Chleb drwala mieszanka to gotowy mix naturalnych składników, niezbędnych do wypieczenia dobrej jakości domowego chleba. Swoją nazwę zawdzięcza bogatej zawartości węglowodanów, które sprawiają, że chleb drwala jest idealną propozycją pieczywa dla osób podejmujących wzmożony wysiłek fizyczny i umysłowy.
CHLEB Drwala – skład
W skład mieszanki chlebowej niezbędnej do przygotowania chleba drwala wchodzą:
- mąka pszenna,
- mąka żytnia,
- mąka żytnia razowa,
- wysuszony zakwas żytni,
- siemię lniane,
- sól,
- słód żytni,
- ziarna słonecznika i pestki dyni.
Dzięki zawartości pełnego ziarna chleb drwala stanowi bogate źródło minerałów, które przyczyniają się do zachowania dobrego nastroju i młodego wyglądu na dłużej. Wypieczony produkt ucieszy oczy przyjemną złocistobrązową barwą, a po upieczeniu napełni dom aromatycznym zapachem.
Chleb drwala mieszanka– wypiekanie
Wykorzystanie koszyka rozrostowego do wypieku tego rodzaju chleba pozwoli nadać oryginalny kształt każdemu z powstałych bochenków, choć użycie formy także nie będzie błędem. Jedna mieszanka chlebowa CHLEB DRWALA wystarczy, by uzyskać pieczywo o wadze około 0,75 kg. Chleb może zostać przygotowany tak w piekarniku, jak i w specjalnym wypiekaczu. Wypieczony nadaje się do spożycia także następnego dnia, nie tracąc na walorach smakowych.
CHLEB DRWALA WIELOZIARNISTY
100% naturalna mieszanka do wypieku chleba
w automatach i piekarnikach
skład : mąka pszenna typ 750 : 45% , mąka żytnia typ 720 : 25%,
mąka żytnia razowa typ 2000 : 10% , naturalny wysuszony zakwas żytni (mąka żytnia , kultura starterowa): 7,4% , słonecznik łuskany : 5% , łuskane pestki dyni 3% , siemię lniane: 8% , sól: 2% , naturalny słód jęczmienny : 2%
Kraj pochodzenia : Polska
masa netto : 500g
Produkt zawiera gluten pochodzący ze zbóż, może zawierać śladowe ilości soi , sezamu , orzechów
data przydatności , kraj pochodzenia i numer partii towaru znajdują się na opakowaniu
przechowywać szczelnie zamknięte w suchym i chłodnym miejscu
opakowanie może różnić się wyglądem w zależności od partii towaru