Mieszanka chlebowa CHLEB BALTONOWSKI

chleb baltonowski

Mieszanka chlebowa CHLEB BALTONOWSKI

Bezpłatna dostawa już od 199zł

6,89 zł
Brutto

Nie ma punktów za ten produkt.


Mieszanka chlebowa CHLEB BALTONOWSKI to gotowy zbiór składników niezbędnych do wypieku. W swoim składzie, obok mąki pszennej zawiera także mąkę żytnią oraz naturalny wysuszony zakwas żytni i sól.

CHLEB BALTONOWSKI

CHLEB BALTONOWSKI to jeden z najpopularniejszych gatunków białego pieczywa goszczącego na naszych stołach. Swoją nazwę zawdzięcza popularnym w PRL-u sklepom Baltona, stanowiącym synonim luksusu i wysokiej jakości, kojarzonej ze standardami zachodniego konsumpcjonizmu. Sama firma „Baltona” swoją etymologią nawiązuje do Bałtyku, jako przestrzeni otwierającej Polskę na handel zagraniczny i podkreśla profil przedsiębiorstwa, które zajmowało się handlem wolnocłowym.

Baltonowski czyli jaki?

Chleb, jako jeden z produktów dostarczanych przez „Baltona” do sklepów, zaopatrywał także porty morskie, statki i lotniska. Stanowił więc codzienne pożywienie dla rybaków, marynarzy, pracowników żeglugi i lotnictwa. Jako symbol codzienności przetrwał do dziś, na stałe wpisując się w polską tradycję.

CHLEB BALTANOWSKI – przygotowanie

Mieszanka CHLEB BALTANOWSKI wystarcza na przygotowanie chleba o wadze około 0,75kg. Może stanowić kompozyt chleba pozyskiwany zarówno w piekarniku, jak i w wypiekaczu. CHLEB BALTONOWSKI przygotowany z gotowej mieszanki chlebowej może wzrastać tak w formie czy brytfance, jak i w specjalnym koszu rozrostowym.

Walory smakowe chleba poprawi domieszka ziaren słonecznika wrzuconych do surowego ciasta lub innych dodatków, uzależnionych od preferencji konsumenta.

 
CHLEB BALTONOWSKI POLSKI
 
100% naturalna mieszanka do wypieku chleba
w automatach i piekarnikach
 
skład :
naturalny wysuszony zakwas żytni (mąka żytnia , kultura starterowa): 13,4% , sól: 1,6%
 
Kraj pochodzenia : Polska
masa netto : 500g
 
W zakładzie wykorzystywane są surowce zawierające: gluten, sezam, różne orzechy
Data przydatności i numer partii towaru znajdują się na opakowaniu.
Przechowywać szczelnie zamknięte w suchym i chłodnym miejscu.
Opakowanie może różnić się wyglądem w zależności od partii towaru.

PRODUCENT:

NATURALNIE ZDROWE Barbara Bućko 05-420 Józefów ul. Matejki 4


Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna 1305 kJ/311 kcal
Tłuszcz 1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 70,2 g
w tym cukry 2 g
Błonnik 11 g
Białko 7 g
Sól 1,6 g

Zawsze warto zwrócić uwagę czy mieszanka zawiera naturalny wysuszony zakwas
czy sztuczne środki zakwaszające
 
Z jednego opakowania otrzymujemy po upieczeniu chleb o wadze około 0,75kg
na każdym opakowaniu opisane są 2 sposoby przygotowania - w automatach i w piekarnikach

Zdjęcie przedstawia chleb fermentowany  w koszyku rozrostowym i wypiekany w piekarniku ,
ale można również oczywiście upiec w automacie , czy w formie w piekarniku. Jeżeli chcemy upiec chleb słonecznikowy czy dyniowy wystarczy do ciasta dodać 50-100g odpowiednich pestek .
Formy , koszyki rozrostowe , pestki słonecznika oraz dyni , również są dostępne w naszym sklepie
 

 
E18
Ocena 

Typowy chleb

Jak pomyślisz o chlebie to przed oczami będziesz miał właśnie "baltona". Typowy bochenek, jak u babci za dzieciaka. I smak taki sam, jak w dzieciństwie. Lepszej rekomendacji nie trzeba :)

  • 1 z 1 osób uznało tą opinię za przydatną.

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Czytaj Na Blogu

  • Rejestracja

Rejestracja nowego konta

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w związku z zamówieniem. Więcej w Polityce prywatności.

Posiadasz już konto
Zaloguj się lub Zresetuj hasło