenią ją osoby, które dbają o zbalansowaną i zróżnicowaną dietę i starają się utrzymywać smukłą sylwetkę. Mąka migdałowa to ciekawy smak i wiele korzyści.
DARMOWA DOSTAWA + RABAT 3% OD 99 PLN | TYLKO DLA SUBSKRYBENTÓW NEWSLETTERA ➡️ KOD: DYNIA3 ZAPISUJĘ SIĘ!
Filtruj według
waga
waga
Cena
Cena
-
13,00 zł - 14,00 zł