Olej z nasion opuncji figowej 30ml

46,40 zł
39,40 zł Zniżka 7,00 zł
Brutto
  • -7,00 zł
Olej z nasion opuncji figowej

Olej z nasion opuncji figowej 30ml

Bezpłatna dostawa już od 199zł

46,40 zł
39,40 zł Zniżka 7,00 zł
Brutto

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 3 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 3 points które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 0,60 zł.


Olej z pestek opuncji figowej 30ml

Skład:

opuntia ficus indica seed oil 100%



Opuncja figowa (opuntia ficus indica) to roślina z rodziny kaktusowatych wywodząca się z Meksyku, gdzie już Aztekowie wykorzystywali ją w celach leczniczych i kulinarnych. Obecnie nadal uprawia się ją w USA i Ameryce Południowej, ale można ją też spotkać w rejonie basenu Morza Śródziemnego.

Olej z pestek opuncji figowej, czasami spotykany też jako olejek z fig indyjskich to jeden z najdroższych olejków roślinnych wykorzystywanych w kosmetyce. Na jego cenę składa się nie tylko długotrwały i pracochłonny proces pozyskiwania, ale też bardzo duża ilość surowca potrzebnego do tłoczenia oraz niska zawartość oleju (około 5%) w owocach opuncji.

Olej z opuncji figowej – właściwości

Olej z nasion opuncji figowej pozyskiwany jest z jej małych owoców. Tłoczony na zimno olejek z pestek opuncji figowej może mieć barwę od zielonkawej po żółtą i charakterystyczny, chociaż nienachalny zapach. Co jednak najbardziej wyróżnia wyciąg z opuncji na tle innych to zawartość niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, a w szczególności kwasu linolowego, czyli omega-6.

Nienasycone kwasy tłuszczowe to tylko początek. Dodatkowo w składzie znajdziemy polifenole o właściwościach przeciwutleniających i przeciwnowotworowych, dużo witaminy E, która także jest silnym antyoksydantem oraz fitosterole, które poprzez wiązanie się z wodą pomagają w nawilżaniu skóry. Prócz tego w olejku jest też witamina K, która rozjaśnia przebarwienia na skórze i cynk, który przyspiesza proces gojenia się ran.


Olej z nasion opuncji figowej na młodą i piękną cerę

Dlaczego warto stosować olejek z nasion opuncji figowej? Bo to naturalny, wydajny i przede wszystkim skuteczny środek na zdrową, jasną i młodą cerę. Szybko się wchłania i nie pozostawia śladów. Można go stosować rano, jak i wieczorem, osobno albo jako dodatek do ulubionego kremu w celu zwiększenia jego skuteczności.

Olejek z nasion opuncji świetnie nawilża cerę, napina ją, zwęża pory i hamuje procesy starzenia się skóry – niweluje i zmniejsza zmarszczki. Jest też świetnym preparatem do walki z trądzikiem (reguluje pracę gruczołów łojowych), a także redukuje ilość zaskórników.

Olej z opuncji na podkrążone oczy

Olej z pestek opuncji może być stosowany pod oczami w celu usunięcia cieni. Jest lekki i świetnie nadaje się do aplikacji na cienką i delikatną skórę w tej części twarzy. Z tego powodu można go użyć też w okolicach ust i dekoltu.


Olej z opuncji figowej - na słońce i dla mężczyzn

Warto też wspomnieć o kolagenie, którego produkcję stymuluje właśnie olejek z opuncji figowej. Pomaga chronić skórę przed działaniem czynników zewnętrznych, szczególnie słońca. Nawet mężczyźni, którzy nie przepadają za tłustymi kremami czy płynami z dodatkiem alkoholu, mogą sięgnąć po lekki olejek z opuncji jako alternatywę, która tak samo łagodzi podrażnienia skóry i dba o nawilżenie twarzy.

Zamiennik dla innych olejów roślinnych.

Olejek z opuncji figowej to także świetny substytut dla innych popularnych olejów roślinnych stosowanych w kosmetyce. Bez problemu zastąpi często używany olej kokosowy czy olejek arganowy, który jest do niego bardzo podobny w działaniu. Potwierdzają to również pozytywne opinie o produkcie wśród miłośników domowych kosmetyków, którzy chwalą nie tylko efekty działania, ale również naturalny skład i wysoką wydajność każdej fiolki.


Dystrybucja:

Naturalnie Zdrowe Barbara Bućko


E1743

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

  • Rejestracja

Rejestracja nowego konta
Posiadasz już konto
Zaloguj się lub Zresetuj hasło