DROŻDŻE PIEKARSKIE SUCHE 500g CHLEBY CIASTA PIZZE Powiększ

DROŻDŻE PIEKARSKIE SUCHE 500g CHLEBY CIASTA PIZZE

Liczba punktów lojalnościowych za produkt: 2 . Suma punktów za Twój koszytk to: 2 Punkty te mogą być zamienione na bon o wartości 0,40 zł.


Szybka wysyłka w ciągu 24h
Dostawa kurierem za 10,90 zł (szczegóły)
Bezpłatny zwrot do 14 dni

21,60 zł

Drożdże piekarskie to produkt, który doskonale sprawdzi się w każdej kuchni. Dzięki różnorodnym możliwościom jego zastosowania ciasta drożdżowe, aromatyczne chleby i wiele innych wypieków od setek lat gości na naszych stołach.

Historia stosowania produktu w celach spożywczych sięga starożytności, kiedy to efekt fermentacji uzyskiwano za pomocą drożdży zawartych w skórkach winogron. Stąd też początkowo ich głównym przeznaczeniem była produkcja alkoholi. Dopiero z czasem znalazły zastosowanie w piekarnictwie, gdzie są obecne do dnia dzisiejszego w zmienionej formie.

Drożdże piekarskie – właściwości

Ten rodzaj drożdży jest znacznie mocniejszy od zwykłych, gdyż już niewielka ilość (7-9g na 1kg mąki) wystarczy do spulchnienia wypieku. Ich stabilność i moc pozwala przyspieszyć proces fermentacji, dzięki czemu na wyrośnięcie ciasta nie trzeba długo czekać.

Drożdże piekarskie – zastosowanie

Ten rodzaj drożdży idealnie sprawdza się w wypiekach, których podstawą jest przygotowanie rozczynu z dodatkiem ciepłej wody lub mleka. Są więc szczególnie polecane przy wyrobie:

  • domowego chleba,
  • ciast,
  • bułek,
  • pizzy.

Należy jednak pamiętać, by po otwarciu przechowywać je w szczelnie zamkniętym opakowaniu, aby nie traciły swoich właściwości. Polecamy zapakowanie produktu w worek strunowy lub folię spożywczą, które ułatwią utrzymanie odpowiednich warunków jego składowania.

Domowy chleb

Drożdże piekarskie mogą stanowić składową domowego chleba, a w oferowanej wielkości stanowią także ekonomiczne rozwiązanie dla przetwórców branży spożywczej, zwłaszcza dla piekarzy.



DROŻDŻE PIEKARSKIE SUCHE 500G

Wielokrotnie silniejsze i stabilniejsze od zwykłych drożdży. Do spulchnienia 1 kg mąki wystarczy 7-9g. Doskonale nadają się do pizzy , chlebów oraz ciast drożdżowych.
Pamiętaj , że najlepszą metodą zastosowania drożdży do wypieków jest przygotowanie odpowiedniego rozczynu czyli podmłody. Po otwarciu opakowania przechowuj drożdże bez dostępu tlenu a nie będą
szybko tracić swojej mocy .


 

Napisz opinię

DROŻDŻE PIEKARSKIE SUCHE 500g CHLEBY CIASTA PIZZE

DROŻDŻE PIEKARSKIE SUCHE 500g CHLEBY CIASTA PIZZE

6 - liczba produktów w tej samej kategorii

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Produkt dodany do porównania