Kategoria: Mąka migdałowa

Aktywne filtry

Mąka migdałowa – zachwyć się aromatem migdałów

Mąka migdałowa to produkt o białej barwie i charakterystycznym, delikatnym smaku. Mąkę uzyskuje się poprzez zmielenie blanszowanych, użytych w całości migdałów. Posiada słodki, typowy dla tych bakalii smak i można jej używać do wszystkich potraw i dań, w których znajduje zastosowanie klasyczna mąka z ziaren zbóż. Jest lekka i puszysta, a przy tym niezwykle bogata w składniki mąka. Stanowi ciekawą alternatywę dla tradycyjnej mąki, zwłaszcza w przypadku osób, które nie tolerują glutenu lub potrzebują lekkostrawnej diety.

Mąka przygotowana ze zmielonych migdałów jest bogatym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych i zawiera stosunkowo mało węglowodanów. Ma wysoki poziom dobrze przyswajalnego magnezu, potasu, żelaza i wapnia. Jest bardzo sycąca. 100 g produktu Dostarcza organizmowi wysokie dawki witaminy E, białka oraz witamin z grupy B. Wartość energetyczna sprawia, że Docenią ją osoby, które dbają o zbalansowaną i zróżnicowaną dietę i starają się utrzymywać smukłą sylwetkę. Mąka migdałowa to ciekawy smak i wiele korzyści.

  • Rejestracja

Rejestracja nowego konta

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w związku z zamówieniem. Więcej w Polityce prywatności.

Posiadasz już konto
Zaloguj się lub Zresetuj hasło