SŁÓD DO WYPIEKÓW PSZENICZNY JASNY 500g Powiększ

SŁÓD DO WYPIEKÓW PSZENICZNY JASNY 500g

Liczba punktów lojalnościowych za produkt: 1 . Suma punktów za Twój koszytk to: 1 Punkty te mogą być zamienione na bon o wartości 0,20 zł.


Szybka wysyłka w ciągu 24h
Dostawa kurierem za 10,90 zł (szczegóły)
Bezpłatny zwrot do 14 dni

18,00 zł

Słód pszeniczny jasny diastatyczny jest produktem znajdującym szerokie zastosowanie w przemyśle spożywczym i alkoholowym. Wykorzystywany zarówno do wytworzenia alkoholi, jak i naturalnych wypieków, nadaje im przyjemną barwę i wyjątkowy głęboki smak.

Czym jest słód diastatyczny?

Jest to rodzaj słodu wytworzonego z wysokiej jakości pszenicy, charakteryzującego się zdolnością przyspieszenia procesu fermentacji alkoholowej oraz scukrzania zacieru poprzez zwiększenie ilości znajdujących się w nim enzymów. Powstaje w wyniku złożonego procesu słodowania ziaren pszenicy, na który składa się namaczanie i osuszanie zboża w odpowiednio przystosowanych warunkach. Słód pszeniczny diastatyczny jest produktem całkowicie naturalnym dlatego też cieszy się uznaniem konsumentów.

Słód pszeniczny - zastosowanie

Naturalny słód diastatyczny pszeniczny podnosi jakość wypieków, sprawia, że domowe pieczywo staje się aromatyczne, a jego skórka chrupiąca. Dodany do ciasta przyspiesza jego wzrost, przez co pozwala oszczędzić czas i sprawia, że po ten rodzaj słodu, równie chętnie co klienci indywidualni, sięgają piekarze i cukiernicy. Słód pszeniczny stanowi także komponent różnego rodzaju mieszanek chlebowych. Może z powodzeniem zastąpić wykorzystywane w tym celu słody żytnie i jęczmienne.

Słód pszeniczny -przechowywanie

Po otwarciu słód należy przechowywać szczelnie zamknięty w chłodnym i suchym miejscu. Poleca się jednak, by nie składować słodu zbyt długo, gdyż może stracić swoje właściwości 
SŁÓD PSZENICZNY
skład : naturalny słód pszeniczny , mielony
Kraj pochodzenia : Litwa
masa netto : 500g
 
produkt zawiera gluten pochodzący ze zbóż, może zawierać śladowe ilości soi i sezamu
data przydatności i numer partii towaru znajdują się na opakowaniu
przechowywać szczelnie zamknięte w ciemnym, suchym i chłodnym miejscu
opakowanie może różnić się wyglądem w zależności od partii towaru
 

PRODUCENT :

NATURALNIE ZDROWE

Barbara Bućko

05-420 Józefów

ul Matejki 4



zastosowanie : naturalny słód pszeniczny, podnosi smak i aromat wypieków a także powoduje , że skórka staje się chrupiąca , a miękisz delikatniejszy.
Najlepsze efekty uzyskujemy dozując od 1 do 10 % w stosunku do mąki przewidzianej recepturą .
 
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna (kJ) 1379 [(kcal) 325]
Białko: 10,0g
Tłuszcze: 2,5g [w tym nasycone 0,8g]
Węglowodany: 65,0g [w tym cukry: 14,0g]
Błonnik: 13g
Sól: 0,0g
Sód 0,02g.

Napisz opinię

SŁÓD DO WYPIEKÓW PSZENICZNY JASNY 500g

SŁÓD DO WYPIEKÓW PSZENICZNY JASNY 500g

6 - liczba produktów w tej samej kategorii

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Produkt dodany do porównania