Czytaj Na Blogu
Dania jednogarnkowe z makaronem – sprawdzone przepisy
Żyjemy coraz szybciej – nic dziwnego zatem, że w codziennym zabieganiu nie mamy czasu na długie pichcenie. Tu z...
Bezpłatna dostawa już od 199zł
Nie ma punktów za ten produkt.
Tradycyjny, niedzielny polski obiad nie może się obejść bez rosołu z makaronem. Warto jednak zadbać by produkty w nim zawarte były najwyższej jakości. Makaron z mąki orkiszowej to jeden z najlepszych zamienników zwykłych, pszennych makaronów jaki możemy wprowadzić do jadłospisu. Orkiszowy makaron to nie tylko bogatszy i bardziej oryginalny smak, ale przede wszystkim wyższej klasy zboże. Orkisz jest jedną z najstarszych znanych i uprawianych odmian. Cechuje się wysoką odpornością na niesprzyjające warunki oraz nie wymaga użycie środków chemicznych. Z tego powodu nie było potrzeby by to Zboże było modyfikowane genetycznie jak ma to miejsce w przypadku mniej odpornych odmian. Te cechy są potwierdzeniem popularności mąki orkiszowej jako zdrowej i bogatej w składniki odżywcze, a tym samym podnosi wartość dietetyczną makaronu orkiszowego.
Makaron dostępny w naszej ofercie produkowany jest z mąki orkiszowej razowej typ 2000, która jest jedną z najzdrowszych i najbardziej bogatych w składniki odżywcze i minerały mąk dostępnych na rynku. Tak wysoki typ przemiału oznacza, że z ziarna mąki nie są usuwane żadne wartościowe elementy jak otręby. Podobnie jak pieczywa pełnoziarniste tak i makaron pełnoziarnisty jest najlepszym możliwym wyborem. Ze względu na obecność glutenu zarówno w zbożu jak i w zakładzie produkcyjnym, produkt nie jest przeznaczony dla osób cierpiących na nietolerancję glutenu.
Makaronu orkiszowego możemy użyć nie tylko do zup, ale również jako dodatek do sosów i mięs. Lekko orzechowy posmak wniesie powiew świeżości do sprawdzonych przepisów i będzie miłą odskocznią od smaku makaronów pszenicznych. Produkt dostępny w Naturalnie Zdrowe cechuje się wysoką jakością wykorzystanego surowca oraz atrakcyjną ceną.
Wartość odżywcza w 100 g produktu | |
Wartość energetyczna | 1517 kJ / 357 kcal |
Tłuszcz | 2,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,7 g |
Węglowodany | 74,2 g |
w tym cukry | 4,3 g |
Białko | 9 g |
Sól | 0 g |
Sposób przygotowania:
Do gotującej i osolonej wody wrzucić stopniowo makaron. Gotować 6-12 minut.
Aby móc dodać opinię, musisz się zalogować i zakupić ten produkt.
Żyjemy coraz szybciej – nic dziwnego zatem, że w codziennym zabieganiu nie mamy czasu na długie pichcenie. Tu z...