Mieszanki chlebowe CHLEB BALTONOWSKI Powiększ

Mieszanki chlebowe CHLEB BALTONOWSKI



Bezpłatna dostawa już od 249 zł!

4,70 zł

Mieszanka CHLEB BALTONOWSKI

Mieszanka chlebowa CHLEB BALTONOWSKI to gotowy zbiór składników niezbędnych do wypieku. W swoim składzie, obok mąki pszennej zawiera także mąkę żytnią oraz naturalny wysuszony zakwas żytni i sól.

CHLEB BALTONOWSKI

CHLEB BALTONOWSKI to jeden z najpopularniejszych gatunków białego pieczywa goszczącego na naszych stołach. Swoją nazwę zawdzięcza popularnym w PRL-u sklepom Baltona, stanowiącym synonim luksusu i wysokiej jakości, kojarzonej ze standardami zachodniego konsumpcjonizmu. Sama firma „Baltona” swoją etymologią nawiązuje do Bałtyku, jako przestrzeni otwierającej Polskę na handel zagraniczny i podkreśla profil przedsiębiorstwa, które zajmowało się handlem wolnocłowym.

Baltonowski czyli jaki?

Chleb, jako jeden z produktów dostarczanych przez „Baltona” do sklepów, zaopatrywał także porty morskie, statki i lotniska. Stanowił więc codzienne pożywienie dla rybaków, marynarzy, pracowników żeglugi i lotnictwa. Jako symbol codzienności przetrwał do dziś, na stałe wpisując się w polską tradycję.

CHLEB BALTANOWSKI – przygotowanie

Mieszanka CHLEB BALTANOWSKI wystarcza na przygotowanie chleba o wadze około 0,75kg. Może stanowić kompozyt chleba pozyskiwany zarówno w piekarniku, jak i w wypiekaczu. CHLEB BALTONOWSKI przygotowany z gotowej mieszanki chlebowej może wzrastać tak w formie czy brytfance, jak i w specjalnym koszu rozrostowym.

Walory smakowe chleba poprawi domieszka ziaren słonecznika wrzuconych do surowego ciasta lub innych dodatków, uzależnionych od preferencji konsumenta.

 
CHLEB BALTONOWSKI POLSKI
 
100% naturalna mieszanka do wypieku chleba
w automatach i piekarnikach
 
skład :
mąka pszenna  typ 750 : 60%, mąka żytnia typ 720: 25%,
naturalny wysuszony zakwas żytni (mąka żytnia , kultura starterowa): 13,4% , sól: 1,6%
 
Kraj pochodzenia : Polska
masa netto : 500g
 
W zakładzie wykorzystywane są surowce zawierające: gluten, sezam, różne orzechy
Data przydatności i numer partii towaru znajdują się na opakowaniu.
Przechowywać szczelnie zamknięte w suchym i chłodnym miejscu.
Opakowanie może różnić się wyglądem w zależności od partii towaru.

PRODUCENT:

NATURALNIE ZDROWE Barbara Bućko 05-420 Józefów ul. Matejki 4


WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1305/311
Tłuszcz: 1 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,2 g
Węglowodany: 70,2 g
w tym cukry: 2 g
Błonnik: 11 g
Białko: 7 g
Sól - 1,6 g

  Zawsze warto zwrócić uwagę czy mieszanka zawiera naturalny wysuszony zakwas
czy sztuczne środki zakwaszające
 

Z jednego opakowania otrzymujemy po upieczeniu chleb o wadze około 0,75kg
na każdym opakowaniu opisane są 2 sposoby przygotowania - w automatach i w piekarnikach

Zdjęcie przedstawia chleb fermentowany  w koszyku rozrostowym i wypiekany w piekarniku ,
ale można również oczywiście upiec w automacie , czy w formie w piekarniku. Jeżeli chcemy upiec chleb słonecznikowy czy dyniowy wystarczy do ciasta dodać 50-100g odpowiednich pestek .
Formy , koszyki rozrostowe , pestki słonecznika oraz dyni , również są dostępne w naszym sklepie
 

 

Napisz opinię

Mieszanki chlebowe CHLEB BALTONOWSKI

Mieszanki chlebowe CHLEB BALTONOWSKI

9 - liczba produktów w tej samej kategorii

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Produkt dodany do porównania