Jaka mąka jest najlepsza podczas odchudzania?
Mąka ryżowa, żytnia, gryczana, jaglana, pszenna czy mąka z amarantusa – oferta mąk chlebowych i niechlebowych...
Zamówienia wysyłamy w terminie do 3 dni roboczych.
UWAGA! Ze względu na stan epidemiczny w kraju - brak możliwości płatności gotówką przy odbiorach osobistych w siedzibie firmy!
Brak punktów lojalnościowych za ten produkt ze względu na niską cenę.
Bezpłatna dostawa już od 249 zł!
7,90 zł
Mąka kukurydziana jest niezwykle popularna w diecie osób z celiakią. Wytwarza się ją ze zmielonych suchych ziaren kukurydzy. Jest grubsza niż skrobia kukurydziana i ma nieco inne zastosowania kulinarne. Jest doskonałym składnikiem, który urozmaici często przygotowywane dania.
Mąka kukurydziana ma podobne zastosowanie do zwykłej, białej mąki pszennej. Z powodzeniem można zrobić z niej naleśniki, dodać ją do pieczywa czy nawet ciast i deserów. Nadaje się do przygotowania tradycyjnej włoskiej polenty. Mąki kukurydzianej można użyć do przygotowania dań dla osób starszych i dzieci ze względu na to, że jest lekkostrawna.
Mąka kukurydziana nie ma w swoim składzie glutenu. Dzięki temu może być bezpiecznie spożywana przez osoby z celiakią i nietolerancją tego białka. Mąka kukurydziana ma żółty kolor. Jej smak jest neutralny. Zawiera dużą ilość żelaza i karotenoidów – prekursorów witaminy A. Mąkę kukurydzianą odradza się osobom z cukrzycą z powodu wysokiego IG.
W zakładzie wykorzystywane są surowce zawierające: gluten, sezam, różne orzechy.
Data przydatności i numer partii towaru znajdują się na opakowaniu. Przechowywać szczelnie zamknięte w suchym i chłodnym miejscu. Opakowanie może różnić się wyglądem w zależności od partii towaru.
Wartość energetyczna | 1510 kJ / 361 kcal |
Tłuszcz | 1,8 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Węglowodany | 76,4 g |
W tym cukry | 1,1 g |
Błonnik pokarmowy | 3,0 g |
Białko | 7,19 g |
Sól | <0,0012 g |
PRODUCENT: NATURALNIE ZDROWE Barbara Bućko 05-420 Józefów ul. Matejki 4
Mąka ryżowa, żytnia, gryczana, jaglana, pszenna czy mąka z amarantusa – oferta mąk chlebowych i niechlebowych...
Rezygnacja z pokarmów zawierających gluten to jedyna skuteczna metoda pozbycia się dolegliwości związanych z...
Pszenica to obecnie najpopularniejsze z uprawianych zbóż. Jest dzięki temu również najbardziej przetworzonym, a przez...
Wiele osób kupując mąkę, nie zwraca uwagi na to, w co jest pakowana. Jest to błąd i nie tylko ze względu dbania o...
Zapraszamy do zakupów i kontaktu z naszym personelem
Zapisz się i bierz udział w konkursach i promocjach naszego sklepu:
Sklep wykorzystuje technologię plików cookies a jednocześnie nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w tych plikach (tzw. „ciasteczkach”). |