SŁÓD DO WYPIEKÓW PSZENICZNY JASNY 500g

SŁÓD DO WYPIEKÓW PSZENICZNY JASNY 500g

SŁÓD DO WYPIEKÓW PSZENICZNY JASNY 500g

Bezpłatna dostawa już od 199zł

20,79 zł
Brutto

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 2 punktów lojalnościowych.


Słód pszeniczny jasny diastatyczny jest produktem znajdującym szerokie zastosowanie w przemyśle spożywczym i alkoholowym. Wykorzystywany zarówno do wytworzenia alkoholi, jak i naturalnych wypieków, nadaje im przyjemną barwę i wyjątkowy głęboki smak.

Czym jest słód diastatyczny?

Jest to rodzaj słodu wytworzonego z wysokiej jakości pszenicy, charakteryzującego się zdolnością przyspieszenia procesu fermentacji alkoholowej oraz scukrzania zacieru poprzez zwiększenie ilości znajdujących się w nim enzymów. Powstaje w wyniku złożonego procesu słodowania ziaren pszenicy, na który składa się namaczanie i osuszanie zboża w odpowiednio przystosowanych warunkach. Słód pszeniczny diastatyczny jest produktem całkowicie naturalnym dlatego też cieszy się uznaniem konsumentów.

Słód pszeniczny - zastosowanie

Naturalny słód diastatyczny pszeniczny podnosi jakość wypieków, sprawia, że domowe pieczywo staje się aromatyczne, a jego skórka chrupiąca. Dodany do ciasta przyspiesza jego wzrost, przez co pozwala oszczędzić czas i sprawia, że po ten rodzaj słodu, równie chętnie co klienci indywidualni, sięgają piekarze i cukiernicy. Słód pszeniczny stanowi także komponent różnego rodzaju mieszanek chlebowych. Może z powodzeniem zastąpić wykorzystywane w tym celu słody żytnie i jęczmienne.

Słód pszeniczny -przechowywanie

Po otwarciu słód należy przechowywać szczelnie zamknięty w chłodnym i suchym miejscu. Poleca się jednak, by nie składować słodu zbyt długo, gdyż może stracić swoje właściwości 
SŁÓD PSZENICZNY
skład : naturalny słód pszeniczny , mielony
Kraj pochodzenia : Litwa
masa netto : 500g
 
produkt zawiera gluten pochodzący ze zbóż, może zawierać śladowe ilości soi i sezamu
data przydatności i numer partii towaru znajdują się na opakowaniu
przechowywać szczelnie zamknięte w ciemnym, suchym i chłodnym miejscu
opakowanie może różnić się wyglądem w zależności od partii towaru
 

PRODUCENT :

NATURALNIE ZDROWE

Barbara Bućko

05-420 Józefów

ul Matejki 4



zastosowanie : naturalny słód pszeniczny, podnosi smak i aromat wypieków a także powoduje , że skórka staje się chrupiąca , a miękisz delikatniejszy.
Najlepsze efekty uzyskujemy dozując od 1 do 10 % w stosunku do mąki przewidzianej recepturą .
 
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna (kJ) 1379 [(kcal) 325]
Białko: 10,0g
Tłuszcze: 2,5g [w tym nasycone 0,8g]
Węglowodany: 65,0g [w tym cukry: 14,0g]
Błonnik: 13g
Sól: 0,0g
Sód 0,02g.
E33
Ocena 

Polecam w 100 procentach!!!

Polecam w 100 procentach!!!

* opinia zweryfikowana i potwierdzona zakupem

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

  • Rejestracja

Rejestracja nowego konta

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w związku z zamówieniem. Więcej w Polityce prywatności.

Posiadasz już konto
Zaloguj się lub Zresetuj hasło