Mieszanki chlebowe CHLEB BALTONOWSKI Powiększ

Mieszanki chlebowe CHLEB BALTONOWSKI

Brak punktów lojalnościowych za ten produkt ze względu na niską cenę.


Szybka wysyłka w ciągu 24h
Dostawa kurierem za 11,99 zł (szczegóły)
Bezpłatny zwrot do 14 dni

4,20 zł

Mieszanka CHLEB BALTONOWSKI

Mieszanka chlebowa CHLEB BALTONOWSKI to gotowy zbiór składników niezbędnych do wypieku. W swoim składzie, obok mąki pszennej zawiera także mąkę żytnią oraz naturalny wysuszony zakwas żytni i sól.

CHLEB BALTONOWSKI

CHLEB BALTONOWSKI to jeden z najpopularniejszych gatunków białego pieczywa goszczącego na naszych stołach. Swoją nazwę zawdzięcza popularnym w PRL-u sklepom Baltona, stanowiącym synonim luksusu i wysokiej jakości, kojarzonej ze standardami zachodniego konsumpcjonizmu. Sama firma „Baltona” swoją etymologią nawiązuje do Bałtyku, jako przestrzeni otwierającej Polskę na handel zagraniczny i podkreśla profil przedsiębiorstwa, które zajmowało się handlem wolnocłowym.

Baltonowski czyli jaki?

Chleb, jako jeden z produktów dostarczanych przez „Baltona” do sklepów, zaopatrywał także porty morskie, statki i lotniska. Stanowił więc codzienne pożywienie dla rybaków, marynarzy, pracowników żeglugi i lotnictwa. Jako symbol codzienności przetrwał do dziś, na stałe wpisując się w polską tradycję.

CHLEB BALTANOWSKI – przygotowanie

Mieszanka CHLEB BALTANOWSKI wystarcza na przygotowanie chleba o wadze około 0,75kg. Może stanowić kompozyt chleba pozyskiwany zarówno w piekarniku, jak i w wypiekaczu. CHLEB BALTONOWSKI przygotowany z gotowej mieszanki chlebowej może wzrastać tak w formie czy brytfance, jak i w specjalnym koszu rozrostowym.

Walory smakowe chleba poprawi domieszka ziaren słonecznika wrzuconych do surowego ciasta lub innych dodatków, uzależnionych od preferencji konsumenta.

 

 
CHLEB BALTONOWSKI POLSKI
 
100% naturalna mieszanka do wypieku chleba
w automatach i piekarnikach
 
skład :
mąka pszenna  typ 750 : 60%, mąka żytnia typ 720: 25%,
naturalny wysuszony zakwas żytni (mąka żytnia , kultura starterowa): 13,4% , sól: 1,6%
 
Kraj pochodzenia : Polska
masa netto : 500g
 
W zakładzie wykorzystywane są surowce zawierające: gluten, sezam, różne orzechy
Data przydatności i numer partii towaru znajdują się na opakowaniu.
Przechowywać szczelnie zamknięte w suchym i chłodnym miejscu.
Opakowanie może różnić się wyglądem w zależności od partii towaru.

PRODUCENT:

NATURALNIE ZDROWE Barbara Bućko 05-420 Józefów ul. Matejki 4


WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1305/311
Tłuszcz: 1 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,2 g
Węglowodany: 70,2 g
w tym cukry: 2 g
Błonnik: 11 g
Białko: 7 g
Sól - 1,6 g

  Zawsze warto zwrócić uwagę czy mieszanka zawiera naturalny wysuszony zakwas
czy sztuczne środki zakwaszające
 

Z jednego opakowania otrzymujemy po upieczeniu chleb o wadze około 0,75kg
na każdym opakowaniu opisane są 2 sposoby przygotowania - w automatach i w piekarnikach

Zdjęcie przedstawia chleb fermentowany  w koszyku rozrostowym i wypiekany w piekarniku ,
ale można również oczywiście upiec w automacie , czy w formie w piekarniku. Jeżeli chcemy upiec chleb słonecznikowy czy dyniowy wystarczy do ciasta dodać 50-100g odpowiednich pestek .
Formy , koszyki rozrostowe , pestki słonecznika oraz dyni , również są dostępne w naszym sklepie
 

 

Napisz opinię

Mieszanki chlebowe CHLEB BALTONOWSKI

Mieszanki chlebowe CHLEB BALTONOWSKI

9 - liczba produktów w tej samej kategorii

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Produkt dodany do porównania