Mąka słonecznikowa

mąka słonecznikowa keto pełnoziarnista pełnotłusta

Mąka słonecznikowa

Bezpłatna dostawa już od 199zł

8,09 zł
Brutto

Nie ma punktów za ten produkt.


Mąka słonecznikowa keto pełnoziarnista pełnotłusta

Tabela wartości odżywczych w 100 g:

  • Wartość energetyczna 2396 kJ / 577 kcal
  • Tłuszcz 43,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,4 g
  • Węglowodany 18,6 g w tym cukry 1,7 g
  • Błonnik 6,0 g
  • Białko 24,4 g
  • Sól 0,0075 g

Słonecznik to jedno z najlepszych źródeł zdrowych tłuszczy. Latem chętnie spożywamy go na surowo w formie pestek, które tak chętnie łuskane są z dużych, żółtych kwiatów. Z kolei w praktycznie każdej kuchni znaleźć można olej słonecznikowy - jeden z najzdrowszych i najchętniej wykorzystywanych do smażenia. W formie suszonych pestek jest to też częsty dodatek do wypieków, deserów, sałatek czy zup-kremów. Teraz do naszej oferty trafia słonecznik w kolejnej odsłonie - mąka słonecznikowa.

Mąka słonecznikowa z pełnego ziarna - zdrowe tłuszcze i białko

Mąka słonecznikowa od Naturalnie Zdrowe to produkt najwyższej klasy. W przeciwieństwie do produktów konkurencji, nie używamy makuchy, ani częściowo odtłuszczonych ziaren słonecznika czyli surowców ubocznych powstałych w czasie procesu wytłaczania olejów roślinnych. Tego typu resztki przekładają się na niższą cenę finalnego produktu, ale oznaczają też jego niższą jakość. Na to nie ma u nas miejsca. Wykorzystanie pełnego ziarna oznacza, że jest to produkt w 100% wartościowy i pełnotłusty - mąka zawiera w sobie wszystko to, co pełne ziarno słonecznika łącznie z tłuszczami.

Mąka słonecznikowa od Naturalnie Zdrowe to propozycja skierowana do wszystkich, ale głównie do osób na diecie keto i innych dietach niskowęglowodanowych, które w ostatnich latach zyskały dużo na popularności. Wytwarzanie z pełnych zmielonych nasion słonecznika pozwala na zachowanie wszystkich makroskładników. To oznacza, że jest bogata w tłuszcze w tym niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, ale również roślinne białko (ilość porównywalna z mięsem) oraz błonnik. Mąka z ziaren słonecznika jest bogata w witaminę E, A i D oraz witaminy z grupy B. Z kolei niska wartość indeksu glikemicznego pozwala włączyć mąkę słonecznikową również do jadłospisu osób cierpiących na cukrzycę.

Wykorzystanie mąki słonecznikowej

Co zrobić z mąką słonecznikową? Jest wszechstronna i ma szerokie zastosowanie w kuchnii. Jest delikatna i lekko słodka w smaku więc sprawdzi się do wypieku ciast i chleba. Idealna jako dodatek do naleśników, ciast, placuszków i innych wypieków , ale też jako zagęstnik zup, czy składnik panierek kotlecików mięsnych i rybnych. Można przygotować z niej mleko słonecznikowe przez wymieszanie z odpowiednią ilością wody. Po dodaniu do odżywczych koktajli lub jogurtu zwiększy istotnie ilość tłuszczy i protein - idealna propozycja szczególnie dla sportowców, osób aktywnych fizycznie oraz wegan i wegetarian.

Mąka słonecznikowa keto to wyjątkowy produkt - naturalny, stworzony z pełnego ziarna, a nie odpadów produkcyjnych. Bogaty w składniki odżywcze i przetworzony w sposób minimalny - sprawdź i porównaj z produktami konkurencyjnymi.

Skład:

ziarno słonecznika łuskane 100%

Kraj pochodzenia:

Bułgaria/Polska/Ukraina/Kazachstan/Mołdawia

W zakładzie wykorzystywane są surowce zawierające: gluten, sezam, różne orzechy. Data przydatności i numer partii towaru znajdują się na opakowaniu. Przechowywać szczelnie zamknięte w suchym i chłodnym miejscu. Opakowanie może różnić się wyglądem w zależności od partii towaru. 

PRODUCENT: NATURALNIE ZDROWE Barbara Bućko

E1923

Specyficzne kody

EAN13
5902721173658
Ocena 

Idealna mąka

Jestem na keto od 2 lat i ta mąka sprawdza mi się idealnie. Nic tylko polecić.

  • 1 z 1 osób uznało tą opinię za przydatną.

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

  • Rejestracja

Rejestracja nowego konta

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w związku z zamówieniem. Więcej w Polityce prywatności.

Posiadasz już konto
Zaloguj się lub Zresetuj hasło