Czas oczekiwania na wysyłkę wynosi obecnie do 3 dni roboczych.

Mąka kukurydziana bez GMO 1kg Powiększ

Mąka kukurydziana bez GMO 1kg



Bezpłatna dostawa już od 249 zł!

7,90 zł

Mąka kukurydziana jest niezwykle popularna w diecie osób z celiakią. Wytwarza się ją ze zmielonych suchych ziaren kukurydzy. Jest grubsza niż skrobia kukurydziana i ma nieco inne zastosowania kulinarne. Jest doskonałym składnikiem, który urozmaici często przygotowywane dania.

Co można zrobić z mąki kukurydzianej?

Mąka kukurydziana ma podobne zastosowanie do zwykłej, białej mąki pszennej. Z powodzeniem można zrobić z niej naleśniki, dodać ją do pieczywa czy nawet ciast i deserów. Nadaje się do przygotowania tradycyjnej włoskiej polenty. Mąki kukurydzianej można użyć do przygotowania dań dla osób starszych i dzieci ze względu na to, że jest lekkostrawna.

Mąka kukurydziana – właściwości i witaminy

Mąka kukurydziana nie ma w swoim składzie glutenu. Dzięki temu może być bezpiecznie spożywana przez osoby z celiakią i nietolerancją tego białka. Mąka kukurydziana ma żółty kolor. Jej smak jest neutralny. Zawiera dużą ilość żelaza i karotenoidów – prekursorów witaminy A. Mąkę kukurydzianą odradza się osobom z cukrzycą z powodu wysokiego IG.

W zakładzie wykorzystywane są surowce zawierające: gluten, sezam, różne orzechy.

Data przydatności i numer partii towaru znajdują się na opakowaniu. Przechowywać szczelnie zamknięte w suchym i chłodnym miejscu. Opakowanie może różnić się wyglądem w zależności od partii towaru.

Wartość energetyczna1510 kJ / 361 kcal
Tłuszcz1,8 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone0,2 g
Węglowodany76,4 g
W tym cukry1,1 g
Błonnik pokarmowy3,0 g
Białko7,19 g
Sól<0,0012 g

PRODUCENT: NATURALNIE ZDROWE Barbara Bućko 05-420 Józefów ul. Matejki 4

Napisz opinię

23 - liczba produktów w tej samej kategorii

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

czytaj na blogu

Produkt dodany do porównania