| Wartość odżywcza w 100 g produktu (w tabeli) |
| Wartość energetyczna |
1524 kJ / 360 kcal |
| Tłuszcz |
1,8 g |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,2 g |
| Węglowodany |
74 g |
| w tym cukry |
0,5 g |
| Błonnik |
- |
| Białko |
9,1 g |
| Sól |
0,08 g
|
Mąka pszenna typ 450 – lekka i jasna
Mąka pszenna powstaje w wyniku przemiału ziaren pszenicy. Występuje w wielu odmianach, dzięki czemu z pewnością znajdziesz tę najlepiej dopasowaną do swoich potraw. Jej typ zależy od stopnia zmielenia i oczyszczenia ziarna, a liczba przy nazwie wskazuje na ilość składników odżywczych i mineralnych. I tak na przykład – mąka pszenna typ 450 zawiera około 0,45% substancji mineralnych, co czyni ją jasną i lekką.
Mąka pszenna tortowa typ 450 - do wypieków i nie tylko!
Mąka pszenna stwarza nieskończone pole do popisu dla Twoich umiejętności kulinarnych. Możesz używać jej zarówno do dań na słodko, słono, jak i deserów. Wyczarujesz z niej pyszne biszkopty, ciasteczka i torty – mąka cukiernicza jest miałka, jasna i bogata w gluten, który zapewnia ciastu odpowiednią kleistość i siłę do wyrastania.
Za sprawą swojej lekkości idealnie nadaje się do wypieku ciast biszkoptowych i kruchych ciastek, a także gofrów, faworków, pączków i innych przepysznych ciasteczek. Jej lekkość doskonale sprawdzi się też do pierogów, naleśników i makaronów – z pewnością zauważysz, że z naszą mąką tortową Twoje ciasta nabiorą lekkości, która podkreśli charakter dań i deserów.
Mąka pszenna 450 – minerały i witaminy
Mąka typ 450 to przede wszystkim źródło energii pochodzącej z węglowodanów. Dostarcza też niemałą porcję białka i błonnika pokarmowego oraz wapnia, potasu i innych niezbędnych dla organizmu składników mineralnych. Mąka pszenna to bez wątpienia najczęściej używany produkt w polskiej kuchni. Stosuje się ją do wszystkiego, począwszy od słodkich wypieków, a skończywszy na wytrawnych daniach obiadowych. Jednak pomimo niemal codziennego korzystania z mąki, prawdopodobnie niewiele osób zdaje sobie sprawę z tego, że istnieją różne typy mąk!
Czy kiedykolwiek zastanawiało Cię, dlaczego Twoje kruche ciastka nie przypominają tych z cukierni, a makaron smakuje inaczej niż ten kupiony? Prawdopodobnie dlatego, że do wszystkich potraw używałeś tej samej, uniwersalnej mąki pszennej. Jeżeli jednak chcesz, żeby Twoje słodkie wypieki dorównały dziełom mistrzów cukierniczych, powinieneś koniecznie sięgnąć po mąkę pszenną cukierniczą typu 450.
Dlaczego warto wybrać mąkę tortową od Naturalnie Zdrowe?
Jedwabista konsystencja
Dzięki wyjątkowo drobnej strukturze Twoje torty będą niezwykle puszyste, lekkie i aksamitne w dotyku.
Głęboki smak
Charakterystyczny, delikatny posmak naszej mąki podkreśli aromat każdego ciasta, rozbudzając zmysły i sprawiając, że Twoje wypieki będą niezapomniane.
Nieograniczone możliwości
Ta mąka to uniwersalny składnik, idealny do tortów, ciasteczek, biszkoptów i każdego innego deseru, jaki tylko wymarzysz.
Proste pieczenie
Niezależnie od tego, czy jesteś mistrzem cukiernictwa, czy dopiero zaczynasz swoją przygodę z pieczeniem, nasza mąka ułatwia przygotowanie ciast, gwarantując doskonałe rezultaty.
Jakość, której ufasz
Używamy wyłącznie najlepszego ziarna od sprawdzonych, lokalnych dostawców, co zapewnia najwyższą jakość i brak sztucznych dodatków.
Poczuj magię pieczenia
Pozwól sobie na kulinarną ekspresję i stwórz wypieki, które zachwycą smakiem i wyglądem. Z naszą mąką tortową każdy deser stanie się arcydziełem!
Mąka pszenna cukiernicza typ 450 - cena
Dlaczego właśnie mąka tortowa 450 najlepiej spisze się w przypadku słodkich wypieków? To proste – ponieważ jest najdelikatniejsza i "najczystsza". Tajemniczy typ mąki określa sposób, w jaki mąki są mielone. Mąka pszenna 450 powstaje z samego bielma mącznego, co sprawia, że jest wyjątkowo jasna i delikatna. Z tego powodu ten rodzaj mąki najlepiej spisuje się przy wyrobach cukierniczych. Najczęściej stosuje się ją do wypieku biszkoptów, ciasta francuskiego, ciasta kruchego, muffinek, babeczek i eleganckich tortów, ale doskonale sprawdzi się we wszystkich słodkich wypiekach.
Oczywiście, żeby ciasto spełniło oczekiwania nawet najbardziej wymagających smakoszy, powinno zostać przygotowane z mąki wysokiej jakości. Taką mąkę znajdziesz w naszej ofercie! Mąka pszenna tortowa typ 450 dostępna w Naturalnie Zdrowe to doskonały produkt wytwarzany w Polsce.
Nasza mąka nie zawiera żadnych zbędnych dodatków, co sprawia, że jest idealną bazą do słodkich wypieków. W naszym sklepie znajdziesz ją w różnych pojemnościach, więc bez problemu wybierzesz tę najlepiej pasującą do Twoich potrzeb. Co więcej, cena naszej mąki jest wyjątkowo przystępna!
Skorzystaj z naszej mąki tortowej i oczaruj swoich gości najbardziej wyszukanymi słodkościami!
Mąka tortowa 450 - skład, kraj pochodzenia, sposób przechowywania
Skład: niestabilizowana chemicznie mąka pszenna typ 450
Kraj pochodzenia: Polska
Masa netto: od 1 kg
W zakładzie wykorzystywane są surowce zawierające: gluten, sezam, soję, gorczycę, orzeszki ziemne, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć ich wystąpienia w produkcie. Data przydatności i numer partii towaru znajdują się na opakowaniu. Przechowywać szczelnie zamknięte w suchym i chłodnym miejscu. Opakowanie może różnić się wyglądem w zależności od partii towaru.
PRODUCENT: NATURALNIE ZDROWE Sp. z o.o.