Czytaj Na Blogu
Domowa pizza. W jaki sposób zrobić tę idealną pizze?
Pizza to potrawa kuchni włoskie, którą uwielbiają Polacy. Wiele osób próbuje swoich sił w domu.Chcesz dowiedzieć się...
Bezpłatna dostawa już od 199zł
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 9 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 9 points które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 1,80 zł.
Warto wiedzieć, że aby w warunkach domowych (piekarnik) uzyskać zbliżony efekt wypiekowy do tego z profesjonalnej piekarni - musimy osiągnąć stabilną temperaturę wewnątrz piekarnika. Każde otwarcie powoduje wychładzanie, a dodatkowym mankamentem jest brak mocnego źródła ciepła od spodu piekarnika.
Rozwiązaniem jest kamień do pizzy i chleba, który podczas rozgrzewania piekarnika "chłonie jak gąbka" oraz niejako magazynuje energię cieplną. Po ułożeniu na nim naszej pizzy czy chleba oddaje równomiernie i odpowiednio długo ciepło, które ze względu na bezpośredni kontakt z wypiekiem powoduje właściwą porowatość miękiszu oraz chrupkość i wybarwienie skórki.
Kamień zawsze musi być rozgrzany i dopiero wówczas kładziemy na nim nasz chleb czy pizzę do wypieku. Nigdy nie układamy wypieków na zimnym kamieniu.
Aby móc dodać opinię, musisz się zalogować.
Pizza to potrawa kuchni włoskie, którą uwielbiają Polacy. Wiele osób próbuje swoich sił w domu.Chcesz dowiedzieć się...