Mąka kukurydziana bez GMO

7,52 zł
6,92 zł Zniżka 0,60 zł
Brutto
  • -0,60 zł
Mąka kukurydziana bez GMO

Mąka kukurydziana bez GMO

Bezpłatna dostawa już od 199zł

7,52 zł
6,92 zł Zniżka 0,60 zł
Brutto

Nie ma punktów za ten produkt.


Mąka kukurydziana jest niezwykle popularna w diecie osób z celiakią. Wytwarza się ją ze zmielonych suchych ziaren kukurydzy. Jest grubsza niż skrobia kukurydziana i ma nieco inne zastosowania kulinarne. Jest doskonałym składnikiem, który urozmaici często przygotowywane dania.

Co można zrobić z mąki kukurydzianej?

Mąka kukurydziana ma podobne zastosowanie do zwykłej, białej mąki pszennej. Z powodzeniem można zrobić z niej naleśniki, dodać ją do pieczywa czy nawet ciast i deserów. Nadaje się do przygotowania tradycyjnej włoskiej polenty. Mąki kukurydzianej można użyć do przygotowania dań dla osób starszych i dzieci ze względu na to, że jest lekkostrawna.

Mąka kukurydziana – właściwości i witaminy

Mąka kukurydziana nie ma w swoim składzie glutenu. Dzięki temu może być bezpiecznie spożywana przez osoby z celiakią i nietolerancją tego białka. Mąka kukurydziana ma żółty kolor. Jej smak jest neutralny. Zawiera dużą ilość żelaza i karotenoidów – prekursorów witaminy A. Mąkę kukurydzianą odradza się osobom z cukrzycą z powodu wysokiego IG.

W zakładzie wykorzystywane są surowce zawierające: gluten, sezam, różne orzechy.

Data przydatności i numer partii towaru znajdują się na opakowaniu. Przechowywać szczelnie zamknięte w suchym i chłodnym miejscu. Opakowanie może różnić się wyglądem w zależności od partii towaru.

Wartość energetyczna 1510 kJ / 361 kcal
Tłuszcz 1,8 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 76,4 g
W tym cukry 1,1 g
Błonnik pokarmowy 3,0 g
Białko 7,19 g
Sól <0,0012 g

PRODUCENT: NATURALNIE ZDROWE Barbara Bućko 05-420 Józefów ul. Matejki 4

E1044

Specyficzne kody

ean13
5902721172668

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Czytaj Na Blogu

  • Rejestracja

Rejestracja nowego konta
Posiadasz już konto
Zaloguj się lub Zresetuj hasło