-
Keto chleb z mąki kokosowej 06/13/2022 08:38:14Wegański parmezan z nerkowców 06/09/2022 09:06:59Agar - wegański zamiennik żelatyny. Czy jest zdrowy? 06/03/2022 10:37:25Maltitol - co to jest, właściwości i zastosowanie 05/27/2022 14:25:39
Najchętniej czytane
-
Boraks - właściwości i zastosowanie sty 13, 2020
-
Czym zastąpić cukier? Ksylitol czy erytrol? maj 18, 2018
Otręby
Otręby – co to jest? Zdrowie i uroda na talerzu
Otręby zbożowe to wartościowy i wpływający na właściwe funkcjonowanie Twojego organizmu składnik codziennego menu. To produkt, który powstaje z przemiału zbóż oraz gryki. Podstawę składu otrębów zbożowych stanowi głównie otoczka ziaren, ich zewnętrzna warstwa, która oddziela się podczas przygotowywania mąki lub kaszy. Same otręby nie stanowią smacznego dania, jednak dodane w odpowiedniej ilości do innych produktów, uzupełniają dietę o składniki mineralne, witaminy, ale przede wszystkim są niepodważalnym królem jeżeli chodzi o zawartość błonnika pokarmowego.