Orzechy nerkowca całe

orzechy nerkowca, orzech nerkowca – cale 1 kg

Orzechy nerkowca całe

Bezpłatna dostawa już od 199zł

27,70 zł
Brutto

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 2 punktów lojalnościowych.


Orzechy nerkowca – poznaj ich wyjątkowy smak

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • Wartość energetyczna 2785 kJ / 674 kcal

  • Tłuszcz 62 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,5 g

  • Węglowodany 11 g w tym cukry 4,6 g

  • Błonnik-Białko 14 g

  • Sól 0 g

Orzechy nerkowca to prawdopodobnie jedne z najsmaczniejszych orzechów dostępnych w sklepach. Za sprawą ich wyjątkowego smaku (są bardzo delikatne) doskonale pasuje zarówno do słodkich, jak i wytrawnych dań. Są zdecydowanie bardziej miękkie niż inne orzechy i nie posiadają charakterystycznej goryczki jak, chociażby orzechy włoskie. Cechują się lekko słodkim smakiem i są mocno aromatyczne. Co ciekawe, orzechy nerkowca są blisko spokrewnione z pistacjami i… mango. Nic dziwnego więc, że niezmiennie cieszą się dużą popularnością.

Orzechy nerkowca zachwycają jednak nie tylko wyjątkowym smakiem, lecz także wartościami odżywczymi! Żeby jednak w pełni cieszyć się ich zdrowotnymi właściwościami, należy wybierać orzechy najwyższej jakości, bez dodatku konserwantów i innych zbędnych substancji – orzechy wzbogacone w procesie produkcji o zbędne dodatki mogą być znacznie mniej wartościowe. W 100% naturalne orzechy nerkowca znajdziesz w naszej ofercie, w dodatku w bardzo atrakcyjnej cenie! U nas znajdziesz również inne orzechy np. orzeszki ziemne, orzechy włoskie, orzechy laskowe, orzechy brazylijskie, orzechy pekan, orzechy macadamia, orzechy arachaidowe, orzechy piniowe, migdały czy pistacje.

W Naturalnie Zdrowe dokładamy starań, by udowodnić Ci, że dobrej jakości produkty nie muszą dużo kosztować. Sięgnij już teraz po garść nerkowców i przekonaj się, co to znaczy dobra jakość!

Pochodzenie orzechów nerkowca

Orzechy nerkowca rosną w owocach drzewa o nazwie nanercz zachodni, które pochodzi z Ameryki Południowej. Do wzrostu wymagają odpowiedniej temperatury oraz wilgotności. Z tego powodu uprawia się je w wielu krajach, znajdujących się głównie w strefie klimatu tropikalnego. Dużymi producentami wartymi wzmianki są Indie, Wietnam, Sri Lankę oraz Wybrzeże Kości Słoniowej.

Dlaczego warto jeść orzechy nerkowca?

Orzechy nerkowca są wartościowym dodatkiem do codziennej, zbilansowanej diety, głównie ze względu na bogatą zawartość zdrowych tłuszczów oraz witamin, w tym witaminy E. Ich włączenie do zbilansowanej diety może wpomóc układ odpornościowy i zachować zdrowe włosy oraz skórę. 

Ponadto orzechy nerkowca są doskonałym źródłem błonnika dietetycznego, w tym kwasów tłuszczowych, takich jak kwas oleinowy i palmitynowy, których organizm nie jest w stanie samodzielnie wytwarzać. Regularne spożywanie orzechów nerkowca (jako dodatku do codziennej, zbilansowanej diety) może pomóc w utrzymaniu uczucia sytości na dłużej oraz wspierać prawidłowe funkcjonowanie układu trawiennego.

Należy jednak pamiętać, że kluczem do zachowania zdrowia jest prawidłowa, zrównoważona dieta połączona z aktywnością fizyczną. 

Kwasy tłuszczowe w nerkowcach

Co z pewnością dla wielu osób będzie sporym zaskoczeniem, konsumpcja orzechów - i orzechy nerkowca nie są tutaj wyjątkiem - przyczynia się do utraty wagi! Mimo wysokiej kaloryczności, orzechy nerkowca zawierają ogromne ilości kwasów tłuszczowych, a wśród nich NNKT, czyli Omega-3 i Omega-6, które odgrywają w naszym organizmie niezwykle istotne role. 

Jak jeść orzechy nerkowca?

Jak postępować z orzechami nerkowca? Jak najlepiej spożywać je w domowych warunkach? Orzechy nerkowca wykorzystasz do wielu dań w Twojej kuchni ale również jako zdrową przekąskę – świetnie smakują bez żadnych dodatków, dlatego można po nie sięgać zarówno w domu, jak i w pracy, szkole, czy na wycieczce. Orzechy nerkowca są idealnym dodatkiem do różnych dań, nie tylko deserów. Dorzucenie kilku orzechów do sałatki, czy robionego w domu musli nada posiłkom dodatkowej słodyczy i chrupkości.

Należy oczywiście pamiętać, że jak każde orzechy, również nerkowiec jest dość kaloryczny i jeśli zależy nam na utrzymaniu wagi, to powinniśmy kontrolować zjadane ilości, by nie przesadzić – a to nie będzie trudno biorąc pod uwagę pyszny smak orzechów nerkowca.

Orzechy nerkowca można zmiksować z suszonymi owocami, dodać do jogurtu, owsianki, ciast, a nawet surówek. Możesz z nich zrobić także domowe masło orzechowe. Jeśli planujesz upiec mięso lub rybę, przed włożeniem do piekarnika posyp każdy kawałek ziołami i rozdrobnionymi orzechami. Nerkowce dobrze komponować będą się też z serami, winem oraz innymi orzechami jako składnik mieszanki studenckiej.

Właściwości orzechów nerkowca

Nerkowce, jak większość orzechów, cieszą się dużą popularnością wśród konsumentów nie tylko ze względu na wyjątkowy smak, ale również bogaty skład. Są one bogate w kwasy tłuszczowe nasycone, a także pozytywnie wpływają na wiele funkcji naszego organizmu. Stanowią one pomoc w profilaktyce wielu schorzeń, które uznawane są obecnie za problemy cywilizacyjne, czyli otyłość, choroby sercowo-naczyniowe i cukrzyca. Poleca się je również osobom, które borykają się z ciągłym uczuciem zmęczenia, chcą zadbać urodę, czyli zdrową skórę i włosy.

Niski indeks glikemiczny (IG) orzechów nerkowca sprawia, że mogą one być spożywane przez diabetyków oraz osoby na dietach niskowęglowodanowych i wysokotłuszczowych. Oczywiście każdorazowo przed rozszerzeniem swojej diety o przepyszne orzechy nerkowca należy skonsultować się z lekarzem prowadzącym.

Wartości odżywcze w nerkowcach

100 gramów orzechów nerkowca w naszym produkcie dostarcza 674 kcal, z czego większość pochodzi z tłuszczów (głównie jedno i wielonienasyconych). Ponadto orzechy nerkowca są bardzo dobrym źródłem wysokiej jakości białka roślinnego i mogą uzupełniać ilość tego makroskładnika w diecie wegan i wegetarian.

W porównaniu do innych orzechów nerkowce mają mniej błonnika pokarmowego, którego najwięcej mają migdały i pistacje, jednak wyróżniają się wysoką zawartością żelaza.

Wśród pozostałych składników mineralnych wymienić można pierwiastki jak magnez, fosfor, cynk, wapń i selen. Chrupiące orzechy nerkowca zawierają także sporo witamin - między innymi witaminy z grupy B, witamina E i witamina K.

Orzechy nerkowca - cena

Gdzie najlepiej zaopatrywać się w orzechy nerkowca? Cena zachęca, by zakupów dokonywać w dobrze zaopatrzonych sklepach internetowych. Przemawia za tym również wysoka jakość surowca. W Naturalnie Zdrowe wszystkie produkty spełniają rygorystyczne normy jakości tak, aby spełniały wymogi zdrowej żywności. Orzechy w naszym zakładzie pakowane są bardzo szczelnie, dzięki czemu masz pewność, że otrzymujesz od nas zawsze świeże produkty.

W naszej ofercie znajdziesz również orzechy brazylijskie, laskowe i włoskie. Zachęcamy do sprawdzenia całej oferty asortymentu. Dla Klientów zarejestrowanych w naszym sklepie za każde zakupy przydzielamy punkty programu lojalnościowego, które pozwalają na uzyskanie dodatkowych zniżek przy okazji następnych zakupów.

Skład:

orzechy nerkowca 100% bez konserwantów

Kraj pochodzenia:

Indie

W zakładzie wykorzystywane są produkty zawierające: gluten, sezam, różne orzechy. Data przydatności i numer partii towaru znajdują się na opakowaniu. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zapakowane. Opakowanie może różnić się wyglądem w zależności od partii towaru.

PRODUCENT: NATURALNIE ZDROWE Sp. z o.o.

E211

Specyficzne kody

ean13
5902721171326
Ocena 

Bardzo dobre

Bardzo smaczne orzechy. Nic nie pokruszone, miękkie. Nie czuć stęchlizny.

* opinia zweryfikowana i potwierdzona zakupem
  • 1 z 1 osób uznało tą opinię za przydatną.

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Czytaj Na Blogu

  • Rejestracja

Rejestracja nowego konta

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w związku z zamówieniem. Więcej w Polityce prywatności.

Posiadasz już konto
Zaloguj się lub Zresetuj hasło