Mąka pszenna chlebowa typ 850 BIO

Mąka pszenna chlebowa typ 850 BIO 1kg

Mąka pszenna chlebowa typ 850 BIO

Bezpłatna dostawa już od 199zł

9,23 zł
Brutto

Nie ma punktów za ten produkt.


Mąka pszenna chlebowa typ 850 BIO

Tabela wartości odżywczych:

  • Wartość energetyczna: 1524kJ / 360kcal
  • Tłuszcz: 1,8g,  w tym kwasy tłuszczowe: 0,2g
  • Węglowodany: 74g, w tym cukry:0,5g
  • Białko: 9,1g
  • Sól: 0,08g

Mąka chlebowa bio to produkt pochodzący z podlaskich gospodarstw rolnych, tuż obok Puszczy Białowieskiej. Te mąki to nie tylko skarby regionu, ale przede wszystkim gwarancja najwyższej jakości. Pochodzące z ekologicznych upraw ziarna, oferują unikalny smak i aromat, przenosząc kulinarną podróż prosto do serca przyrody.

Tradycyjne podlaskie korzenie - mąka chlebowa Bio

Produkty z rejonu Podlasia charakteryzują się unikalnym klimatem i naturalnymi warunkami, w których są wytwarzane. Mąka pszenna chlebowa BIO wyróżnia się metodami uprawy, w których nie stosuje się sztucznych pestycydów i dodatków chemicznych czy polepszaczy.

Wybierając produkty z tego regionu, inwestujesz w autentyczną jakość, wspierasz lokalnych producentów oraz cieszysz się smakiem, który przenosi do korzeni tradycji.

Bio mąka pszenna to produkt, po który warto sięgać nie tylko ze względu na doskonały smak wytwarzanych z niej wyrobów mącznych czy tworzonych tradycyjnymi metodami domowych wypieków. Za tym wyborem przemawia także chęć dbałości o środowisko naturalne.

Ekologiczne uprawy wspierają zrównoważony rozwój, minimalizując negatywny wpływ na ekosystem. Wybierając mąki ekologiczne, świadomie uczestniczysz w procesie produkcji żywności, który respektuje naturę i zdrowie przyszłych pokoleń.

Przekształć codzienne chwile w kulinarną radość z Podlaskimi Mąkami Ekologicznymi, gdzie tradycja spotyka się z doskonałością!

Jakość, której możesz ufać

Podlaskie Mąki Ekologiczne to nie tylko zwykłe produkty – to prawdziwe arcydzieła natury, które odznaczają się jakością, jakiej możesz bez wahania zaufać. Nasze mąki powstają w oparciu o ekologiczne metody uprawy ziaren, gwarantujące ich naturalność i czystość. Produkt posiada bio certyfikat, dzięki czemu masz pewność, że jego składniki pochodzą z upraw ekologicznych.

W procesie produkcji zwracamy szczególną uwagę na każdy etap, dbając o to, aby nasza ekologiczna mąka pszenna otrzymywana tradycyjnymi metodami spełniała najwyższe standardy. Wybierając podlaskie mąki ekologiczne, stawiasz nie tylko na smak, ale także na gwarancje spożywania czegoś, co powstało z poszanowaniem dla zdrowia i środowiska. Ciesz się jakością, na którą zasługujesz!

Mąka pszenna chlebowa typ 850 właściwości

Nasza Mąka pszenna chlebowa bio typ 850 wyróżnia się doskonałymi właściwościami, które sprawiają, że nadaje się ona do wypieków chleba. Kluczowym elementem jest wysoki stopień zmielenia ziaren pszenicy, co nadaje mące jedwabistą fakturę, idealną do wypieku chleba o puszystym wnętrzu i chrupiącej skórce. Jest ona podstawowym składnikiem wyrobów piekarniczych. Wytwarzana tradycyjnymi metodami, w porównaniu do innych mąk chlebowych może być klasyfikowana jako mąka pszenna jasna. Mąka pszenna chlebowa bio nada się także do wypieku pełnoziarnistego pieczywa, chleba mieszanego czy bułek. Dzięki zawartości białka, nadaje ona chlebowi sprężystą strukturę i dobrą objętość.

Witaminy i minerały zawarte w mące chlebowej

Dzięki obecności ziarna pozyskanego z bieszczadzkich gospodarstw rolnych nasze mąki to produkty najwyższej jakości. Zawierają one witaminy, które korzystnie wpływają na zdrowie, m.in. witaminy z grupy B, wspierające układ nerwowy i przyswajanie energii z pożywienia. Dodatkowo, zawartość witaminy E, silnego antyoksydantu, wspomaga ochronę komórek przed stresem oksydacyjnym, wspierając utrzymanie młodego wyglądu i dobrej kondycji skóry.

Korzystając z naszej mąki pszennej chlebowej bio typ 850, nie tylko kreujesz wyjątkowe smaki w swojej kuchni, ale także dostarczasz organizmowi wartości odżywcze.

Mąka pszenna chlebowa typ 850 a pszenna chlebowa typ 750

Choć obie mąki pszenne, zarówno typ 750, jak i 850 postrzegane są jako idealne do pieczenia chleba, istnieją pewne różnice, które warto uwzględnić przy wyborze składnika do swoich wypieków. Mąka pszenna chlebowa typ 750 cechuje się niższym stopniem zmielenia ziaren pszenicy, co sprawia, że wypieki uzyskują delikatniejszą strukturę i bardziej puszystą konsystencję.

Z kolei mąka pszenna chlebowa typ 850 to wybór dla tych, którzy preferują chleb o intensywnym smaku i chrupiącej skórce. Dzięki wyższemu stopniowi zmielenia ziaren, mąka ta nadaje się idealnie do wypieku chleba o głębokim, zdecydowanym aromacie oraz puszystym wnętrzu.

Ostateczny wybór zależy od preferencji smakowych i oczekiwań co do konsystencji wypieku. Zarówno pszenna typ 750 chlebowa, jak i typ 850 to dobry wybór i gwarancja wysokiej jakości oraz zdrowego smaku, pozwalającego cieszyć się chlebem w najlepszym wydaniu.

Mąka do wypieku chleba

Mąka typu 850 jest niezastąpiona przy wypieku różnego rodzaju chlebów – zarówno białych, jak i pełnoziarnistych. Jej elastyczność i właściwości glutenowe pozwalają uzyskać idealne ciasto, które w trakcie pieczenia nabiera złocistej barwy, a chleb staje się nie tylko smacznym dodatkiem, ale również zdrowym źródłem energii.

Nie ograniczaj się jednak tylko do pieczenia chleba – Mąka chlebowa typ 850 doskonale sprawdzi się również przy wypieku bułek, bagietek czy ciabatty. Bio mąka pszenna to nie tylko produkt d wypieku chleba. Wypróbuj ją także do dań mącznych. Mąka jasna nada się do zagęszczania sosów, przyrządzania zasmażek, zagęszczania pasztetów warzywnych lub jako baza do ciasta naleśnikowego czy lekkich ciast biszkoptowych. Jej uniwersalność nie ogranicza wszelkiego rodzaju wypieków i innych kulinarnych eksperymentów.

Odkryj kulinarne możliwości mąki pszennej chlebowej typ 850, twórz wyjątkowe smaki w swojej kuchni i ciesz się zdrowymi wypiekami każdego dnia!

W ofercie naszego sklepu znajdziesz także inne produkty Bio, takie jak m.in. mąka żytnia czy mąka pszenna 750. Posiadamy także owoce suszone bez dodatku cukru m.in. daktyle bio certyfikowane czy pestki dyni i słonecznika, idealne do domowej produkcji chleba.

Skład: mąka pszenna chlebowa ekologiczna 100%

Kraj pochodzenia: Polska

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Produkt zawiera gluten. Może zawierać sezam, soję oraz orzechy.

Producent: BioLife Sp. z o.o.

Dystrybucja: Naturalnie Zdrowe Sp. z o.o.

E2361

Specyficzne kody

EAN13
5901785342543

Aby móc dodać opinię, musisz się zalogować.

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

  • Rejestracja

Rejestracja nowego konta

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w związku z zamówieniem. Więcej w Polityce prywatności.

Posiadasz już konto
Zaloguj się lub Zresetuj hasło